Ancheta

LAZAROAIE, „HAIDUCUL” DIN AVRIG

Deşi au încercat ei să dreagă busuiocul şi să explice cum că nu-i chiar aşa, ci doar pe aproape, datul […]

Deşi au încercat ei să dreagă busuiocul şi să explice cum că nu-i chiar aşa, ci doar pe aproape, datul pe după vişin nu i-a ajutat prea mult şi cei doi haiduci s-au lipit de un dosar penal. Doru Paşca, „paznicul” , am văzut ce hram poartă, cine-i Lazăr Lăzăroaie, proprietarul maşinii de teren SB 61 AVP (număr personalizat: iniţialele de la Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor!!!) în portbagajul căreia a fost descoperit mistreţul?

Păi, omul se crede un fel de Carabulea al Avrigului, fiind, după nişte piţifelnici din presa sibiană, patronul „celei mai importante societăţi de transport persoane pe ruta Avrig-Sibiu”. Iaca, fleoşc: „uite brâu, trece râu”…! „Importanta societate”, pe numele ei „celebru” Lazăr Trans S.R.L., are vreo două-trei microbuze janghinoase, care sunt conduse de nişte şoferi periculoşi în trafic. O spun din proprie experienţă, deoarece unul din aceste microbuze m-a depăşit pe linie continuă, într-o zonă semnalizată cu restricţie de viteză şi cu criblură pe jos, atunci când se lucra la drum în zona numită Hula Bradului. Puţin mai era şi mă alegeam şi cu parbrizul spart! Dar, ce pretenţii poţi avea de la nişte şoferi care nu respectă legile de circulaţie, din moment ce patronul lor, Lăzăroaie Lazăr nu respectă nici un fel de legi, aşa că, vorba aceea: cum e turcu’, şi pistolu’!

Acest Lăzăroaie este un individ violent, care agresează până şi femei, atunci când i se pune „pata”. O victimă a sa „la permanenţă”, putem spune, este Filofteia Matei, o femeie în vârstă de 50 de ani, care locuieşte în Avrig. Pe această femeie cu handicap locomotor, care merge sprijinită în baston, şi-au vărsat năduful, prin agresiune fizică, atât tatăl, cât şi fiul, Cosmin Lăzăroaie. Cei doi o păruiesc sistematic pe femeia aceasta, şi aşa năpăstuită de soartă, pentru că le ia clienţii de la „importanta firmă de transporturi” în autoturismul ei, marca Logan! Vă daţi seama câţi „clienţi” pot să încapă într-un Logan şi cât de serioasă sau ce prestigiu poate să aibă o astfel de firmă de transport, al cărei patron, împreună cu fiul său, se pretează la josnicii de felul acesta! Ce poate fi mai urât pentru un bărbat, decât să bată o femeie? Eventual să ucidă un animal fără apărare… Dom’ patron este „expert” în ambele situaţii! Un astfel de personaj, predispus la acte de violenţă, reprezintă un pericol public, deoarece, fiind posesorul unui permis de port-armă, deţine cel puţin o armă de vânătoare. Dacă-l apucă pandaliile pe Lăzăruş şi iese, prin centrul Avrigului, la vânătoare de oameni sau de „rechini de asfalt”, cum îi numeşte el pe cei care-i „fură clienţii” în ziarul „Ghimpele de Argeş”? Ce are ziarul „Ghimpele de Argeş” cu Avrigul şi patronul firmei „Lazăr Trans”? Păi nu prea au legătură, deoarece localitatea în cauză dar şi firma lui Lăzăroaie se găsesc în judeţul Sibiu, nu Argeş! Păi, da, dar nu era să publice „marele patron” acest articol, scris clar la comandă de un jurnalist de la „ghimpele” ăstălalt, de Sibiu, pe acilea, că era „jele” mare, fiindcă Lăzăruş sare la beregata poliţiei şi a celor de la A.R.R. (Autoritatea Rutieră Română) pe care-i cam face de porc… nu neapărat mistreţ. La Veştem, unde stau băieţii prin controale, se pune bine cu ei şi le suflă în coarne, ca să închidă ochii atunci când trec microbuzele lui tixite cu pasageri ca sardelele în conservă, convins fiind că poliţiştii şi A.R.R.-işti nu vor avea cum să citească o publicaţie din Argeş. Ei, uite că le oferim noi posibilitate, aşa că, dacă băieţii sunt curioşi să vadă cum le dă la gioale Lăzărică fără frică, atunci pot accesa adresa de internet: http://arges.ghimpele.ro/index.php?cat=afisare&id=14632, dar tare mă tem că atunci „ghimpele” lui Lăzăroaie se va întoarce împotriva lui, dar mai mare şi mai învârtoşat, adică transformat de-a dreptul în ŢEAPĂ!

Matei Filofteia a fost cotonogită pentru prima dată în 17 mai 2007, agresorul fiind haiducul Lăzăroaie în persoană. De atunci, fiica doamnei Matei, în vârstă de opt ani, nu mai poate să doarmă noaptea şi are coşmaruri cu cei doi Lăzăroaie care-i bat mama, şi aşa bolnavă.L-a durut exact „în franzelă” pe haiducul nelegiuit, că prin rezoluţia procurorului  din 21 februarie 2008 a încasat o amendă de doar 1.000 de lei pentru fapta comisă, deoarece îngrijirile medicale nu au necesitat mai mult de una-două zile. Până şi această amendă s-a redus la suma de 100 de lei, după apelul introdus în instanţă. După alte şicane îndreptate asupra acestei femei (ameninţări, înjurături, violarea domiciliului şi o nouă agresiune în propria curte, dar fără martori, lovirea autoturismului cu microbuzul în trafic), haiducul păstrează doar puşca pentru braconaj şi transferă „cureaua lată”, împreună cu prerogativele de smardoi, fiului său, Cosmin Lăzăroaie. Acesta, în data de 12 iunie, anul acesta, o ia  la bumbăceală pe femeia invalidă, pentru a-i arăta că şi el este un haiduc în devenire şi că „aşchia nu sare departe de trunchi”! Conform certificatului medico-legal nr.I/a/638 din 15.06.2009, femeia a fost lovită cu un corp dur, prezintă leziuni traumatice şi necesită 3-4 zile de îngrijiri medicale.

Este interesant că Filofteia Matei, după prima bătaie, primită în 2007, şi-a scos autorizaţie de transport persoane de la Primăria Avrig, iar transporturile care le face sunt perfect legale, femeia plătind impozit pentru această activitate care abia îi permite să supravieţuiască din punct de vedere financiar, împrună cu fetiţa pe care o creşte dintr-o amărâtă de pensie de handicap.

Pentru ticăloşia de care a dat dovadă acest individ meschin, Lăzăroaie Lazăr suntem dispuşi să ne continuăm cercetările, deoarece trebuie să se găsească un ac şi pentru cojocul său. Dacă există şi alte persoane agresate de acest individ, le rugăm să ne contacteze pe adresa pştală: „Justiţiarul sibian” – C.P.66, O.P. 1, Sibiu sau sau pe e-mail: [email protected] În cazul în care bănuiala noastă se confirmă şi mai sunt şi alte persoane care au avut de suferit vătămări corporale, o să facem o adresă oficială către Serviciul Arme, Explozivi, Substanţe toxice şi către Parchet prin care o să solicităm ca numitul Lazăr Lăzăroaie să fie supus unei expertize psihiatrice, în vederea retragerii permisului de port-armă, deoarece, repetăm, acest individ poate să devină un adevărat pericol public.

 

Dan FLORESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.