Semnal

Karateka sibieni în Tara Soarelui Rasare

Împlinirea unui astfel de vis avea să se petreacă în perioada 21-29 octombrie pentru un grup de karateka sibieni care […]
Împlinirea unui astfel de vis avea să se petreacă în perioada 21-29 octombrie pentru un grup de karateka sibieni care au participat alături de o parte a lotului naţional, din cadrul Federaţiei Române de Karate Modern, la seminariile tehnice şi de arbitraj din Tokyo, cu ocazia aniversării a 30 de ani de la înfiinţarea Federaţiei Internaţionale Shotokan KarateDo (SKIF) şi în acelaşi timp la celebrarea a 77 ani de la naşterea marelui maestru Kancho Hirokazu Kanazawa, un monstru sacru al artelor marţiale, posesor a centurii negre (10th Dan!).
   {mosimage} Grupul de sibieni alcătuit din sportivele clubului SUMIKIRI, Adriana Comăneciu, Geraldine Danin, Oana Moraru, eleve la Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal”şi condus de sensei Alexandru Achim, deţinător al centurii negre (5thDan), a străbătut o cale lungă însumând distanţe uriaşe pentru a-şi atinge ţinta. E vorba de traversarea Asiei, zburând pe deasupra Siberiei, a deşertului Gobi, Oceanului Pacific. După un zbor lung, obositor dar şi spectaculos, au aterizat în capitala Japoniei, păşind într-o altă lume în care tehnologia de vârf se îmbină cu frumuseţea naturii, totul petrecându-se în scopul obţinerii unei armonii generale. “Japonia, este cu 500 de ani înaintea noastră” crede domnul profesor Alexandru Achim. Toţi membri delegaţiei au mărturisit că au rămas uimiţi de ceea ce au văzut şi că li se pare aproape imposibil de povestit pentru că există foarte puţine repere comune spre a putea face comparaţii sau analogii.
 Şi totuşi, ceea ce ne leagă s-a dovedit a fi mai puternic decât ceea ce ne deosebeşte! Uniţi de aceeaşi dorinţă puternică a autoperfecţionării, în cadrul practicării artelor marţiale karateka români împreună cu cei niponi, dar şi din alte ţări, au desfăşurat antrenamente comune în săli despre care auziseră sau le văzuseră în fotografii sau filme, toate culminând cu participarea la un antrenament în Hombu Dojo din Tokyo, adevăratul templu spiritual al karateului mondial. Despre participanţi ce să mai vorbim! Peste 400 de sportivi din 70 de ţări împreună cu oficialităţile ţărilor respective alături de fenomenul karateului, Sadaharu Fujimoto (9thDan) preşedintele KarateDo Shobu-kai, Chiharu Igaya vicepreşedintele CIO, Takeo Hiranuma guvernatorul oraşului Tokyo, şi ca o surpriză de proporţii, ex-premierul Japoniei Yasuhiro Nakasone. Apoi plină de amintiri de neuitat, delegaţia s-a întors în ţară, unde, în 1-2 noiembrie, a participat la un curs de perfecţionare pentru antrenori, instructori şi sportivii de performanţă, organizat de Federaţia Română de Karate modern şi Comisia Naţională SKI. Cursul a fost condus de shihan Masaru Miura (9thDan), director ethnic al federaţiei Europene de Karate SKIEF, având ca asistenţi pe sensei Giampietro Grossele (7thDan) şi sensei Paulo Lusvardi (&thDan).
    Toate aceste eforturi complexe, fizice şi financiare constituie o etapă premergătoare pentru Campionatul Mondial SKIF din iulie 2009, ce va avea loc la Atena, dar şi pentru Seminarul Internaţional SKIF din octombrie, ce se va desfăşura  la Sibiu.
    ,,Last but not list’’ nu trebuie să-l uităm pe domnul Adrian Gaspar prin SCANDIA ROMÂNĂ SA, un om de mare ţinută, care prin sprijinul acordat a făcut posibilă această aventură în Ţara Soarelui Răsare şi în general prin asistenţa permanentă pe care o acordă Clubului SUMIKIRI. De asemenea, trebuie să-i amintim şi pe sponsorii:Ocolul Silvic CINDREL, Ocolul Silvic IZVORUL FLORII, Societatea de Asigurări UNITA. Tuturor, un sincer doumo arigatou gozaimasu, adică sincere mulţumiri.

Eugen JITARIUC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.