International

Înalta tehnologie nu a ocolit nici toaletele în Japonia

Vasul de WC japonez este o adevărată descoperire                         […]

Vasul de WC japonez este o adevărată descoperire                               pentru europeni: curăţă, spală, usucă!

Se spune, că odată ajuns in Japonia, orice european este impresionat nu atât de cultura ţării şi de luptele de sumo, cât de vasul de WC de aici. Acestea sunt peste tot, chiar şi în pădure.

În 1968 prim-ministrul japonez a hotărât să scape poporul japonez de stresul de dimineaţă. Problema e că în Japonia toaletele nu se încălzesc şi toţi se aşază dimineaţa pe vase de WC reci. Şi au remediat această problemă. Iată ce povesteşte un martor: „Capacul de WC a fost încălzit la temperatura corpului meu. Aerul era împrospătat de un climatizor (22 grade Celsius). Când mă apropiam de toaletă, capacul se ridica automat şi cânta încetişor muzica, inducându-mi o stare de beatitudine. După terminarea procesului, un jet de apă caldă curăţă părţile intime. După aceasta, un jet de aer cald din uscătorul integrat în vasul de WC usucă. Apa curăţa lin, fără zgomot, lăsând vasul de WC într-o curăţenie ideală. După aceasta, vasul de WC mi-a spus ceva în limba japoneză. Din păcate, nu am putut întreţine discuţia, cunoştinţele mele de limbă japoneză se limitau la patru fraze, şi niciuna din ele nu era interesată de obiectul de faianţă. Apropo, două zile mai târziu am văzut un vas de WC  care avea şi funcţia de a odoriza încăperea. Am ales aroma de pin.”

wc japonez 1

Vasele de WC din Japonia nu sunt doar nişte obiecte sanitare, dar şi obiectul unui cult. În orice magazin la raionul specializat sunt expuse vase de WC computerizate ale brandurilor : Toto, Inax şi Matsushita Electric. Motivul cultului pentru vasele de WC mi l-a explicat directorul de marketing al unui magazin: „Într-o casă japoneză unicul loc unde poţi sta în singurătate este toaleta”.

Iar vasul de WC este ca un centru de distracţii. Vasele de WC moderne au mai multe funcţii! Produsele Matsushita măsoară temperatura în toaletă cu 7 grade timp de 30 de secunde şi masează fesele cu jeturi de apă caldă. Modelele de top Inax sunt dotate cu două difuzoare stereo din ambele părţi şi cu un slot pentru stickuri USB.

wc japonez 2

Vasele de WC sunt disponibile cu cinci opţiuni: tril de păsări, muzică de relaxare, clasică, zgomot de cascadă sau harpa jaoneză clasică. Dar cel mai dotat este vasul de WC  Toto, cu numele WellyouII: un mic manipulator mecanic cu linguriţă colectează urina pentru analize, cu scopul de a monitoriza conţinutul de zaharururi.

În viitorul apropiat, cei trei producători de vase WC inteligente vor lansa pe piaţă vase WC – centre de medicină în condiţii de casă, care vor măsura şi tensiunea arterială, iar capacele de WC vor putea să cântărească omul cu cea mai mare exactitate.

sursa via http://eustiu.com/vasul-wc-japonez-este-un-adevarat-soc-pentru-europeni-curata-spala-usuca/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.