IN MEMORIAM

Maica Heruvima, românca ucisă de masoni fiindcă nu și-a trădat credința

  O TÂNÃRÃ FATÃ DE ROMÂNI UCISÃ PENTRU CÃ NU A VRUT SÃ SCRIE ÎMPOTRIVA CREDINŢEI STRÃBUNILOR EI SOROS – […]

 

O TÂNÃRÃ FATÃ DE ROMÂNI UCISÃ PENTRU CÃ NU A VRUT SÃ SCRIE ÎMPOTRIVA CREDINŢEI STRÃBUNILOR EI

SOROS – Central European University – şi soarta ortodocşilor!

maica_heruvima.jpgÎn cimitirul Mãnãstirii Petru Vodã se odihneşte, de mai bine de 5 ani de zile, monahia Heruvima, pe care, ca mireancã, a chemat-o Svetlana Mihaela Tanasã.

Maica Heruvima a terminat facultatea de limbi clasice la Iaşi şi, în 1995, a primit o bursã de la Fundaţia Soros pentru un masterat în istorie medievalã la Universitatea Central Europeană (CEU), Budapesta. Lucrarea sa de masterat a constat în cercetarea unui manuscris al Tâlcuirii la Facere, scris de Sfântul Ioan Gurã de Aur, şi dovedea, în aceastã lucrare, cã textul tipãrit de iezuiţi şi preluat de J. P. Migne în Patrologia Greacă are numeroase interpolãri şi modificãri faţã de manuscrisul cercetat, în care se regãsea un text cu adevãrat hrisostomic, plin de duh. Concluzia era cã la o ulterioarã editie criticã a Tâlcuirii la Facere se va descoperi balastul introdus cu reavoinţã de iezuiţi (de altfel, apropo de asta, pr. Dumitru Fecioru a fãcut acelaşi lucru cu traducerea în româneşte, pentru cã a luat textul tradus la Neamţu, care se gãseşte într-un uriaş manuscris de la Academia Românã, şi l-a prelucrat dupã cel tipãrit în PG; o altã observaţie – a mea, de data asta – ar fi aceea cã pãrinţii nemţeni de acum 200 de ani nu au tradus nici un singur cuvinţel dupã ediţiile apusene ale Sfinţilor Pãrinţi, ci doar dupã manuscrisele din spaţiul ortodox). Profesorii ei au apreciat munca şi i-au propus sã se înscrie la doctorat. Lucrarea sa de doctorat era axatã tot pe tâlcuirea la cartea Facerii: trebuia sã dovedeascã faptul cã Sfinţii Pãrinţi l-au urmat în tâlcuirea lor la Facere pe ereticul Origen. Svetlana s-a apucat de lucru cu încredere, neştiind ce i s-a cerut, de fapt. Dar, pe mãsurã ce mai citea din Sfinţii Pãrinţi cu pricina, realiza hula ce i se cerea sã o dovedeascã. Am aici, rãmase de la ea, Tîlcuirea la Facere a Fericitului Augustin (în latinã), cea a lui Origen (în greacã), cea a Fericitului Theodorit al Kirului (în greacã), si cea a Sfântului Efrem Sirul (în englezã), ba chiar si comentariul filosofului evreu Filon din Alexandria (în greacã), lucrãri pe care le citise acolo, la Budapesta, în original. Cu cât mai citea înţelegea nu numai cã Sfinţii Pãrinţi nu l-au urmat pe ereticul Origen în lucrãrile lor, ci unul din motivele pentru care au întocmit aceste lucrãri a fost acela de a-l combate pe eretic, şi se vedea asta din felul în care abordau fiecare chestiune în parte.

S-a întâmplat că, fiind acolo, sã-si punã câteva întrebãri despre profesorii sãi şi sã afle cã majoritatea sunt evrei, şi sã vadã dispreţul lor pentru Ortodoxie si pentru Tradiţie, cu toate studiile lor universitare. Iar când le-a comunicat concluzia de mai sus cu privire la Sfinţii Pãrinţi, ei i-au spus: “Nu, nu e aşa. Mai citeşte-i o datã. Mai gândeşte-te. Noi te plãtim ca tu sã demonstrezi ceva, iar tu trebuie sã o faci”.

maica-heruvima1.jpgAu urmat mai multe zile de certuri si argumentãri. Venind în ţarã pentru a-şi mai aduce nişte lucruri, s-a simţit rãu şi s-a dus la medic sã-şi facã un control. Aşa a aflat cã are un cancer al pielii cu o evoluţie rapidã, în zona omoplatului stâng. Explicaţia era una singurã: fususe iradiatã. Doctorul i-a zis cã mai are doar câteva luni de trãit. S-a întors la Budapesta sã-şi ia bagajele. S-a certat cu toatã lumea, care îi spunea: “De ce pleci? Avem soluţii pentru boala ta. Nu e nimic grav, noi putem sã-ţi oferim vindecarea. Fii ascultãtoare şi vei scãpa cu viaţã.” A luat tot ce a putut (deşi mare parte din cãrţi i-au rãmas acolo) şi s-a întors în ţarã. A venit la Pãrintele Iustin si i-a povestit toatã tãrãşenia, iar Pãrintele i-a spus sã rãmânã la noi în mãnãstire (aceasta se întâmpla în august 1997).

maica-heruvima4.jpgA urmat un an şi jumãtate de suferinţã. Boala a ajuns repede la metastazã. Încet, încet, se topea vãzând cu ochii. A primit sã fie rasoforitã şi, cu câteva sãptãmâni înainte de a pleca dintre noi, a fost cãlugãritã de Pãrintele Iustin. A refuzat sã ia morfinã, pentru a-şi şterge, prin suferinţã, toate pãcatele sãvârşite în aceastã lume. Urletele ei de durere vestesc şi astãzi, în urechile celor care le-au auzit, chinurile iadului.maica-heruvima2.jpg Dumnezeu i-a ascultat ultima dorinţã, aceea de a prinde sãrbãtoarea Sfinţilor Arhangheli. Dupã privegherea hramului mânãstirii noastre, în noaptea de 7 spre 8 noiembrie 1998, pe la ora 3 dimineaţa, Sfânta Muceniţã Heruvima a plecat dintre noi cu sufletul împãcat, luminoasã la chip, sã mãrturiseascã înaintea Sfintei Treimi lupta ortodocşilor împotriva stãpânitorilor acestui veac.

Dacã lumea în care trãim este, în întregul sãu, chipul Babilonului, al curvei celei mari, atunci Sfânta Heruvima dã mãrturie despre ceea ce stã scris în Apocalipsã: “Şi într’însa s’a aflat sânge de proroci şi de sfinţi şi de toţi cei junghiaţi pre pãmânt.”

Venind aici, maica Heruvima ne-a spus despre faptul cã de la CEU, mai înainte de ea, plecaserã din acelaşi motiv, cancer al pielii, un student din Bulgaria, o studentã din Georgia şi o alta din SUA. Îmi pare rãu cã nu vã pot da numele lor. Poate cineva le va afla vreodatã.

Batjocura cea mare a fost aceea cã, dupã plecarea maicii Heruvima, foştii ei profesori au instituit la CEU Premiul Svetlana Tanasă, pentru cea mai bunã lucrare a anului.

Diavolul a vrut să-i arunce sufletul pur în gheena, dar Dumnezeu a ridicat-o dincolo de nori, pentru dragostea de adevăr, pentru că Adevărul este Hristos Dumnezeul nostru. Ortodoxia este vie şi înfloreşte în adevăr şi sămânţa ei este sângele martirilor. Vino curând Hristoase Dumnezeul nostru, înainte ca să fim robiţi de vrăjmaşii care blasfemiază şi ne înspăimântă. Risipeşte cu Crucea Ta pe aceia care ne asupresc, ca să ştie ce minunată este Ortodoxia. Pentru rugăciunile Sfinţilor Martiri şi ale Născătoarei de Dumnezeu, Iubitorule de oameni, miluieşte-ne pe noi!.

Duminică 21 ianuarie 2007, de Monahul FILOTHEU 

Sursa: https://sitadeasa.wordpress.com/2007/11/10/maica-heruvima/

 

8 Comments

 1. fotograf

  Oare cate crime ale acestor iluminati au rămas ascunse .

 2. nicu

  Afara din tara cu toti ce apartin de criminalul Soros

  • Luca

   Klaus , Ponta ..etc

 3. Raneti Tudor Andrei

  Nici cea mai mare suferinta nu sterge cel mai mic pacat, fiindca nu schimba cu absolut nimic ce-ai facut. Desigur, suferinta te poate invata sa nu mai faci acel pacat, dar nu-l sterge

  Imparatia Cerurilor si viata viitoare sunt vietile semenilor nostri sau continuumul uman in care renasti, de aceea e mereu aproape, la o alegere aproape, si de aceea nimeni nu se mantuieste singur. Desigur, multi mor cu onoare pentru ca au fost drepti, dar asta la fel cum nu se pot sterge pacatele nus schimba soarta lumii. Nu exista in realitate mantuire suindu-te in varful muntelui, e o erezie. Isus a umblat in lume si a predicat asa cum au facut si apostolii care l-au urmat in spirit. Restul care se numesc crestini si nu lupta pentru Dumnezeu propovaduind adevarul sunt eretici, si dovada e chiar aceasta femeie care a fost probabil omorata tocmai fiindca a luptat pentru adevar

  Intrebarea e acum de ce te-ai pune intr-o situatie in care ai fi omorat si intr-adevar ai fi prost sa faci asta fara sa stii ce faci. Nimeni nu poate zice ca stie pe deplin ce face, dar eu am supravietuit la 4 (patru) tentative de omor calificat ale mafiei magistratilor precum descriu in acest rezumat, pe acest forum unde am publicat dosarele activitatii ilicite ale mafiei magistratilor:

  http://militia.freeforums.net/thread/28/procuror-mihaila-urmarit-pentru-coruptie

  • Marcu

   “Nu exista mintuire suindu te in virful muntelui”
   Oare crezi ca sa suit cu sufletul vindut unei secte ce se nascuse in s.u.a acum 90de ani in urma asa cum esti tu?
   Dai tu lecti de religie cui?
   La oameni care mor pt adevar?
   Pentru ca pe cararea lor sa calce si alti in adevar … nu iti comvine asta?
   Credinta in Dumnezeu mintuie, care e treaba ta daca vrea cineva sa se faca famen pt Dumnezeu?
   Vai de tine si de sleahta ta ce umbli in ratacire si ca si cum nu ar fi de ajuns dai si lectii…
   Nu esti de acord cu ortodoxia ce cauti in tara ortodoxa?
   Daca nu era un Stefan cel Mare azi citeai coranul.
   “Voi aveti pe tata ca diavolul si vreti sa ii faceti poftele lui”
   De ce spune Hristos asta unor evrei?
   Te incadrezi aici.

  • Grig

   Linkul de mai jos nu arata nimic . Nu poate fi deschis.

  • Florin

   Ranetti Tudor Andrei : esti ratacit si inca unul bine in ceata! Iti voi da doua exemple distantate de milenii: 1. Saul din Damasc a ajuns Sfantul Apostol Pavel ( cel mai răsunător exemplu) si 2. Sfantul Nectarie de la Eghina care a dorit cancerul sa se spele de pacatele facute (!!!) si s-a săvârșit in zilele noastre….bolnavii care i-au atins asternuturile patului din spital s-au vindecat! Esti un amestec de erezii, agnosticism, influente orientale (continuumul in care renasti)….alegeti calea, care-o fi ea, ca rade si dracu de tine….si ca un ultim sfat: isus înseamnă asin in aramaica, iar IISUS (cu 2 de “i”), inseamna Mantuitor

  • Mac

   Nu pot accesa linkul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.