Observator

Justitia divina isi spune cuvantul: a murit inca un complice al familiei Iohannis

Altul care a părăsit lumea aceasta, cu păcatele lui cu tot, a fost Ioan Baştea, complicele familiei Iohannis în furturile […]

Altul care a părăsit lumea aceasta, cu păcatele lui cu tot, a fost Ioan Baştea, complicele familiei Iohannis în furturile imobiliare. Baştea a decedat în toamna trecută, pe data de 1 octombrie 2010. A murit printre străini, departe de ţară, dându-şi sufletul pe un pat de spital din Jacksonville, Florida. Peste două săptămâni, în 14 octombrie,  ar fi împlinit 50 de ani.

Cel care a pus la cale escrocheria cu furtul celor două case, de la statul român, a fost Baştea Nicolae, unchiul răposatului Baştea Ioan. Imediat după revoluţie, la începutul anilor 90′, Baştea Nicolae a pus la cale metodele prin care putea să devină proprietarul  celor două imobile din centrul Sibiului. Iată ce-i scria nepotului său, Ioan Baştea: „Eu te sfătuiesc să iei actele şi să te duci la Lăzurca, să-i oferi jumătate, că el e cheia” (facsimil 1). Era vorba despre jumătate din spaţiul locativ al celor două imobile, iar Lăzurca, socrul lui Iohannis, era considerat „cheia” pentru eventuale mărturii false în favoarea escrocilor. Spre cinstea lui, bătrânul blănar Lăzurca, decedat şi el anul trecut, nu s-a implicat, dar în schimb s-au implicat nevastă-sa, Lăzurca Georgeta, fiică-sa, Iohannis Carmen şi ginerele, Klaus Werner Iohannis. Baştea Nicolae nu a apucat să se bucure de cele două proprietăţi râvnite, acesta decedând în anul 1993, fiind şi primul care a deschis calea complicilor familiei Iohannis spre Judecata Cerească.

În anul 1999, Ioan Baştea, în complicitate cu Iohannis Klaus, Iohannis Carmen şi mama acesteia, Lăzurca Georgeta, au sustras Statului Român cele două imobile imense situate în centrul istoric al Sibiului. În această fraudă au  mai fost implicaţi şi Liviu Munteanu (secretar al Primăriei Porumbacu de Sus) şi Radu Gabriel Bucşa (notar). Acesta din urmă a fabricat un certificat de moştenitor (facsimil 2) pe baza unor adeverinţe false emise de secretarul Primăriei Porumbacu de Jos, Liviu Munteanu. Secretarul – convins fiind de Klaus Iohannis şi Baştea Ioan, care s-au deplasat împreună la Porumbacu de Jos – a falsificat realitatea prin emiterea de adeverinţe care atestau, în mod fals, că Nicolae Baştea locuia în Porumbacu de Jos (acesta domiciliase în Cluj Napoca) şi că ar fi fost nepotul proprietarului Ghenea Eliseu (Ilisie). Faptele acestea se regăsesc, cu detalii, în motivarea Deciziei  civile nr. 310/R, din 30 iunie 2005 a Curţii de Apel Braşov, instanţă care a confirmat anularea  Certificatul de moştenitor în cauză de către Tribunalul Braşov, ca fiind obţinut pe bază de documente false. Cinste acelor judecători cinstiţi, care demonstrează că nu este chiar toată justiţia din România coruptă şi că nu toţi magistraţii sunt dispuşi să se facă preş la picioarele impostorului Klaus Iohannis, care încă se mai visează premier sau chiar preşedintele ţării. Doamne ferește, că atunci chiar că totul va fi pierdut pentru România! Această decizie a completului de judecată de la Braşov a rămas definitivă şi irevocabilă. În „hora corupţiei” s-au prins, mână cu mână, pe lângă cei amintiţi mai sus şi Iordan Nicola (fost secretar al Primăriei Sibiu la vremea respectivă, actualmente având aceeaşi funcţie, dar la Consiliul Judeţean, unde lustruieşte pantofii altui sas) împreună cu Nistor Dorin (şeful Serviciului juridic al aceleiaşi primării, ulterior promovat pe postul lui Nicola). Aceste veritabile hiene imobiliare nu s-au rezumat doar la casele luate cu japca de Iohannis, ci au continuat deposedarea statului român la greu, în favoarea altor membri ai acestei veritabile grupări de crimă organizată.

Ioan Baştea a plecat în S.U.A. definitiv, prin intermediu Loteriei Vizelor, la scurt timp după ce a participat la furtul celor două imobile, mandatându-l pe Klaus Iohannis să administreze rodul hoţiei lor. În statul american Florida, unde se stabilise, Ioan Baştea se ocupa cu „importanta” slujbă de confecţioner de plicuri poştale. Mai mult ca sigur că americanii sunt acum disperaţi, fiindcă ţara lor va intra precis în colaps economic pentru că nu mai are cine să fabrice plicurile atât de necesare corespondenţei de afaceri! Baştea era căsătorit cu Rodica, fostă Lupşor, având împreună o fiică. Aceasta se lăuda colegelor, pe vremea când era încă elevă la liceul „Gheorghe Lazăr”, de pe băncile căruia a şi plecat direct în America, că este nepoata „doamnei profesoare” Carmen Iohannis. Probabil că hoţia „înrudeşte” oamenii între ei, mai ceva ca factorii ereditari, cel puţin în viziunea escrocilor şi a odraslelor acestora.  Baştea a venit pentru ultima oară în România în anul 2008, când şi-a vizitat şi complicii de la Sibiu.

Cunoaştem dictonul latin „De mortuis nil nisi bene“, adică „Despre morţi (vorbeşte) numai de bine”, dar nu credem că prin moarte un ticălos devine automat cinstit şi nici că decesul îi spală păcatele. Cei care se grăbesc să ne condamne, pentru lipsa de respect faţă de un decedat, să facă bine să se gândească, mai întâi, la oamenii pe care i-a distrus răposatul Baştea prin faptele sale necinstite! Câte victime ale complicilor acestui escroc or fi murit de inimă rea, din cauza umilinţelor şi nedreptăţilor? Câţi au rămas totuşi în viaţă, doar ca să se îmbolnăvească ori să se ruineze,după ce au fost goniţi din propriile lor case pe nedrept, încercând să-şi găsească dreptatea în faţa unor magistraţi corupţi din Sibiu?  Au început să se rărească colegii de potlogării ai lui Klaus Werner Iohannis. Aceştia se duc, de tineri, pe lumea cealaltă, fiind împovăraţi de păcate şi cu mâinile pătate de sânge. Sufletele lor neliniştite aşteaptă Judecata de Apoi. Numărul unu a fost Baştea Nicolae. Numărul doi a fost Mitea. Numărul trei a fost Baştea Ioan. Cine urmează?

Dan FLORESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.