Atitudini

Marius Albin Marinescu: Nu ma consider un invins!

Asta nu înseamnă că nu au voie să citească şi cei care au votat cu Iohannis, dar tare mi-e teamă […]

Asta nu înseamnă că nu au voie să citească şi cei care au votat cu Iohannis, dar tare mi-e teamă că nu vor înţelege prea multe. Susţinătorii mei, nefiind limitaţi, ştiu de ce!

Stimate doamne, stimaţi domni, dragi prieteni,

Dumneavoastră, celor aproape 1.200 de sibieni, care m-aţi onorat cu votul vostru, vă mulţumesc pentru încrederea acordată! Datorită vouă nu mă mai simt singur împotriva mafiei locale, iar, atâta timp cât dumneavoastră existaţi, înseamnă că nu este chiar totul pierdut. Încrederea voastră mă şi obligă, aşa că nu-mi pot permite să abandonez lupta, tocmai acum când am descoperit că am aliaţi la fel de puternici şi hotărâţi ca mine. Dumneavoastră sunteţi aceşti aliaţi puternici! 1.181 ( 1,96 %) este numărul exact al alegătorilor care au votat pentru ca eu să fiu ales în funcţia de primar. Chiar dacă numărul pare mic, raportat la cei 50.107 de sibieni care au votat în favoarea lui Iohannis, totuşi gândiţi-vă că, dacă ne-am întâlni cu toţii, am umple două săli de spectacol, cum ar fi aceea de la Casa de Cultură a Sindicatelor din Sibiu! Este un început.

Personal, sunt mulţumit de rezultatele obţinute, având în vedere că acuma s-a votat tot în turmă, la fel ca în urmă cu patru ani. Singurele deosebiri fiind doar prezenţa extrem de scăzută la urne, doar 42,56 % dintre cetăţenii cu drept de vot s-au prezentat la secţiile de votare, şi reducerea procentuală a „turmei”, votanţii lui Iohannis scăzând de la 88 %, la 83,26 %, primarul fiind reales doar de către o treime din sibienii cu drept de vot. Aceste procente reale le găsiţi doar aici, deoarece mass-media a păstrat cifrele din sondajele mincinoase – şi după alegeri! – iar publicul larg a fost intoxicat, în continuare, că primarul Klaus Iohannis ar fi fost reales cu aproape 90 % din voturi, pentru a se menţine legenda că sibienii l-ar idolatriza pe acest individ, cu toate că cifrele vorbesc de la sine despre declinul simpatiei populaţiei!

Aşa cum am declarat la conferinţa de presă, pe care am organizat-o imediat după alegeri, am obţinut mai multe voturi decât partidul meu, P.N.Ţ.C.D. primind doar 755 (1,28 %) de voturi pentru Consiliul Local Sibiu. Am devansat singur partide parlamentare, P.R.M. obţinând 923 de voturi, iar Partidul Conservator – 1.055 de voturi. P.N.G. şi P.I.N. cu 576 şi respectiv 478 de voturi nu au obţinut, împreună, numărul de voturi realizat de mine. Până şi orgoliul meu personal a fost satisfăcut, deoarece nu m-am clasat pe ultimul loc în clasamentul candidaţilor la primărie, deşi P.N.Ţ.C.D., pe listele căruia am candidat, era cotat ca partidul cu cele mai mici şanse. Comparativ, faţă de alegerile din 2004, P.N.Ţ.C.D. a înregistrat un progres vizibil, din moment ce Spătari Ovidiu Nicolae, candidatul de atunci pentru Primăria Sibiu, a obţinut doar 375 de voturi (0,45 %), iar partidul a întrunit 0,97 % din voturile alegătorilor, faţă de 1,28 %, cu cât a a fost creditat anul acesta. O ultimă remarcă, interesantă, în cadrul acestei scurte analize a rezultatelor de la alegerile din 1 iunie 2008. Doar doi dintre candidaţii la Primăria Sibiu au obţinut mai multe voturi decât formaţiunile pe care le-au reprezentat: Klaus Werner Iohannis şi Marius Albin Marinescu, ceilalţi fiind devansaţi de propriile partide. Aceasta înseamnă că cei care au susţinut P.S.D., P.D.-L. sau P.R.M. au votat pentru partidele respective la Consiliul Local, dar pentru primar au votat cu Iohannis sau cu Marinescu.

Aşa cum am promis, nu voi părăsi P.N.Ţ.C.D., dar trebuie găsite soluţii, la nivel naţional, adică o alianţă cu un partid puternic sau o fuziune prin absorbţie, deoarece este clar pentru toată lumea că acest partid, cu denumirea actuală, nu mai poate fi resuscitat niciodată! Nu am fost, nu sunt şi nu voi fi vreodată oportunist. De fapt, eu nu sunt nici măcar politician, ci jurnalist şi jurnalist rămâneam şi dacă ajungeam consilier local. Decizia de a rămâne într-un partid aflat „în adormire” este o dovadă de consecvenţă şi un act de integritate morală. Din păcate nu au dat dovadă de aceeaşi probitate şi persoanele care au vrut să mă înlăture, la comandă, din postura de candidat. Nu am făcut publice aceste tentative în timpul campanie electorale pentru a nu fi perceput ca o persoană care intenţionează să pozeze în victimă. Astfel, controversatul jurnalist Doru Braia a încercat din răsputeri să-i convingă pe conducătorii partidului, de la Bucureşti, să-mi retragă candidatura, deşi nu avea argumente credibile pentru înlăturarea mea. Pe plan local, trei angajaţi ai Primăriei, membri vechi ai P.N.Ţ.C.D.-ului, angajaţi în administraţia locală („bugetivori”) datorită fostului viceprimar Daniel Fântână, până să dezerteze oportunistul la P.S.D., au venit şi ei la sediul partidului – presupun că intuiţi de cine au fost trimişi, fiindcă electoratul meu este inteligent! – pentru a solicita retragerea candidaturii mele, pe motiv că, vezi Doamne!, voi distruge partidul! Nu l-am distrus, lachei vrednici de dispreţ, ci i-am adus noi membri şi o grămadă de simpatizanţi! Voi aţi dat cu presupusul, eu vorbesc concret, cu rezultatele alegerilor, din 2004 şi 2008, în faţă.

Pe tot parcursul campaniei electorale am fost boicotat permanent de mass-media, tot aşa cum publicaţiile pe care le conduc sunt boicotate de difuzorii de presă, fiind ascunse pe sub tarabele chioşcurilor de ziare! Declaraţiile mele, de la conferinţele de presă, fie nu au apărut sau au fost cenzurate, fie au fost deformate. „Tribuna” a primit ordin de la jupânul Carabulea să nu scrie nimic despre Marinescu. Doar două reprezentante ale mijloacelor de informare în masă s-au ridicat la nivelul impus de standardele unei prese cu adevărat libere şi independente, publicaţia „Rondul” şi TV Sibiu. În rest, jurnaliştii au executat ordinele patronilor, care sunt şi ei la cheremul dictatorului Klaus Iohannis, ca de altfel tot ce mişcă în judeţul nostru, putred de atâta corupţie. Aceasta este deosebirea dintre subsemnatul, care sunt un gazetar liber şi aceşti mercenari de presă, care scriu la comandă, nefiind altceva decât umili trepăduşi care poartă „războaiele” altora pentru simbrii derizorii. Faptul că aceşti aşa-zişi jurnalişti nu au nici măcar puterea de a gândi cu propriile minţi se poate observa din modul de exprimare, aceştia vorbind doar în citate, fără ca ei să încerce să concluzioneze sau să-şi exprime propria opinie. Tot de aici se vede şi lipsa de responsabilitate, laşitatea acestor unelte fără personalitate. Când vor constata că nu au fost altceva decât simple marionete pe scena vieţii, va fi prea târziu, iar existenţa lor gata irosită!

 De parcă obstrucţia mass-media asupra mea nu era suficientă, pe internet s-a desfăşurat o campanie furibundă de denigrare. Acest mijloc informatic prezintă, pentru ticăloşi, marele „avantaj” că pot calomnia pe oricine la adăpostul anonimatului. S-a scris, pe diverse site-uri, bloguri şi forumuri, că sunt urât, nebun şi beţiv, deoarece, fiind un om cinstit, nu puteau să mă acuze de mârşăvii concrete, aşa cum fac eu cu stăpânii lor, a căror ticăloşii le demonstrez cu probe palpabile, iar articolele le semnez! Este adevărat că nu mă consider un Adonis, dar eu am avut naivitatea de a crede că particip la o cursă electorală vizând administraţia locală, nu la un concurs de frumuseţe masculină. Îmi cer iertare, dacă am nimerit unde nu trebuia! Cât priveşte nebunia şi băutura, înseamnă că acestea sunt benefice, dacă un om marcat de aceste metehne este capabil să conducă mai mult publicaţii, să câştige o sumedenie de procese fără a apela la serviciile avocaţilor şi să posede permise de conducere auto şi de port-armă. Am devenit imun la astfel de atacuri abjecte cu autori laşi prin chiar anonimatul lor. Sunt ţinta acestor agresiuni lipsite de fair-play, pe internet, nu doar de acum, din perioada campaniei electorale, ci de ani de zile, aşa că le ignor, pur şi simplu.

Din păcate, pentru ticăloşii care apar la permanenţă în publicaţiile conduse de mine, dar şi pentru mercenarii lor, atacurile de orice natură împotriva mea, nu numai că nu mă dezarmeză şi nici nu mă determină să renunţ la a spune adevărul, dar au efect exact invers, insuflându-mi mai multă putere şi amplificând dârzenia, de care sper că am dat dovadă şi până acum! Ce neglijează mafioţii şi uneltele lor sau încă nu realizează, este evidenţa că acum nu mai sunt singur, ci am alături 1.181 de susţinători!

 

Marius Albin MARINESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.