Impostori

HOTII ’TELECTUALI (I)

Ar trebui să înveţi cum să faci faţă concurenţei prin a fi mai bun şi nu prin a arunca noroi […]
Ar trebui să înveţi cum să faci faţă concurenţei prin a fi mai bun şi nu prin a arunca noroi !Părerea mea este că pretenţiile tale sunt absurde! Trăim într-o economie de piaţă liberă şi concurentă sau poate că mă înşel… (Toni)” Fără a avea pretenţii că am fi urmaşii lui Sherlock Holmes, ca acest Moroşan, se vede lesne că mesajele aparţin aceleiaşi persoane fără imaginaţie, deoarece ambele încep cu „cred” şi folosesc  în continuare sintagma „aruncatului cu noroi”. Probabil mesajele sunt scrise chiar de celebrul ziarist din „Botşeni” sau de vreun amic al lui. Iată şi răspunsul oferit tot on-line de către noi: „1. Nu aruncăm cu noroi nici măcar în hoţii care jecmănesc ţara asta, ci probăm cu documente acuzele noastre! 2. Moroşan este el însuşi un hoţ, deoarece şi-a însuşit în mod fraudulos o marcă inregistrată.3. A fura un titlu, repetăm, înregistrat la OSIM, nu inseamnă concurenţă! Tocmai, o economie de piaţă liberă protejeaza mărcile înregistrate.4. Restul le discutăm în instanţă, domnule Moroşan! (Justiţiarul)”.
Ca să realizaţi cât de penibilă este invocarea pieţei libere şi a concurenţei  pentru furtul unei mărci, închipuiţi-vă că nea Gică din Făurei ar începe să producă rachiu de drojdie şi ar pune pe borhotul rezultat nişte etichete inscripţionate „Johnni Walker” pe care l-ar vinde apoi la preţul cunoscutei băuturi. Sau fabrica de ţigarete de la Sfântu Gheorghe ar produce ţigări de foi şi ar scrie pe ambalaj „Cohiba” sau „Partagas”…Cum ar fi, credeţi că le-ar conveni cumpărătorilor, printre care s-ar putea să vă număraţi chiar dumneavoastră, să cumpere marfă contrafăcută? Pe piaţă circulă foarte multe falsuri, începând cu lenjerie intimă sau echipament sportiv şi terminând cu ceasuri sau bijuterii de marcă. De aceea legislaţia internaţională pedepseşte aspru atât falsificatorii, cât şi distribuitorii care vând mărfuri contrafăcute! Doar la noi, în România, justiţia este permisivă cu astfel de escroci şi hoţi.
{mosimage}Ce concurenţă poate fi între un singur individ care chiar se crede un fel de Zorro în paranoia sa şi un colectiv întreg de jurnalişti care lucreză în reţeua publicaţiilor intitulate „Justiţiarul”? Dar, totuşi acest „Marean” justiţiar „care este pe persoană fizică” pentru al cita pe tizul său tot Marian, dar şi Vanghelie, crede că într-adevăr reprezintă, el singur, o concurenţă serioasă pentru două redacţii de presă! Omul se vede că nu este citav, chiar şi din reacţiile sale la apariţia articolului care-l incrimina şi pe care l-a citit în mod sigur. Argumentăm: în articolul anterior l-am numit în băşcălie Sherlock Holmes de Moldova, dar uite că omul a luat de bună porecla, a considerat chiar o sugestie binevenită pentru deficitul său de fantezie şi chiar şi-a botezat acelaşi site cu titlul „Sherlock Holmes de Botoşani” – a fost totuşi „olecuţă” mai modest cu aria geografică de acoperire –, dar adresa este tot justitiarul.weblog.ro, aşa că nu a reparat mare lucru din ofensa adusă redacţiei noastre. Să sperăm că nu o să iasă Arthur Conan Doyle – o fi auzit Moroşan de ăsta, că i-ar fi cam tată , dacă îl cheamă, pe nou, Holmes? – din groapă ca să-l dea în judecată că i-a furat personajul şi să-i ceară hoţului de nume drepturi de autor… Măi, „Marean” vezi că au mai rămas Hercule Poirot, comisarul Maigret şi dacă mai sapi, că tot eşti tu mare investigator, probabil că vei mai  găsi şi alte nume celebre. Apropo de concurenţă, păi ţie nu ţi-e ruşine să-I faci concurenţă chiar celebrului Holmes, furându-i propriul nume? Aşa vrei să ajungi cunoscut, intrând în pielea unei celebrităţi?
Ulterior, după apariţia articolului din „Justiţiarul sibian” am aflat că Marian Moroşan, care se dă „justiţiar”, a făcut şi ceva pârnaie. Ca să vedeţi până unde merge impostura acestui indivd, îl citez pe colegul acestuia din presa botoşăneană, Ioan Rotundu: „Marian Moroşan a fost condamnat şi a executat închisoare pentru că a furat nişte icoane valoroase din biserica Cristeşti.”(Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi din 28 iulie 2006, editorial intitulat „<<Vocea curată>> este una murdară”). Asta-i ţara în care trăim, doar aici este posibil ca borfaşii să se erijeze în justiţiari!

Alt „Justiţiar”…de Buzău

O familie de şmecheri din Buzău, pe nume Modreanu, condusă de tatăl Stan, fost ofiţer de poliţie, care a primit a treia cizmă, aia în cur, fiind dat afară pentru grave abateri de la disciplină, s-a transformat peste noapte în trust de presă. Au început prin a edita ziare la Buzău, după care au închiriat o încăpere la Casa Presei Libere din Bucureşti, au angajat ziarişti şi au tiprit alte noi publicaţii: „INFLUENT”, „AFACERISTUL” si „GLUMEŢUL”, dar fără să-i plătească pe jurnalişti. Printre multele titluri editate, şi-au permis să tipărească şi câteva numere ale unui ziar pe care l-au botezat „Justiţiarul buzoian”, că aşa au vrut muşchii lor. Creierul afacerii, Stan Modreanu, s-a spălat pe mâini şi, astfel, au ajuns în instanţă „pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie, fără drept, a unui produs cu o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii respective” doar progeniturile: Modreanu Tatiana Florentina şi Modreanu Marius Bogdan. Cei doi au fost condamnaţi, la dosarul 1961/85/2007, prin sentinţa penală nr. 98 (facsimil). Curtea de Apel Alba Iulia, probabil mai miloasă fiind şi impresionată de vârstele fragede ale ziariştilor lu’ peşte – a ştiut ăl’ bătrân de ce i-a băgat la înaintare! – a pronunţat în data de 17.12.2008 următoarea sentinţă: „ADMISE APELURILE INCULPAŢILOR, CA­­­­­SAT SENTINŢA PENALĂ ATACATĂ ŞI REJUDECÂND: ÎN BAZA ART.81 CP SUSPENDĂ CONDIŢIONAT EXECUTAREA AMEN­ZII PENALE DE 1500 LEI APLICATĂ FIECĂRUI INCULPAT.  PENTRU INFRACŢIUNEA PREV. DE ART.83 AL.1 LIT.B DIN NR.84/1998 MODIFICATĂ CU APL. ART.41 AL.2 CP ŞI ART.42 CP. STABILEŞTE TERMENUL DE ÎNCERCARE LA 1 AN. MENŢINE ÎN REST DISPOZIŢIILE SENTINŢEI ATACATE.” De aceea, ne  per­mitem să repetăm afirmaţia noastră anterioară, cu trimitere la clemenţa justiţiei în faţa hoţilor de mărci înregistrate: doar la noi, în România, justiţia este permisivă cu astfel de escroci şi hoţi!
În numărul viitor al revistei „Justiţiarul sibian” o să aprofundăm găinăriile familiei Modreanu şi o să vă relatăm şi despre plagiatorii de la ziarul „Gardianul”, care au furat şi ei munca noastră, prin copierea integrală a unui articol.

Marius Albin MARINESCU

1 Comment

  1. mihaela bar

    si acum activeaza aceasta familie sub numele deTatiana Tuta (modreanu)si tot cu asta se ocupa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.