Cap limpede

Ion Cristoiu: „Cînd nu urmăreşte cu îngrijorare, Klaus Iohannis urmăreşte cu atenţie”

    Klaus Iohannis… 25 mai 2015: „Urmăresc cu atenţie şi preocupare procesul legislativ din Parlamentul României privind intenţia de […]

 

 

Klaus Iohannis…

25 mai 2015:
„Urmăresc cu atenţie şi preocupare procesul legislativ din Parlamentul României privind intenţia de a modifica prevedferi ale Codului Penal în materia conflictului de interese…”
15 septembrie:
„Partidele politice s-au angajat să introducă votul prin corespondenţă. Sper ca pînă la finalul acestei sesiuni parlamentare să-şi onoreze promisiunea şi vă asigur că urmăresc subiectul cu foarte multă atenţie…”
16 octombrie:
„Urmăresc cu atenţie şi preocupare situaţia din Republica Moldova şi sper ca evenimentele petrecute în ultima perioadă la Chişinău să nu ducă la schimbarea opţiunii pro-europene a conducerii Moldovei…”
17 octombrie 2015:
„Cu îngrijorare am putut să constatăm că tot mai mulţi refugiaţi vin şi din cu totul alte zone, de exemplu, Pakistan şi Afganistan…”
23 octombrie 2015:
„Preşedintele urmăreşte cu foarte mare atenţie evoluţia cazului privind decesul poliţistului aflat în misiune în coloana vicepremierului Gabriel Oprea, transmite Administraţia Prezidenţială…”
5 noiembrie 2015:
„Am urmărit aseară cu mare atenţie manifestaţiile de stradă. Sînt foarte mulţumit, au fost manifestaţii fără violenţă, fără exagerări…”
12 ianuarie 2016:
„Urmăresc cu mare atenţie şi preocupare ceea ce se întîmplă familiei Bodnariu în Norvegia…”
22 ianuarie 2016:
„Urmăresc cu mare atenţie evoluţia de pe scena politică de la Chişinău şi îi asigur pe partenerii noştri de întregul sprijin al României…”
20 februarie 2016:
„În timp ce am negociat aici, la Bruxelles (…), în spaţiul public de acasă din România a apărut o îngrijorare, o preocupare legată de o afirmaţie pe care am făcut-o în legătură cu o posibilă evacuare a unei televiziuni…”
02 martie 2016:
„Am primit cu îngrijorare vestea deteriorării stării de sănătate a Majestăţii Sale Regelui Mihai…”

Vă vine să credeţi?
Klaus Iohannis e preşedintele României. În această funcţie beneficiază de privilegii la care alţi cetăţeni români nu îndrăznesc nici să viseze:
Coloană oficială, un Palat pe post de birou, maşină blindată, vilă de lux, voiaje în străinătate cu consoarta, salariu mărit, glorie, prestigiu, putere, în curînd şi avion.

Una dintre îndatoririle sale e de a reacţiona la evenimentele interne şi externe importante pentru România, făcînd radiografii ale acestora, descoperind cauze şi avansînd soluţii.
Trecerea în revistă a reacţiilor lui Klaus Iohannis ne arată că Preşedintele se mulţumeşte să urmărească.
Desigur, nu oricum, că de aia e preşedinte, ci „cu atenţie”, „cu preocupare” şi „cu îngrijorare”.

Culmea e că Klaus Iohnannis urmăreşte cu îngrijorare şi vestea deteriorării sănătăţii Regelui Mihai şi valul de refugiaţi care se năpusteşte spre Europa şi evoluţia Crizei Bebeluşilor.
Cînd nu urmăreşte cu îngrijorare, Klaus Iohannis urmăreşte cu atenţie.
Ca şi în cazul îngrijorării, cu atenţie sînt urmărite evenimente diferite, de la introducerea votului prin corespondenţă pînă la evoluţia Crizei de la Chişinău.

Față de acest tablou al reacțiilor lui Klaus Iohannis îmi permit să pun următoarele întrebări:
1) De ce unele evenimente sînt urmărite cu atenţie şi altele cu îngrijorare?
2) Unele evenimente sînt urmărite „cu mare atenţie” , „cu foarte mare atenție” sau „cu atenție și preocupare”. Ce vrea să spună asta? Că la unele îşi îngăduie să se uite şi-n altă parte, în timp ce le urmăreşte, iar la altele, nu-şi dezlipeşte privirea de la ele?
3) Ce înseamnă că Preşedintele urmăreşte un enveniment? Se uită la televizor la ştirile şi talkshowurile despre eveniment sau se uită doar pe fereastră?
4) A urmări o întîmplare, un eveniment înseamnă a nu te implica în evoluţia şi în rezolvarea lui.

Klaus Iohannis e doar un spectator?
După Preşedintele jucător avem acum un Preşedinte spectator.
Unul care a intrat în sala de spectacol fără bilet!

                                                                                   Ion CRISTOIU (http://www.cristoiublog.ro/)

1 Comment

 1. Dan

  Un antiroman,un alogen, ajuns pe tron datorita spiritului de sclav trasmis si tinerilor la care tot ce este strain este bun tot ce-i romanesc pute.Chiar daca strainul este un coate goale idiot ne grabim sa-i dam toate onorurile pupandu-l in cur vartos.
  Azi tinerii si nu numai culeg roadele ce-i curg pe cracul pantalonilor lui Iohan.
  Liderul FDGR demn continuator al Grupului Etnic German, organizatie de tip hitlerist dinainte de 1944, luand bunurile imobiliare ale acestuia din intreaga Transilvanie si din Banat.
  Miscarea Legionara, care a fost absovita de anchetele preliminare de la Nurnberg de acuzatia de fascism sau colaborationism, urmeaza sa fie interzisa, în timp ce urmasii organizatiilor eminamente naziste zburda in voie si primesc cea mai inalta fuctie in stat,presedinte.
  Halal popor TAMPIT care voteaza impotriva intereselor sale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.