Colimator

„Neamțul” impostor Hilarius Johannes Konstantin Schmidt din nou la închisoare!

                    Cine-i Hilarius Johannes Konstantin Schmidt? Acesta  este un profesor de […]

 

                  Cine-i Hilarius Johannes Konstantin Schmidt?

Acesta  este un profesor de engleză cu rădăcini oltenești stabilit în Sibiu, pe care-l chema inițial Constantin Stoiculescu. Și-a schimbat numele dupa evenimentele din decembrie 1989. Acum se dă sas arian și practică un șovinism înfiorător, considerând românii, în special cei de dincolo de Carpați, ca fiind rasă inferioară. Un impostor xenofil și antiromân! Iată ce spune cunoscutul Florian Lungu despre acest impostor!

 

                                              Arta mistificării

                                                                                                Autor: Florian LUNGU, 4 Mai 200

 

Prezent in sala ArCuB in timpul apreciabilului recital sustinut de Trio-ul pianistului Ion Baciu Jr. in cadrul Festivalului \”Jazzy Spring In Bucharest\” (14-16 aprilie a.c.), n-am putut sa nu observ dispozitia vadit admirativa a maestrului Iancsi Koro

Prezent in sala ArCuB in timpul apreciabilului recital sustinut de Trio-ul pianistului Ion Baciu Jr. in cadrul Festivalului \”Jazzy Spring In Bucharest\” (14-16 aprilie a.c.), n-am putut sa nu observ dispozitia vadit admirativa a maestrului Iancsi Korossy, aflat pe scaunul din fata mea, in timp ce, de pe locul din dreapta, distinsul compozitor si profesor de conservator Nicolae Coman exclama emblematicele cuvinte: \”Ce jazz bun avem!\”, continuandu-si in acelasi ton ideea: \”intr-o mare de mizerie… o lumina\”.

Intr-adevar, atat publicul cat si specialistii au fost unanimi in a estima Festivalul \”Jazzy Spring\” organizat de Primaria Capitalei drept o sarbatoare muzicala intru totul reusita, inalta sub aspect valoric, interesanta, diversificata. O manifestare conceputa dupa principiile viabile ce guverneaza in general un atare festival: prezente artistice preponderent autohtone selectate cu discernamant, eventual valorosi membri ai diasporei, cateva nume sonore ale jazz-ului international si, pentru culoare, pentru varietate, invitati din tari limitrofe, adusi de institute, centre culturale si/ sau ambasade.

Asemenea criterii ii calauzesc invariabil pe toti organizatorii de festivaluri, fie ele de la Garana, pe Muntele Semenic, de la Timisoara, Iasi, Brasov, Bucuresti – ne referim la oameni daruiti realmente acestei arte, precum Marius Giura, Kamocsa Bela, Alex Vasiliu, Jenny Braescu, Mircea Tiberian.

Toate, cu o unica, lamentabila exceptie: Festivalul International de Jazz de la Sibiu. De prin 1997, de cand l-a preluat Hilarius Johannes Konstantin Schmidt, traditionalul festival, pentru care initiatorul si organizatorul lui, profesorul Nicolae Ionescu, si-a sacrificat aproape treizeci de ani de existenta si chiar viata (trecut in lumea celor drepti in 1992), a devenit o feuda privata a lui H.J.K. – alias (fost) Titi Stoiculescu. Primele masuri pe care le-a luat au fost din categoria represaliilor: trecerea sub tacere a numelui lui Nicolae Ionescu si gonirea cu dispret suveran de pe scena festivalului a valorilor jazz-ului romanesc! Mai mult decat atat – tupeul nu are niciodata limite -, Schmidt a incris Festivalul la OSIM ca pe o creatie a sa, proprie – cind oricine s-a aflat in proximitatea primelor 20 de editii sibiene stie ca Titi Stoiculescu nu a avut nici o contributie la Festival!!! Transformarea manifestarii intr-una puternic xenofila si, in acelasi timp, intr-o afacere profitabila (cheltuielile pentru invitatii straini fiind in mare parte suportate de forurile culturale ale tarilor respective) a fost justificata in fel si chip, dar cel mai impertinent argument al organizatorului mi s-a parut afirmatia lui Schmidt ca… nu a primit casete demo de la eventualii solicitanti romani. Dincolo de faptul ca un asemenea manager ar trebui sa cunoasca indeaproape realizarile la zi ale jazz-ului nostru, vi-i inchipuiti pe septuagenarul Johnny Raducanu ori pe octogenarul Iancsi Körössy asudand ca sa inregistreze casete demo pe care apoi marele \”expert\” HJK (lipsit totalmente de studii muzicale) sa le estimeze valoric, hotarand cine merita si cine nu sa cante in Festival? Haida de!

Au mai fost si alte smecherii cusute cu ata alba – de pilda punerea Festivalului \”sub inaltul patronaj al Guvernului Romaniei, personal al primului-ministru Adrian Nastase\”. Astfel s-a explicat de ce Schmidt a primit sume importante de la Ministerul Culturii si de la institutii judetene si orasenesti locale, de ce radioul si televiziunea publica s-au grabit sa preia festivalul indiferent de valoarea sa, oferindu-le in schimb minute de publicitate tocmai bune pentru sponsori. Cand a aparut in presa un articol care dezvaluia aceste perverse masinatii, HJK Schmidt l-a tarat pe autorul articolului timp de un an de zile prin tribunale, pentru o asa-zisa calomnie!

Desi toti cei apropiati de jazz cunosc aceste adevaruri, managerul si-a vazut de treaba mai departe, ducandu-i pe toti de nas, ca in povestea cu hainele imparatului. Astfel, cum se justifica faptul ca in 2005 Ministerul Culturii din Romania a alocat 400 de milioane unui festival din care au lipsit aproape cu desavarsire romanii, numitul minister nefiind trecut nici pe afis! Credeti ca a contat faptul ca doi reprezentativi muzicieni autohtoni, ambii sibieni, au implinit anul trecut varste rotunde (Mircea Tiberian – 50 de ani si Marius Popp – 70 de ani), ca au fost cumva invitati la festivalul din orasul lor natal? Nici vorba… de altfel ma indoiesc ca domnul Schmidt stie cand s-au nascut cei doi.

Ca intr-o comedie a erorilor, de asta data reala, editia 2006, prevazuta pentru perioada 8-14 mai, va include 13 recitaluri ale unor muzicieni straini (majoritatea necunoscuti) si un singur nume romanesc, acela al tanarului pianist si compozitor Florin Raducanu, \”abonat\” an de an la ultimele editii. Asa cum a circulat pe Internet, proiectul de festival apare infoiat ca un paun, cu tot felul de concerte stradale, proiectii de filme, jam sessions, dar cuprinde multe dintre neadevarurile cu care ne-a obisnuit organizatorul. De pilda, am vazut incluse in seara de 8 mai concerte cu grupuri studentesti precum Academic Jazz Band, Trenul de noapte din Iasi, Imre Beatrix Band din Timisoara. Contactat telefonic, profesorul Romeo Cosma din Iasi ne-a informat ca grupul Trenul de noapte s-a desfiintat de mult si ca membrii formatiei Academic Jazz Band, ocupati cu examenele de absolventa, nu vor participa. La fel si Imre Beatrix Band. Aflam din program ca marti 9 mai si miercuri 10 mai profesorul Marius Popp va sustine workshop-uri intitulate \”Etno Jazz\”… Contactat telefonic, maestrul Marius Popp ne-a marturisit ca aude pentru prima oara despre asa ceva si ca nicicum nu a fost invitat. Joi 11 mai este prevazuta \”intalnirea scolilor si Academiilor de Muzica\”; cele mai multe cadre didactice implicate in predarea jazz-ului nu stiu nimic despre o atare intalnire. Ca sa fim drepti, sa recunoastem ca in prima seara, intitulata \”Galele Nationale Studentesti (de ce la plural, cand e vorba de o singura Gala?), figureaza – cel putin in proiect, nu stim daca si in realitate – cativa tineri muzicieni (nu ni se spune care sint ei) din mai multe orase: este o actiune efectiva, in sine, a Centrului Universitar sibian, alipita insa artificial de Schmidt la Festival, ca sa nu i se reproseze, vezi Doamne, ca nu are artisti romani.

Toate aceste trucuri, istorii de adormit copiii si minciuni se numesc – cu un termen generic – \”tepe\” si fac parte din arsenalul binecunoscut de impertinente, violente de limbaj si de atitudine, inadvertente cu care isi presara voluminoasele dosare despre care unii zic ca sunt… beton. Exista insa si tepe reale, cand diferiti muzicieni romani si straini n-au fost platiti. S-a creat chiar un fel de mit potrivit caruia HJK este o forta telurica, de neoprit! Desi nu impartasim aceasta parere, sa recunoastem ca vajnicul, tiranicul impresar (care are serioase deficiente de comunicare cu muzicienii, cu mass-media si chiar cu cei care i-au fost colaboratori fideli) nu se mai multumeste cu Sibiul, intinzandu-si tentaculele si asupra altor municipii, precum Brasov si Ploiesti, unde \”exporta\” formatiile straine invitate la Sibiu, in configurarea unor mini-festivaluri asupra carora isi impune punctele de vedere inveninate si interzice participarea unor romani (precum grupul lui Nicolas Simion, duo-ul Lucian Darie), chiar daca nu le plateste el.

In loc de concluzie, o intrebare veche de pe vremea romanilor: \”Quousque abuteris Catilina patientia nostra?\”…  (http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/2006-05-04/arta-mistificarii.html)

Despre  atitudine șovină și antiromânească a impostorului Hilarius Johannes Konstantin Schmidt puteți să citiți și aici: Cunoscutului trompetist Emil Bîzga i-a fost refuzată participarea la Festivalul Internaţional de Jazz de către ,,celebrul” ardelean Titi zis Hilarius

 

        De ce este la închisoare Hilarius Johannes Konstantin Schmidt?

Autodeclaratul sas/neamț Schmidt cu pomelnicul său de prenume a fost condamnat prima dată prin sentința penală nr. 58/30.01.2012 a Judecatoriei Sibiu (dosarul nr. 14280/306/2011) la șase luni de închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe o durată de 2 ani şi 6 luni, termen de încercare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului. Pe perioada de încercare de 2 ani şi 6 luni, mai precis în toamna anului imediat următor, 2013, Schmidt a fost oprit în trafic conducând un autoturism,  deși avea permisul de conducere anulat  în urma condamnării din anul 2012. Ca urmare, a fost condamnat din nou la șase luni închisoare cu executare, prin revocarea suspendării  condiţionate a executării pedepsei  anterioare de șase luni închisoare  şi 1.500 lei amendă penală (Hotărârea  nr. 288/22.05.2014 a Judecătoriei Sibiu la dosar nr. 6282/306/2013). Acesta a efectuat cîteva săptămâni de închisoare în intervalul 12.11.2014-27.01.2015.

 

Dosar nr. 9097/306/2015 Judecătoria Odorheiul Secuiesc

Sedinta din data de 23.02.2017 la ora 8:30

Complet: complet 4

Condamnare fără acord de recunoaştere

Admite cererea inculpatului Schmidt Hilarius Johannes Konstantin de solutionare a cauzei conform art. 375 Cod procedura penala si in consecinta: În baza art. 396 alin. 1,2 Cod condamna inculpatul Schmidt Hilarius Johannes Konstantin (cu datele personale din rechizitoriu ): – pentru comiterea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al carei permis a fost anulat , prev. de art.335 al.2 Cod penal cu aplicarea art.396 ,al.10 Cod procedura penala la o pedeapsa de 4 luni inchisoare. – pentru comiterea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al carei permis a fost anulat , prev. de art.335 al.2 Cod penal cu aplicarea art.396 ,al.10 Cod procedura penala la o pedeapsa de 4 luni inchisoare. Descontopeşte pedeapsa rezultantă de 6 luni inchisoare si 1500 lei amenda aplicată inculpatului prin sentinta penală nr. 288/22.05.2014 a Judecatoriei Sibiu şi repune în individualitatea lor : -pedeapsa de 1500 lei amenda pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al carei permis a fost anulat -pedeapsa de 6 luni închisoare cu suspendarea conditionata a executarii pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe la care inculpatul a fost condamnat prin sentinta penala 58/30.01.2012 a Judecatoriei Sibiu. Constată că în baza art. 38 alin l Cod penal infracţiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al carei permis a fost anulat pentru care inculpatul a fost condamnat de 1500 lei amenda este în concurs real cu infracţiunile deduse judecăţii. În baza art 39 al 1 lit e Cod penal aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea , respectiv 4 luni închisoare, la care adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite, respectiv 1 luna si 10 zile luni închisoare si amenda in intregime , în total pedeapsa de 5 luni si 10 zile închisoare si 1500 lei amenda. Constată că infracţiunile deduse judecăţii au fost comise în termenul de încercare al pedepsei de 6 luni inchisoare cu suspendarea condiţionată a executării aplicată inculpatului prin sentinţa penală 58/30.01.2012 a Judecatoriei Sibiu rămasă definitivă prin nerecurare la data de 14.02.2012. În baza art.15 din Legea 187/2012 dispune revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei de 6 luni închisoare şi executarea ei alături de pedeapsa rezultantă de 5 luni si 10 zile închisoare si 1500 lei amenda. Inculpatul execută pedeapsa rezultantă de 11 luni şi 10 zile închisoare si 1500 lei amenda . În baza art.45 al. 2 raportat la art. 66 alin.1 lit. a, b,i Cod penal inculpatul execută alături de pedeapsa rezultantă principală, pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice ,de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi de a conduce orice vehicul pe o perioadă de 2 ani, începând cu data executării pedepsei, a graţierii totale sau a restului de pedeapsă, ori a împlinirii termenului de prescripţie a executării, sau a expirării termenului de supraveghere a liberării condiţionate. În baza art. 65 Cod penal, interzice inculpatului drepturile prevăzute de art. 66 alin.1 lit. a,b,i Cod penal, de la data rămânerii definitive, până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei rezultante principale, cu titlul de pedeapsă accesorie. Deduce din pedeapsa aplicată perioada executata în intervalul 12.11.2014-27.01.2015. Dispune anularea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr.341/12.11.2014 emis de Judecătoria Sibiu şi emiterea unui nou mandat la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. Obligă inculpatul să plătească în favoarea statului 2602 lei reprezentând cheltuieli judiciare. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea minutei. Pronunţată în şedinţa publica de azi ,23.02.2017. (Hotarare 73/2017 din 23.02.2017)

 

Curtea de Apel TÂRGU MUREŞ

Apel dosar 9097/306/2015

07.06.2017

Tip solutie: Nefondat

Solutia pe scurt: În temeiul art. 421 pct. 1 lit. b C. pr. pen, respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul SCHMIDT HILARIUS-JOHANNES-KONSTANTIN (cu d. p.) împotriva sentinţei penale nr. 73/23.02.2017 pronunţată de Judecătoria Odorheiu Secuiesc. În baza art. 421 alin. 1 teza finală C. pr. pen, menţine hotărârea atacată. În baza art. 275 alin. 2 C. pr. pen, obligă apelantul să plătească în favoarea statului suma de 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare în apel. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 07 iunie 2017. (Document: Hotarâre  299/2017 din 07.06.2017)

 

Judecătoria Aiud Dosar 3010/175/2017

Respinge ca rămasă fără obiect contestaţia împotriva încheierii nr. 408/2017 a judecătorului de supraveghere a privării de libertate de la Penitenciarul Aiud formulată de condamnatul Schmidt Hilarius Johannes Konstantin. Menţine ca legală şi temeinică încheierea atacată. În temeiul art. 275 alin. (3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică, azi, 07.11.2017. (Hotarare 1238/2017 din 07.11.2017)

 Dosar 1802/268/2017 Judecătoria Sibiu

Dosar nr. 1802/268/2017 ROMÂNIA JUDECĂTORIA SIBIU SECŢIA PENALĂ HOT. 16.10.2017 În temeiul art. 592 alin. 1 Cpp raportat la art. 589 alin. 4 Cpp ia act de retragerea cererii de întrerupere a executării pedepsei formulată de către petentul SCHMIDT HILARIUS-JOHANNES-KONSTANTIN. În temeiul art. 272 Cpp, art. 275 alin. 2 Cpp obligă petentul la plata sumei de 50 lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de contestaţie la instanţa ierarhic superioară în termen de 3 zile de la comunicarea copiei de pe minută. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 16.10.2017. (Hotarare 499/2017 din 16.10.2017)

                                                                     * * *

În concluzie, prins a doua oară conducând fără permis de conducere, infractorul recidivist Hilarius Johannes Konstantin Schmidt s-a ales cu cele dispuse de instanțele judecătorești, adică: „Revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei de 6 luni închisoare şi executarea ei alături de pedeapsa rezultantă de 5 luni si 10 zile închisoare si 1500 lei amenda. Inculpatul execută pedeapsa rezultantă de 11 luni şi 10 zile închisoare si 1500 lei amenda . În baza art.45 al. 2 raportat la art. 66 alin.1 lit. a, b,i Cod penal inculpatul execută alături de pedeapsa rezultantă principală, pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice ,de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi de a conduce orice vehicul pe o perioadă de 2 ani, începând cu data executării pedepsei, a graţierii totale sau a restului de pedeapsă, ori a împlinirii termenului de prescripţie a executării, sau a expirării termenului de supraveghere a liberării condiţionate. (…)  Deduce din pedeapsa aplicată perioada executata în intervalul 12.11.2014-27.01.2015.”

Deoarece condamnatul Hilarius Johannes Konstantin Schmidt a pierdut și în încercarea de a întrerupe executarea pedepsei din motive medicale, Crăciunul și Revelionul 2018 vor fi sărbătorite de acesta în închisoarea Aiud.

                                                                                                                                    Simina BARBU

3 Comments

 1. Dr. Ernst Albert

  Sfârşit tragic.Tragic şi sistemul care permite astfel de jonglerii ale unui sărman psihopat care ar fi putut avea alta soarta . Motivaţia de a face o psihoterapie din nefericire este invers proporţională cu necesitatea ei.

 2. Dr. Ernst Albert

  L-am observat din 1960 in strada Câmpului 16 cu simpatie pentru laturile bune, da au existat.

  • Conservatorul

   Buna ziua d le doctor, sunt Ronald. As dori sa iau din nou legatura cu d voastra, inteleg ca ati discutat si cu d l avocat Florin Albulescu. Va rog sa ma contactati la adresa de e mail [email protected]

   Stiu ca v a fost frica sa vorbiti cu mine sau sa ma ajutati cand mi a fost greu, din cauza tatalui meu. Acum ca e mort, va intreb…va mai e frica?

   Mi ar face mare placere sa ne auzim. Cu drag, Ronald.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.