Investigatii

Ilegalitati dospite, marca Presecan (III)

 Cazul ia amploare, întrucât din investigaţiile noastre a apărut o nouă pistă, care face trimitere la Presecan Cornel şi anume […]

 Cazul ia amploare, întrucât din investigaţiile noastre a apărut o nouă pistă, care face trimitere la Presecan Cornel şi anume am aflat că acest domn, protejat al poliţistului Blaga Eugen, un „deontolog” desăvârşit al Poliţiei Sibiene, a mai comis o abatere de la încurcata noastră Lege, şi anume, pe lângă „uz de fals şi fals în acte”, el comite şi infracţiunea de „continuarea ilegală a lucrărilor”. Tot la blocul său construit între case, în anul 2008 pe strada Anul 1907.

Deşi un vecin a făcut o plângere, înregistrată cu nr. 198/ 25.06.2008, cu privire la această ilegalitate, omul nu a primit nici un răspuns concret şi explicit timp de 1 an şi jumătate . Aşa cum era de aşteptat, omul a sesizat şi Parchetul Sibiu despre lipsa de răspuns la acea sesizare. Cum Parchetul îşi face datoria, îl anunţă printr-o comunicare scrisă, cu nr. 2619/P/2008, că, în legătură cu acea faptă penală s-a deschis şi finalizat un dosar penal de acelaşi poliţist, Blaga Eugen, dosar cu nr. 2619/P/2008, împotriva lui Presecan Cornel pentru infracţiunea de „continuare a lucrărilor la blocul său”, ilegal construit pe strada Anul 1907. Întrucât acolo trebuia construită o casa de locuit şi nu un bloc cu 3 etaje, e firesc ca vecinii să fie revoltaţi şi să ia atitudine împotriva celor care îi umilesc şi îi batjocoresc doar pentru că cei care ar trebui să-i apere sunt nişte „insecte devoratoare de bani”. Aşa se face că poliţistul Blaga Eugen, propune o soluţie netemeinică de scoatere de sub urmărire penală pentru fals si uz de fals, a „marelui” Presecan Cornel. Acelaşi poliţist, prin referatul său cu propunere de scoatere de sub urmărire penală, foloseşte acelaşi şablon ca să-l scoată basma curată şi pentru a doua faptă pe care şmecherul a comis-o pentru a construi blocul ilegal.

Important de menţionat este că poliţistul în cauză a instrumentat simultan două dosare penale pentru infracţiuni diferite ale aceluiaşi Presecan Cornel, în legătură cu acelaşi bloc din str. Anul 1907. Deşi la dosar existau probe incriminatorii evidente, acest „deontolog” apărător al legii a propus, totuşi, scoaterea de sub urmărire penală a protejatului său, Presecan Cornel.

 Însă parcă există o urmă de dreptate şi prim-procurorul judeţului dă dispoziţie de redeschidere a anchetei, prin ordonanţa cu nr. 995/II/2/2009, asupra lui Presecan Cornel pentru săvârşirea infracţiunii de fals si uz de fals, cu extinderea asupra descoperirii identităţii funcţionarilor din Primăria Sibiu, implicaţi în aceeaşi ilegalitate. Abia acum începe să le ţâţâie fundul domnilor implicaţi în aceste ilegalităţi, nu-i aşa domnule Blaga? Sau încă nu vă sinchisiţi de incapacitatea dumneavoastră de a munci conform fişei postului? Vă mai întrebăm ceva, dacă ne permiteţi, de ce nu v-aţi obosit picioruşele să mergeţi să vorbiţi şi cu vecinii afectaţi de această construcţie? Atunci aţi fi aflat, cu siguranţă, că lucrările ilegale au continuat la blocul lui Presecan, mai mult de 30 de zile după data de 22.04.2008, când Primăria Sibiu, doar la presiunile vecinilor a dispus „oprirea lucrărilor până la intrarea în legalitate”.

Vă oferim, domnule Blaga Eugen, o dovadă elocventă a interesului pe care l-aţi avut în această anchetă şi anume faptul că, deşi în Nota de constatare nr. 165/25.06.2008, întocmită de inspectorii primăriei Toda şi Mărunţelu, se făcea referire explicită la faptul că unii din vecinii afectaţi le-au relatat că, în data de 25.06.2008, muncitorii s-au încuiat în bloc şi au continuat nestingheriţi lucrările ilegale. Ba mai mult, ei au arătat inspectorilor fotografii digitale datate corect . Aşa că,vă întrebam din nou, domnule poliţist, cum de nu aţi observat această Notă de constatare, ce era anexată la dosarul pe care l-aţi instrumentat în anul 2008 cu privire la infracţiunea de continuare ilegală a lucrărilor, comisă de „prietenarul” dumneavoastră Cornel Prescan.

O altă dovadă elocventă a faptului că afaceristul Presecan Cornel a indus în eroare atât organele de stat, cât şi vecinii, este marcată pe plăcuţa de şantier de la blocul în cauză (foto 1). Aici era scrisă mare autorizaţia care prevedea construirea unei case de locuit cu parter, etaj şi mansardă, plăcuţă pe care marele Presecan o modifica permanent, în funcţie de numărul de etaje construite, pentru a părea în perfectă legalitate faţă de aspectul blocului, care creştea precum cresc în cuptor pâinile fratelui său, Vasile Presecan, patronul de la Trans Agape.

Cât despre domnul Mărunţelu, care a fost demascat de presă, ca fiind simultan diriginte de şantier şi inspector de verificare a construcţiilor pe teren, fapt ce contravine normelor legale, a fost ajutat discret să-şi dea demisia, fără să mai răspundă în faţa legii aşa cum ar fi fost firesc! Nu este singura persoană care a sfidat legea şi apoi a plecat în felul acesta din Primărie, lucru propus chiar de şefi, aceştia fiind conştienţi că dacă subalternii intră pe mâna organelor de anchetă, atunci, în mod sigur, vor fi daţi şi ei în vileag. Aproape toţi funcţionarii publici din administraţia locală sunt „cu bube în cap”, fiind vârâţi în diverse acte de corupţie, mai ales cei care eliberează avize şi autorizaţii.

 Aşteptam cu interes să aflăm numele acelor funcţionari ai Primăriei Sibiu, plătiţi din banii noştri, care au facilitat comiterea tuturor ilegalităţilor de pe strada Anul 1907.

Ana Maria STOICA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.