Lichele

H.R. Patapievici, un individ ce ar trebui pălmuit şi scuipat de orice român

  Am vrut demult să scriu câteva rânduri despre individul ce poartă numele Horia Roman Patapievici, un trădător de neam […]

 

Am vrut demult să scriu câteva rânduri despre individul ce poartă numele Horia Roman Patapievici, un trădător de neam şi ţară, un individ care ar trebui scuipat şi luat la palme de orice român de bună-credinţă atunci când l-ar întâlni, în orice context.

Iată o serie de citate din volumul „Politice” de H.R. Patapievici, ediţia 1996, cărora le voi răspunde scurt şi punctual:
– „Radiografia plaiului mioritic este ca a fecalei: o umbră fără schelet, o inimă ca un cur, fără şira spinării.” (pag.63)

Gata, ne-ai „convins”. Propun ca toţi românii să-şi schimbe numele cu unele germane, eventual, apoi să emigrăm cu toţii, dându-ne drept colonişti civilizatori prin vreo ţară din centrul Africii. Evident că inima ţării ţi se pare cum ţi se pare, pentru că ea este incapabilă să tolereze alogeni precum eşti tu. Iată şi o altă „radiografie”, omule atât de mic şi neînsemnat ce te numeşti Patapievici: „Fiţi voi înşivă, nu imitaţi pe nimeni! Aveţi sub picioarele voastre izvoare de apă vie. Nu invidiaţi popoarele bătrâne, ci priviţi-l pe al vostru. Cu cât mai adânc veţi săpa, cu atât veţi vedea ţâşnind mai mult viaţa.” (Jules Michelet, cărturar francez)

– „Un popor cu substanţă tîrîtă. Oriunde te uiţi, vezi feţe patibulare, ochi mohorîţi, maxilare încrîncenate, feţe urîte, guri vulgare, trăsături rudimentare.” (pag.34)

Ooooo, bărbat „falnic” şi „frumos” ce eşti tu. Când te-ai privit ultima oară în oglindă, măi Făt-Frumos din curul vacii? Prin urmare, după logica ta, noi suntem urâţi, cu trăsături rudimentare, iar tu eşti unul cu trasaturi evoluate. Vai de omenirea asa, dacă tu eşti cel ce reprezintă etapa evolutivă a aspectului şi fiziologiei umane. Mă rog, poate tu ai vrut să faci pe metaforicul în exprimarea de mai sus, dar nu ţi-a ieşit. Încă o dovadă că nu eşti doar urât, ci şi prost.

– „Românii nu pot alcătui un popor pentru că valorează cât o turmă: după grămadă, la semnul fierului roşu.” (pag. 64)

‘Telectualule, ai văzut vreodata vreo turmă de zimbri în goană? Nu cred, ar fi şi greu, c-au cam dispărut. Însă fă un exerciţiu de imaginaţie cu mintea ta aia mucegăită şi care supură venin şi gândeşte-te cum ar fi să te afli în faţa unei asemenea turme dezlănţuite ce se îndreaptă către tine. Neplăcută situaţie,nu? Ei, metaforic vobind (sau nu), s-ar putea ca turma aceea să fie reprezentată de noi, românii, într-o bună zi…Uite ce spun alţii: „Civilizaţia s-a născut acolo unde trăiește astăzi poporul român, răspândindu-se apoi atât spre Răsărit, cât și spre Apus, acum circa 13 – 15 000 de ani.” (William Schiller, arheolog)

– „Româna este o limbă în care trebuie să încetăm să mai vorbim sau… să o folosim numai pentru înjurături…” (pag.64)

E drept că limba română are un fond extrem de bogat şi în ceea ce priveşte înjurăturile, asta fiind semn că este limbă complexa, veche, formată în mii şi mii de ani. De pildă, în timp ce englezul nu ştie să înjure decât printr-un sec „fuck you”, noi, românii, te putem înjura timp de două ore fără să ne repetăm. Lucru pe care îl şi facem de câte ori îţi vedem mutra. Hai să vezi cum este privită limba noastră de alţii, oameni cu mintea luminată: „Limba română este o limbă-cheie care a influențat în mare parte toate limbile Europei.” (Per Olof Ekström), „Limba lor, a românilor, n-a putut fi extirpată, deşi sunt aşezaţi în mijlocul atâtor neamuri de barbari şi aşa se luptă să nu o părăsească în ruptul capului, încât parcă nu s-ar fi luptat atâta pentru viaţă, cât pentru o limbă.” (Bonfini)

–  „In toată istoria, mereu peste noi a urinat cine a vrut. Cînd i-au lăsat romanii pe daci în forma hibridă strămoşească, ne-au luat în urină slavii: se cheamă că ne-am plămădit din această clisă, daco-romano-slavă, mă rog. Apoi ne-au luat la urinat la gard turcii: era să ne înecăm, aşa temeinic au făcut-o. Demnitatea noastră consta în a ridica mereu gura zvîntată iar ei reîncepeau: ne zvîntam gura la Călugăreni, ne-o umpleau iar la Războieni, şi aşa mai departe, la nesfîrşit. Apoi ne-au luat la urină ruşii, care timp de un secol şi-au încrucişat jetul cu turcii, pe care, în cele din urmă, avînd o băşică a udului mai mare (de, beţiile…) i-au dovedit.” (pag.63)

Europa de Vest exista cum exista azi şi s-a dezvoltat pentru că la est existam noi, românii, pavază în calea tuturor invaziilor asiatice. Evident că nu am putut crea catedrale de dimensiunil Notre Dame-ului, evident că am fost săraci, evident că este greu să dezvolţi stabilitate economică atunci când stai cu o mână pe plug şi una pe sabie. Tu nici măcar nu ai dreptul să scoţi prin gura vreo vorbă sau aluzie despre eroii acestui neam, precum Mihai sau Ştefan.

Să iei în derâdere destinul unui popor atât de greu încercat este ruşinos chiar şi pentru un individ ca tine. Uite, aici, scursură ce eşti, o opinie a unui străin referitoare la poporul MEU, că al tău în niciun caz nu este: „Poporul român este unul dintre cele mai vechi popoare din Europa și cel mai frumos exemplu istoric de continuitate a unui neam, fie că este vorba de traci, de geți sau de daci. Locuitorii pământului românesc au rămas aceiași din Epoca neolitică, a pietrei şlefuite, până în zilele noastre, susținând, astfel, printr-un exemplu poate unic în istoria lumii, continuitatea unui neam.” (Albert Armand)

– „Puturoşenia abisală a stătutului suflet românesc… spirocheta românească îşi urmează cursul pînă la erupţia terţiară, subreptice, tropăind vesel într-un trup inconşient, pînă ce mintea va fi în sfîrşit scobită: inima devine piftie iar creierul un amestec apos.” (pag.49)

Strămoşii acestui popor „puturos” au dat cultura şi civilizaţia Europei, în spaţiul României au apărut şi s-au dezvoltat primele culturi materiale şi spirituale evoluate ale acestui continent:Vinca-Turdaş, Cucuteni, Hamangia, Gumelniţa etc.Iar treaba asta o cunosc şi o afirmă mai toţi cărturarii moderni şi istoricii contemporani străini care au cinstea de nu ascunde realitatea.Un exemplu: „România este vatra a ceea ce am numit Vechea Europă, o entitate culturală cuprinsă între anii 6500 – 3500 î.e.n, axată pe o societate matriarhală, teocratică, paşnică, iubitoare şi creatoare de artă, care a precedat societăţile indo-europene, patriarhale, de luptători, din Epocile bronzului şi fierului.” (Marija Gimbutas, „Civilizaţie şi cultură: vestigii preistorice în sud-estul European”)

În loc de încheiere

Evident, nimeni nu trebuie să ascundă defectele românilor sau părţile mai puţin onorabile din istoria acestui popor, însă, noi, oamenii de rând, aşteptăm de la clasa celor cu pretenţii de intelectuali să ne aducă în prim plan, ca naţie, în primul rând, prin elementele de mândrie, care ne dau un loc pe scena cultural-istorică a lumii.

Aşteptăm, de la aceşti pretinşi intelectuali, să vorbească despre olimpicii noştri care domină toate concursurile internaţionale, despre inventatorii noştri, al căror idei puse în practică au îmbunătăţit viaţa omului la nivel mondial, despre moştenirea noastră culturală imensa, adunată în mii de ani, ce se manifestă la tot pasul în ţara noastră, de la mănăstirile Moldovei, la ritualurile Junilor Braşovului, de la ceramica de Horezu, la baladele şi doinele seculare, de la portul popular la poveştile cu tâlc ale lui Creangă.

De ce ne mai mirăm că nu ni se dă atenţia cuvenită la nivel internaţional, când tocmai forurile noastre, ce ar trebui să fie responsabile de cultura naţională, au fost şi sunt conduse de indivizi precum Patapievici sau Kelemen Hunor?

DAR….„Va veni o vreme când se va acorda atenţie acestui popor, prea puţin luat în seamă. Cântece şi armonii se vor auzi venind de la această ţară despre care nu se prea vorbeşte. După mii de ani de vieţuire, acest neam se va ridica şi lumea se va uimi ca de o minune, aflând, în sfârşit, câte lucruri a ştiut neamul acesta despre conştiinţa universală. Bucuriile acestui popor au rămas ascunse; nefericirile lui n-au fost cunoscute. Nimeni nu i-a scris mitologia. Puţini i-au cunoscut istoria. Şi, totuşi, oamenii aceştia au avut mai mult decât oricare alţii geniul mitului…” (Martha Bibescu)

                                                                                                                     Valentin ROMAN

P.S.: Cu scuzele de rigoare pentru cei care s-au mirat de limbajul pe care l-am folosit în acest articol, rămân la opinia că unor asemenea oameni, precum Patapievici, nu le poţi vorbi diplomatic.

Sursa: http://valentinro.blogspot.ro/2014/05/hr-patapievici-un-individ-ce-ar-trebui.html

23 Comments

 1. Petru Albu

  Da, foarte bine scris si foarte pertinent. Limbajul tau suna decent in comparatie cu limbajul lui Patapievici destinat parca sa fie vulgar si murdar prin structura. E adevarat ca exista si spirit de turma, exista si ignoranta, cum ziceai si tu, nu trebuie sa ascundem defectele romanilor, dar acuma depinde de ce vorbim aicea. Sa nu generalizam cu alte cuvinte. Exista si un filon autentic, profund al neamului la care ar trebui sa ne raportam. Patapievici e doar un scriitor de curte care serveste sistemul actual, nimic nou sub soare. Ce sa ne miram, politicienii distrug si vand tara si “marii cantareti ai neamului” ii duc prohodul!

 2. M

  NU ma asteptam domne ca cineva sa se chinuie in ultimul hal sa scoata asemenea … despre un popor. Ce i-am facut noi lui? Inca traieste in Romania?

  P.S. Cred ca vorbeste despre el!

  • codin

   Nu, pramatievici nu trăiește, ci, pur și simplu huzurește în România pe care o spurcă. E nelipsit din manualele școlare, e predat elevilor de liceu, e distins cu cele mai înalte diplome, ordine, medalii și onoruri, cu însemnele Statului Român, a fost numit de Bășescu director al Institutului Cultural Român unde a tocat milioane de euro pentru promovarea în străinătate a imposturii artistice a prietenilor săi de antiromânism.

   • augustin-aurelian protire

    subscriu!

 3. Elisabeta Policromiade

  Un neica nimeni cocotat pe cai mari prin slugarnicie basista! Si-a lasat nevasta batrana si bolnava de isbeliste, traieste cu o pupaza tanara, s-a infruptat din sinecura ICR cat a putut, are vreo patru case (mosilor, caimatei, mogosoaia, clung)… o javra de dus la ecarisajul comun…

 4. ellena

  Am citit mizeriile scrise de putrevicevici si mi se pare raspunsul de mult bun simt. Cred ca si eu l-as putea injura juma’de zi fara sa ma repet dar mai cred ca si flegma stricata pe el e prea mult.

 5. toni

  Este adevarat ce se vehiculeaza ca ar fi jidov ‘sub acoperire’???ca daca este asa atunci s ar explica atitudinea asta defaimatoare la adresa poporului meu…

 6. puiu dumitru gheorghe

  Bravo Valentin Roman !!!! Prin tot ceea ce a facut acest cetatean H R P a manifestat o atitudine neprietenoasa fata de poporul roman si dispret fata de valorile Romaniei Eterne;

 7. Laurentiu

  Acest biped a fost coleg de clasa cu basescu traian? daca da, atunci se explica nivelul de cultura si intelegere a istoriei acestei tari.

 8. popescu gheorghe

  Acest paLABIEBICI, mare porc ordinar si vanzator de tara.Are exact MOACA unui cur cand se screme sa se….. .Mai spune ca e si frumos pe deasupra.Se vede si din poza URA pe care o EMANA .Imi cer scuze dar alte cuvinte nu pot folosi pt aceasta pocitanie spurcata si gretoasa

  • Grig Focu

   Ar trebui ca toti cei ca el sa fie dusi in “tara lor”.Acest popor i-a dat sa manace, sa respire aer curat,sa fie educat ,sa aiba grija de sanatatea lui(mai putin cea mintala), sa detina functii importante ,si el ne arata un dispret pe care nimeni,nici macar turcii rusii,nu si le-au permis>Cei care l-au promovat si sustinut ar trebui sa-l insoteasca l”in sud- estul Mediteranei”.Ce mi se pare oribil este ca a fost introdus in manualele scolare.Generatiile viitoare nu vor mai mandri ca sant romani,nu vor mai fi mandri de stramosii lor si se vor comporta ca niste sclavi intelectuali in aceasta tara minunata care a rezistat atator vicsititudini.Toate “operele”lui ar trebui arse,luand axemplu de la altii.ASA SA FIE!DA DOAMNE!!

 9. Stefan Ciochia

  Doamnelor si Domnilor: Tavarisci paraplegievici, acest quasimodo moral, intelectual si fizic a fost avortat (nu nascut) in afara Romaniei si defecat de sovietici pe plaiurile mioritice pe care incearca sa le intineze, adoptat de base si va termina inecat in latrina vreunui bordel de cartier rau famat. R.I.Piss.

 10. Adrian

  Merită spânzurat nu scuipat.

 11. zorro

  Bai nene,acest PATAVIEVICI este un nemernic ,pentru modul cum a vorbit de marele poet roman ,o somitate a poporului MIHAI EMINESCU!……chiar ,cine TE crezi tu ,mai “veneticule”?…..dupa ce ca te-a adus taica-tau pe tancuri ,odata cu RUSII si “ai trait numai in puf pe timpul comunismului”acum te dai mare democrat de dreapta ,ca te-a resetat BASESCU!!!….ai pus capac ,ca NU aveam nimic cu tine ,din moment ce te-ai luat de “LUCEAFARUL “tarii!….un pensionar ,care considera ca trebuie sa fii PEDEPSIT la ce ai spus de EMINESCU!!!…

 12. COROȘ MIRCEA

  Patapievici, pițigoiu*
  La Cultură sta pe cracă
  Pe când la Cotroceni Săftoiu
  Era consilier *dădacă*! //
  Ponegrind cu multă ură
  Țara care îl hrănește
  Patapievici la Cultură
  Trăgea-n tot ce-i românește. //

 13. A Valeriu

  Un closet plin de viermi veninosi este acest individ tradator de tara.

 14. Patapievici e un impostor ordinar, membru de frunte al unei clici de impostori ordinari:
  http://www.ziaristionline.ro/2012/04/10/imaginarul-filosofic-al-doctoratului-cazul-horia-roman-patapievici/

 15. ILIE GEROGETA

  AR TREBUI URMARIT SI ADUS IN TARA SI SA I-SE TAIE LIMBA …CA -SA NU MAI AIBA CU CE SA MANINCE CACAT , SI MIINILE, CA -SA NU MAI SCRIE CINE STTIE CE ALTE TIMPENII…TOCMAI , UN URIT , CARE NU CRED CA ARE PERECHE ,SA SCRIE ASTFEL DE …DAR PISICA UNDE NU AJUNGE II PUTE …

 16. Grecu Valeriu

  …un individ cu retard mental şi handicap fizic accentuat!!!

 17. rtharie

  Acest individ neruşinat ar trebui condamnat şi închis pentru prejudiciul moral, cultural şi material adus poporului român, în totalitatea lui, pentru impostură şi trădare de ţară, asta a făcut şi a mai fost şi plătit pentru asta , împreună cu toată clica!

 18. Radu

  De ce scuipat si injurat? Ca sa devenim ca el? Sa fim ca el?
  Nu! Poate ar fi bine sa fie invatat sa iubeasca, sa inteleaga compasiunea si respectul. Si cred ca se vindeca…

 19. Alivardis

  Era mahnit si scarbit cand a scris toate astea. Nimeni nu trebuie scuipat si palmuit, oamenii au stari de lehamite, iar HRP si le-a exprimat public. A avut curajul sa spuna ce gandeste, la vremea aceea. Mai tarziu a recunoscut ca a fost prea vehement.
  Cine il judeca isi judeca propriul suflet (vezi conceptul de umbra al lui Carl Jung).
  Tema de gandire…

 20. Gică Geambașu

  Vă felicit,domnule Valentin Roman!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.