Cap limpede

Mândru să fiu contemporan cu idolii doamna Codruța și taica Lazăr

– Vestea buna e ca am fost la bilantul DNA, sa vad minunea cu ochii mei – Vestea proasta e […]

– Vestea buna e ca am fost la bilantul DNA, sa vad minunea cu ochii mei

– Vestea proasta e ca doamna Kovesi inca e-n functie, cu larg sprijin de la domnii Klemm si Iohannis

Doamna Kovesi pare ca traverseaza momente dramatice in existenta-i publica. Vede dusmani peste tot, simte dusmani oriunde, cauta dusmani cand nu-i vede si nu-i simte. Desi investmantata cu rochita a buna si aranjata la par ca pentru marile momente, parea usor pierduta, privea cu speranta la Titanul din Sibiu si se incuraja ca baietii din peluza Catalin Haldan: Noi suntem DNA!

Domnul Iohannis, ce sa va zic, daramat, nedormit, incercanat. Asa-i cand pierzi gaina cu ouale de aur si tu trebuie sa te dai stegarul luptei anticoruptie la televizor. Numai in pielea lui sa nu fii. Singur in palatul de clestar de pe lac, departe de doamna inimii sale, persecutat de magistratii haini, nevoit sa se stranga cu toata agoniseala de-o viata din meditatii in doar cinci case.

M-am luat cu vorba si era sa-l uit pe Taica Lazar. Nu stiti cine e? Domnu’ ala mai fasnet decat il arata varsta, poreclit pe nedrept procuror general, care pare ca a gresit secolul in care traieste. A tras un discurs de plenara comunista, de era sa adoarma presedintele tinerilor frumosi si liberi cu capul pe masa. Cel mai aprig moment a fost ala in care a zis ca procurorii lucreaza in mediu ostil, de parca ar fi muncitori la tratamente chimice. Altfel, veteranul procuraturii parea multumit de sine. Cred ca si de faptul ca ambasadorul SUA avea un costum si mai demodat decat al lui.

Rar mi-a fost dat sa vad atata bugetarime fericita la plecare ca iese fara catuse din aceeasi incinta cu doamna Kovesi. Atat de mare le-a fost usurarea oamenilor, ca au taiat-o rapid, fara sa mai participe la micul zaiafet de bilant la care-i invitase Zeita Anticoruptie. Or fi aflat si oamenii, de la televizor, ca drumul cel mai sigur spre Beciul Domnesc trece printr-un sprit cu doamna Kovesi. Si chiar e pacat sa sfidezi superstitii pe libertatea ta…

                                                                                           Victor CIUTACU (http://www.ciutacu.ro/)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.