Observator

MESAJ AL CETATENILOR SIBIENI CATRE www.klausjohannis.ro

1.Pagina DATE PERSONALE / CV 1.1. Greşeli gramaticale de clasa a I-a : Activitatea politică: 1997    Membru în Comisia de […]
1.Pagina DATE PERSONALE / CV

1.1. Greşeli gramaticale de clasa a I-a :
Activitatea politică:
1997    Membru în Comisia de Învăţământ al FDGR Transilvania
1998 Seful Comisiei de Învăţământ al FDGR Sibiu
1.2. Limba maternă – germana – a devenit limbă straină (!) :
Limbi străine: Germana şi Engleza (fluent)
Reiese cu certitudine că, limba maternă a cetăţeanului român Iohannis este…româna, caz în care ne întrebăm cum de este membru al FDGR (Forumul Democrat al Germanilor din România) şi deţine calitatea de lider naţional al acestei asociaţii (ONG)?

2. Pagina  BIOGRAFIE

Conţinut identic cu pagina DATE PERSONALE/CV. Ne întrebăm de ce a mai creat pagina BIOGRAFIE?

3. Pagina REALIZĂRI

Să precizăm de la bun început că, în calitate de primar, Iohannis a beneficiat în mandatele sale de 8 ani (!) de un buget local substanţial mărit prin modificarea legislaţiei, astfel că impozitele şi taxele locale colectate au rămas la municipiu. De asemenea, a primit fonduri substanţiale de la bugetul de stat pentru proiectul Sibiu CCE 2007.

3. 1. Infrastructura:

– Încă din 2001 municipalitatea sibiană şi-a îndreptat atenţia spre infrastructură, reţeaua de străzi din Sibiu fiind una deficitară şi care necesită intervenţii importante.
 Nu reţeaua de străzi este deficitară ci asfaltul de pe carosabil şi trotuare, turnat şi returnat de mântuială, în fiecare an. Modernizarea străzilor intră în atribuţiile consiliului local şi ale primarului, nu a facut un lucru deosebit, şi-a făcut jobul pentru care a fost ales şi este plătit!
– În vederea îmbunătăţirii traficului auto şi pietonal, în anul 2007, a fost finalizată ultima etapă de implementare a conceptului de trafic pentru centrul istoric al Sibiului. Acesta include liniştirea traficului în zona centrală, delimitarea şi protejarea zonei pietonale şi a obiectivelor de interes istoric şi turistic.
Nu a “liniştit” traficul în zona centrală, ci dimpotrivă, l-a îngreunat creând spaţii de parcare pe străzi şi strangulând foarte mult calea de circulaţie a autovehiculelor pe un singur sens.
– În prezent, in Sibiu exista un număr de 2700 de locuri de parcare, atât în spaţii special amenajate cât şi locuri de parcare amenajate pe aliniamentele stradale.
A dat autorizaţii pentru construirea de hoteluri care nu au fost prevazute cu parcări! Pe Cazarma 90 unde funcţiona o parcare centrală a amplasat cortul de circ botezat ”pavilion multifuncţional”, diminuând considerabil numărul locurilor de parcare.
– Pentru a schimba aspectul orasului şi pentru a oferi sibienilor locuri noi de relaxare, încă de la inceputul acestui an au fost efectuate lucrări ample de reamenajare a parcului Maria Tereza din cartierul Terezian. În acest parc vor fi reabilitate cele două alei existente, vor fi amplasate bănci pe latura dinspre strada Gladiolelor, zona urmând să fie structurată pe mai multe sectoare delimitate cu gard viu în interiorul cărora vor fi plantate flori şi gard viu, modelat în forme geometrice. Aceste acţiuni vor continua în tot oraşul.
Parcul Maria Tereza abia dacă asigură loc de plimbare pentru cetăţenii care locuiesc în cartierul Terezian!… Ce acţiuni mai poate să realizeze pentru a reda locuitorilor Sibiului spaţiile verzi dispărute pentru că a autorizat pe aceste spaţii construcţii care încalcă legea, diminuând confortul locuitorilor, lăsându-i fără lumină şi fără posibilitatea de a fi deserviţi de ambulanţe, maşini ale pompierilor ori doamne fereşte de maşina mortuară, care nu mai au loc să ajungă la potenţialele victime şi imobile afectate, din cauza spaţiului redus – de 1,9 m în unele alei !- rămas între blocuri ?
– În fotografia ilustrativă: Străzile nu le-a construit Iohannis, existau deja de zeci de ani – în prim plan e chiar drumul  european! – parcul a fost realizat de Tuluc în vremea cât a fost viceprimar, cazarma 90 exista şi era asfaltată . ”Realizarea” lui Iohannis este… CORTUL ŢIGĂNESC !

3. 2. Turismul. Cultura

– Susineri iohannesciene: Obiectivul pe care Sibiul îl urmăreşte este acela de a transforma oraşul într-un brand, într-un oraş binecunoscut pe harta turistică a Europei.
ERONAT şi TENDENŢIOS! În întreaga perioadă comunistă, înainte şi după 1989, Sibiul ca oraş medieval a fost şi rămâne una dintre destinaţiile turistice ale Europei de est, nu Iohannis a inventat turismul în Sibiu, îşi arogă realizările a peste 50 de ani de organizare turistică şi justifică crearea unui compartiment cu atribuţii de turism în Primărie – în care i-a angajat pe foştii membri ai Biroului de coordonare al Asociatiei Sibiu CCE 2007 ca să le dea de lucru şi în anii următori – de parcă aceasta ar fi Agenţie de Turism şi nu aparat executiv al administraţiei publice locale! Să nu uităm că sunt atâtea agenţii private de turism în Sibiu şi în ţară, care se ocupă într-adevăr profesionist de promovarea Sibiului ca destinaţie turistică, acesta fiind obiectul lor de activitate.
– Programul Sibiu Capitala Culturală Europeană 2007, a adus orasului o notorietate fără precedent zice Iohannis, atribuindu-şi meritele promotorilor capitalei culturale europene Sibiu 2007, proiect susţinut şi demarat în fapt şi în act de fostul preşedinte Constantinescu şi ministrul de atunci al culturii – Ion Caramitru, în anii 1997-1998. Iohannis a avut norocul să fie primar în perioada desfăşurării proiectului, dar nu are merite în iniţierea acestuia, fiind doar un inspector şcolar în acea perioadă.
– Camere web amplasate in Piaţa Mare şi Piaţa Mică prezintă imagini superbe de la manifestările care au loc în aceste locaţii. A uitat să menţioneze camerele video amplasate pe străzile Nicolae Bălcescu, Mitropoliei, Cetăţii…fără ştiinţa şi acordul cetăţenilor sibieni, instituind în secret un sistem de supraveghere caracteristic unui lagăr.
– În anul 2007, Turnul Sfatului a fost reintrodus în circuitul turistic după mai multe reparaţii capitale. Turnul Sfatului e celebru obiectiv turistic dinainte de 1990, când era vizitat în special pentru panorama asupra oraşului Sibiu. Faptul că a fost renovat nu poate constitui o realizare a primarului, ci o obligaţie a acestuia!
– Anul trecut a fost inaugurat noul terminal al Aeroportului Sibiu în care a fost deschis primul Birou de Informaţii pentru Turişti amenajat într-o aerogară din România. Aceasta, din păcate nu este o realizare, ci o aducătoare de mare gaură în bugetul Sibiului, îndatorat pe 30 de ani de-acum încolo la o instituţie de credit austriacă(!) – Dexia Kommunal Kredit Bank. Şi mai grav e că îndatorarea s-a făcut fără ştiinţa şi aprobarea cetăţenilor sibieni, care nu au avut de ales.Pentru aeroport au fost alocate fonduri bugetare înainte de anul 2000, de către consiliul judeţean prezidat de Nicolae Nan, ca urmare a Ordonanţei de Guvern nr.5 din 1999 privind declararea municipiului Sibiu şi a zonei înconjurătoare ca obiectiv de interes naţional. În acelaşi an s-au făcut investiţii şi pentru centura ocolitoare a Sibiului. Ce s-a întâmplat cu acei bani publici? De ce a trebuit să îndatoraţi Sibiul ? Biroul de Informaţii pentru Turişti deschis în aeroport e al Primăriei sau care este legătura…cu realizările primarului ?

3. 3. Alte proiecte

– Ca şi în anii precedenţi municipalitatea sibiană continuă efectuarea de lucrări de reabilitare în unităţile de învăţămînt preuniversitar de stat pentru a asigura preşcolarilor şi elevilor condiţii bune pentru desfăşurarea procesului instructiv-educativ. In anul 2007 Serviciul Public de Administrare a Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar de Stat, condus de Pop Simona, şi Inspectoratul Şcolar Sibiu, condus de Christine Manta Klemens, nu au fost în stare să organizeze licitaţiile pentru cheltuirea fondurilor alocate de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului destinate reabilitării reţelei şcolare preuniversitare din Sibiu şi judeţul Sibiu. De-abia în 2008, an electoral, încep lucrări de construire a unor noi aripi la Colegiul Gheorghe Lazar şi Colegiul Terezianum …!
– Ca parte a unui program de creare de locuri de odihnă şi de joacă în municipiul Sibiu, a fost amenajata, la intresecţia străzilor Gimnasticii şi Berăriei cu Bulevardul Corneliu Coposu, un parc pentru skateboard destinat tinerilor care au ca pasiune acest sport – ne spune Iohannis. Dincolo de exprimarea agramată care ne deranjează la un primar care afirmă că limba germană e pentru el o limbă străină deci stăpâneşte ca limbă maternă, româna(!), ceea ce nu ne spune este că nu poate fi vorba de un “parc”, dimensiunile suprafetei de skateboarding fiind foarte reduse, iar costurile de amenajare au fost foarte ridicate şi nejustificate, aproximativ 2 miliarde de lei vechi !
– În vedere păstrării ordinii si liniştii publice am acordat o atenţie specială instruirii personalului şi modernizarii dotarii Poliţiei Comunitare din Sibiu care va dispune din acest an de un sistem de dispecerizare ce îi va permite sa fie mai eficient în acţiunile pe care le va întreprinde.
Ca urmare a experienţei pozitive din anul trecut, am decis să se reia şi anul acesta proiectul “Spuneţi STOP vandalismului!” în câteva dintre şcolile sibiene în perioada aprilie – mai.
Poliţia comunitară nu este în stare să păzească nici măcar morţii din Cimitirul municipal, vandalizat nu o dată, ultima şi cea mai gravă profanare a avut loc în luna martie 2008, asupra capelei familiei Floaşiu. Dar, vorba poetului “E uşor a scrie versuri /Când nimic nu ai a spune/Înşirând cuvinte goale, / Ce din coadă au să sune” !

4. Pagina AGENDA
 
– Nu este definitivată ?! A inceput deja campania electorală… Se termină campania electorală… Şi tot nu s-a definitivat! La revedere, în…2012 !

5. Pagina GALERIE FOTO

Galerie foto de la principalele evenimente la care am participat – ne spune Klaus Werner Iohannis. ATENTIE! Sunt numai fotografii de la întâlniri cu diverse “mărimi” din Romania, reprezentanţi ai caselor ducale, regale, ai diverselor organizaţii europene, tăieri de panglici la inaugurări. NICI O POZA DE LA VREO INTALNIRE CU CETĂŢENII SIBIENI, DE LA EVENIMENTE LA CARE AU PARTICIPAT CETĂŢENII SIBIULUI! CULTUL PERSONALITĂŢII RIDICAT PE CELE MAI ÎNALTE CULMI DE SFIDARE A ELECTORATULUI CARE L-A VOTAT !

6. Pagina DESPRE FDGR

6. 1. Cine suntem noi

– În plan politic, Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) ocupă o poziţie de centru.
În interiorul organizaţiei există posibilitatea exprimării, în mod democratic, a unor opinii politice diferite, linia generală a FDGR nu se confundă însă cu linia nici unui partid politic. FDGR nu este partid politic deci  nu poate ocupa vreo poziţie politică. Statutul permite membrilor FDGR să fie membri ai unui partid politic. Aşadar se încearcă inducerea în eroare a electoratului.
– Fotografia Bottesch – Iohannis exprimă poziţia de “eminenţă cenuşie”, pe care Iohannis şi-a atribuit-o din 2004 în conducerea judeţului Sibiu, mânuind cu pricepere aţele unei marionete…Aţi ghicit, cine?!

6. 2. Programul FDGR

– este Programul organizatiei judetene a FDGR pentru alegerile locale 2008, deci NU al PRIMARULUI !

7. Pagina CONTACT

Dacă doriţi să-mi transmiteţi un mesaj personal vă rog să completaţi formularul de mai jos şi acţionaţi butonul ‘TRIMITE’ – ne scrie dl. Iohannis.

Fiindcă am avut cam multe să-i spunem îi trimitem acest MESAJ AL CETĂŢENILOR SIBIENI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.