Puncte de vedere

Iată cele mai periculoase mezeluri din magazine !

Cremvurştii. Conţin multă tocătură de oase, tendoane, pieliţe şi grăsime şi nu oferă organismului substanţe de calitate. Ei pot provoca […]

Cremvurştii. Conţin multă tocătură de oase, tendoane, pieliţe şi grăsime şi nu oferă organismului substanţe de calitate.
Ei pot provoca toxiinfecţii alimentare cu Salmonella sau, în cazuri extreme, cancer de stomac, pentru că pieliţele păsărilor conţin germenul campilobacter, care favorizează această boală.
Salamurile. Acestea conţin 60% slănină şi şorici şi doar 17% carne de calitate inferioară. Printre ingrediente se numără aditivi care imită gusturile condimentelor,
făină de soia 20% sau carmin, colorant ce poate declanşa alergii, rinite sau erupţii pe piele.
Şuncă ţărănească. Este produsă din carne procesată mecanic – 70%, în mare parte alcătuită din slănină, urme de oase, şorici. Carnea se injectează cu o soluţie de saramură, apoi trece prin malaxoare de trei ori.
Parizerul. Are circa 80% slănină şi şorici de porc şi 10% carne de pasăre dezosată mecanic (în care intră oase măcinate).
Pentru că are mult amidon şi fibre din soia, mezelul conferă starea de saţietate, dar e greu de digerat.
Pastrama de porc. Conţine carne dezosată de la pulpă, spată şi muşchiul de pe spate. Produsul e apoi injectat cu soluţie de saramură şi este afumat cu fum lichid. Acesta conţine hidrocarburi cancerigene.
Kaiserul. E injectat frecvent cu soluţii cu sare, gelificați pentru reţinerea apei şi cu conservanţi care menţin aspectul proaspăt al produsului.
Leberwurst. Are carne de cap de porc în proporţie de 62%, slănină (7%), organe – inimă, rinichi, splină (15%), ficat (16%). Atunci când sunt puse în malaxor, se adaugă aditivi: colorantul alimentar carmin, antioxidanţi şi amidon de cartofi.
Cârnaţii. Au 60% carne de porc, cu slănină şi şorici. Aceştia sunt coloraţi artificial cu carmin şi conţin conservanţi: nitrit de sodiu şi nitrat de potasiu, care dau şi o aromă specifică.
Afumăturile sunt cancerigene: Fumul la care sunt expuse cele mai multe mezeluri şi cărnuri favorizează apariţia cancerului, spune dr. Mencinicopschi. El susţine că 14 porţii de mezeluri pe lună cresc cu 78% riscul bolilor pulmonare cronice.
În ţările vestice, aceste afecţiuni se numără printre primele cinci cazuri de deces.

Mihaela  Dorobanţu MCP Press Agency

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.