Atitudini

Limba țigănească, maghiara și limba turcă devin limbi oficiale în spitalele din Bucureşti, Târgu Mureș sau Constanţa

  Curtea Constituţională a decis, miercuri, că este constituţională legea iniţiată de UDMR care vizează extinderea dreptului de folosire a […]

 

Curtea Constituţională a decis, miercuri, că este constituţională legea iniţiată de UDMR care vizează extinderea dreptului de folosire a limbii materne în instituţiile medicale şi în cele care prestează servicii sociale din localităţile unde populaţia minoritară depăşeşte 20%, anunţă UDMR, care salută decizia CCR, scrie News.ro.

Actul normativ, care instituie obligativitatea folosirii limbii materne şi în spitalele şi centrele de asistenţă socială din localităţile unde populaţia minoritară depăşeşte 20%, dar include şi un nou prag alternativ, de cel puţin 5.000 de persoane, a fost contestat la CCR de către PNL, PMP şi USR, după ce a fost votat în unanimitate în Camera Deputaţilor. (https://www.news.ro/politic-intern/udmr-ccr-a-stabilit-ca-este-constitutionala-legea-udmr-privind-folosirea-limbii-maghiare-si-in-spitale-si-centre-sociale-salutam-decizia-1922405310072017052016967558)

Enunțul, în sine, este o mare gogomănie și spune cu jumătate de gură asta: „limbi oficiale ale unor etnii minoritare deocamdată în spitale, nu și în viață publică sau în alte instituții ale statului”. Sunt ferm convins că emitenții nu realizează ridicolul situației, ridicolul exprimării, ridicolul înțelesului conținutului acestei legi! Europa întreagă se va amuză de această gafă, de această  „lege” de apartament, care este valabilă doar în bucătărie, unde gătim rețete regionaliste, nu și în dormitor, unde picotim încă românește! Dar acesta este doar un început, curând mirosul de gulaș unguresc de la „bucătărie” se va extinde și în restul „apartamentului”!

Cei care au pus umărul la această initiativă a UDMR-ului, care a adăugat la grămadă, pe lângă unguri, țiganii și turcii pentru derutare, au fost parlamentarii PSD și ALDE. Cineva spunea că dacă sentimentul de rușine ar durea, nimeni nu ar mai comite gafe…  Le fel e și cu prostia sau slugărnicia în fața stăpânilor globaliști! Adopți tu o lege prin care un întreg corp medical, și așa decimat prin plecările în Occident, este silit ori să învețe limba unor minorități – nu limbi de circulație internațională! – sau să accepte incompetenți care să profeseze alături de ei, impostori care vor avea  singurul merit că aparțin etniilor respective, deci le vorbesc limba! Prin discriminare etnică pozitivă, toți neisprăviții vor ajunge să ocupe posturi în spitale fără concurs. De ce, domnilor de la PSD și ALDE?  Pentru realizarea planurilor voastre personale meschine? Până unde poate merge trădarea, domnilor Dragnea și Tăriceanu?

Adoptarea de limbi oficiale, altele decât limba română, este nu numai o mare greșeală din punct de vedere administrativ, dar și din punct de vedere politic și național.  Nu-I vorba de  xenofobie aici, ci vorbim doar de un pericol  catastrofal pentru națiunea română, care devine tot mai străină în propria țară. Dragnea  și Tăriceanu nu realizează impactul ce-l va avea această lege în rândul minorității românești din Harghita și Covasna, unde cadrele medicale de etnie română, nevorbitoare de maghiară, vor fi astfel determinate să părăsească zona. În ceea  ce-l privește pe Liviu Dragnea poziția lui nu este o surpriză pentru mine, întrucât comite mereu gafe prostești, dar sunt surprins de Tăriceanu! Dragnea nu face alceva decât să sfideze românii, nu doar votanții PSD-ului, ci întreagă nație română. Acest gest,  lipsit de patriotism, probabil că îl va costă nu numai pe el, ci chiar partidul pe care-l conduce.

Sunt o mulțime de state care dovedesc RESPONSABILITATE față de popoarele lor, un exemplu  demn  de urmat fiind AUSTRALIA, în care eu locuiesc, și care afirmă permanent prin voci autorizate că limba oficială este limbă engleză , iar pentru cei ce nu reușesc să se exprime și să înțeleagă această limbă, statul australian angajează translatori. Contestatarii acestei decizii fiind liberi să părăsească Australia.

Dacă domnul Dragnea dorește să se sinucidă politic, să o facă, dacă această îi este dorința, de a distruge credibilitatea propriului partid, dar de ce condamnă și românii locuitori ai acestei acestei țări?

Doamne ajută România și pe români!

                                                                                                   George ROIBU, Australia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.