Atitudini

Ne îndreptăm spre totalitarism?

Nu mai contează absolut deloc pentru parlamentarii români că exis­tă niște lucruri numite drept la viață privată și secretul co- […]

Nu mai contează absolut deloc pentru parlamentarii români că exis­tă niște lucruri numite drept la viață privată și secretul co- ­res­pondenței, nici că aceste drepturi ne sunt garantate de Constituție și de Declarația Drepturilor Omului. Pretextul este siguranța națională și combaterea terorismului, acestea fiind și pretextele invocate în Occident atunci când au fost adoptate astfel de legi. Dar ce teroriști amenință România? Singurii teroriști din țara noastră sunt cei din guvern, parlament și din partide care de 22 de ani au contribuit la sărăcirea României și la transformarea ei într-o colonie a UE și a FMI.
Iar acum la presiunea Uniunii Europene au adoptat și această lege de inspirație totalitară, care ne încalcă niște drepturi prevăzute de lege. Suntem tratați ca niște suspecți, ca niște posibili infractori a căror discuții la telefon și pe internet pot fi un pericol pentru siguranța națională. Leonid Orban, ministrul afacerilor europene, a declarat că România risca amenzi de până la 30.000 de euro pe zi dacă nu adopta acest proiect. Amenzi de la cine? De la UE desigur. Politicienii români au devenit niște slugi fidele ale UE și au adoptat o atitudine umilă în politica externă. De ce trebuie să facem noi cum spune UE? Ne pune nouă UE mâncare pe masă sau ne bagă bani în buzunare?
Că ne amendează? Dacă acestea sunt măsurile ce ni le impune această uniune suprastatală, atunci ce mai căutăm în cadrul ei? Nu văd nici un progres de când am aderat la UE, mai mult am avut de pierdut decât de câștigat. E evident că o duceam mai bine în 2006 decât o ducem acum. Se pare că bănuielile euroscepticilor devin realitate: Uniunea Europeană se transformă într-un nou URSS. O structură care se pretinde democrată apelează la niște metode de supraveghere a populației la care Lenin și Stalin puteau visa doar.
Nu e vorba doar de stocarea datelor personale de către companiile de telefonie și de internet, această măsură e doar o piesă din puzzle. Se dorește introducerea actelor cu cipuri biometrice (buletine, pașapoarte, carnete de conducere, carduri de sănătate) care să conțină amprenta deținătorului. În România, deocamdată, doar pașaportul necesită amprentă dar în unele țări occidentale și alte acte respectă deja „normele europene”. La începutul anului,  ACTA amenința să devină o realitate și astfel internetul, unul din spațiile unde ne putem exprima liber, să fie supus unui control dur din partea  autorităților. Tot mai multe camere de luat vederi sunt montate în spațiul public și există propuneri ca acestea să fie amplasate și în școli.
Toate aceste mijloace de supraveghere și control a populației îmi amintesc de romanul politic al lui George Orwell, 1984,  în care un guvern totalitar exercita control total asupra fiecărui cetățean iar aceștia erau supravegheați permanent. Parcă în aceea direcție se îndreptă UE, totodată și România. Cel puțin într-o asemenea situație riscăm să ajungem atât timp cât această clasă politică infectă, care ne încalcă drepturile, continuă să ne conducă.

Codrin GOIA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.