Ancheta

Nepasarea care genereaza tragedii

Modul în care s-a produs acci­dentul a fost deformat complet într-un articol din revista „Sibia­nul”, fiind reprodusă doar varian­ta proprietarului […]

Modul în care s-a produs acci­dentul a fost deformat complet într-un articol din revista „Sibia­nul”, fiind reprodusă doar varian­ta proprietarului sălii, Marius Ve­cerdea, care normal că a încercat să se scoată „basma curată”, dând vina pe victimă. Cunoaşteţi me­toda, de la accidentele de circu­laţie, când întotdeauna mortul e vinovat, că şi aşa nu mai poate fi reînviat, plus că se uşurează ast­fel şi munca poliţiei, care nu mai „trudeşte” la investigaţii.

Accidentul nu s-a produs, aşa cum l-a denaturat ziaristul Dra­goş Popescu, în urma unei „acro­baţii” executate de victimă, ci pur şi simplu în urma unei faze de joc. Încercând să degajeze mingea, care se îndrepta spre propria poartă, Vlad, din cauza inerţiei, fiind în fugă, a ajuns cu un picior în plasa porţii, de care a rămas agăţat. Datorită greu­tăţii sale, aproximativ 80 de kg., poarta s-a balansat, venind în­spre el, iar acesta, ca gest reflex, s-a agăţat şi cu mâinile de plasă. Din păcate, această mişcare i-a fost fatală, deoarece a accelerat căderea porţii peste el, aceasta prăbuşindu-se şi strivindu-i oa­sele cutiei craniene prin lovire cu bara transversală în plină figură. Primul ajutor a sosit de la doi din prietenii lui Vlad, care şi-au păstrat sângele rece şi au acţio­nat ca atare. Marius a încercat să oprească hemoragia abundentă cu propriul tricou, iar Cătălin i-a deblocat căile respiratorii, deoa­rece accidentatul se sufoca prin „înghiţirea limbii”, cum se spune în termeni populari.

Dacă poarta respectivă ar fi fost fixată pe pardoseala sălii, accidentul nu s-ar fi produs. Deşi în articolul de care am pomenit, din „Sibianul”, proprietarul sălii afirma că poarta era asigurată cu contragreutăţi, doi dintre marto­rii oculari ne-au declarat că re­spectiva construcţie metalică era mobilă, nu era fixată de sol şi nu a fost asigurată nici în alt fel.

La fel au declarat şi poliţiştilor sosiţi la faţa locului.

Vlad Mărie a rămas în comă până a doua zi, după care a fost transportat la Cluj. Sâmbătă, 10 mai, a fost operat cu succes de către o echipă de neurochirurgi condusă de doctorul Florean. Sperăm ca tânărul să se însănă­toşească intr-un timp cât mai scurt, iar domnul Marius Vecer­dea, proprietarul sălii de sport, să-şi recunoască neglijenţa şi să prevină eventualitatea unor ast­fel de accidente prin măsuri de siguranţă specifice activităţilor sportive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.