Ancheta

GOLANII DIN OCNA SIBIULUI SI POLITIA DE DUMINICA

Ocna Sibiului, o localitate ce se pretinde oraş, deşi arată ca o comună fără stăpân, bântuită de golani, de mizerie […]

Ocna Sibiului, o localitate ce se pretinde oraş, deşi arată ca o comună fără stăpân, bântuită de golani, de mizerie şi haos, este de fapt localitatea unde golanii, beţivanii şi alte specii asemănătoare îşi fac de cap, ameninţând şi înjurând oameni cumsecade, liniştiţi şi plătitori de taxe pe de-asupra.În fapt denumirea localităţii îşi are meritul de grotă, cavernă sau puşcărie.
Vă relatez un caz foarte recent, care să vă lămurească asupra acestor carecteristici ale localităţii amintite şi a Poliţiei din aşa numitul oraş .
E duminică seara, o familie cu copii se îndreptă cu maşina spre Şura Mică, localitate vecină cu Ocna Sibiului. Şi aşa cum mergeau ei liniştiţi şi regulamentar prin minunatul oraş, trece pe lângă ei o Dacie 1310, albă, cu cinci indivizi dubioşi în ea, care se uită şi fac gesturi mai puţin ortodoxe către aceştia. Oamenii  se uită miraţi la ei şi nu înţeleg pentru ce au aşa o atitudine ostilă, că doar nu au facut absolut nimic care sa-i deranjeze pe ceilalţi şoferi din trafic. Dar, fiind civilizaţi, îi ignoră pe cei din dacie şi îşi continuă drumul în cel mai normal mod cu putinţă. Ei au observat că indivizii din Dacia albă, cu numărul SB 38 SEA, erau nişte puşti la vreo 20-25 de ani, ameţiţi şi cu chef de scandal, aşa că s-au bucurat că au fost depăşiţi şi că nu au avut nicio reacţie care să le dea motiv de scandal. Continuându-şi drumul spre Şura Mică, se trezesc la 500 de metri în afara localităţii Ocna Sibiului cu Dacia SB 38 SEA, aşezată pe mijlocul carosabilului,  iar doi dintre pasageri ieşiţi din maşină se agitau ameninţători: unul cu un baros în mână, iar celălalt cu o rangă. Oamenii, normal că au intrat în panică şi bineînţeles că nu au oprit, ci au ocolit golanul cu barosul şi Dacia, au sunat imediat la 112 şi au relatat întâmplarea cu pricina, cerând organelor să ia măsuri de urgenţă şi să-i reţină pe faptaşi. De altfel, o altă maşină de culoare închisă a venit cu viteză, speriaţi şi aceştia de golanii cu arme în mână şi după un slalom ca în filme au trecut ca vântul printre golani. Trebuie să vă spun că, spre norocul familie respective, scandalagii nu s-au aşteptat ca aceştia să nu oprească, aşa că nu au lovit pe nimeni şi nici maşina nu a suferit vreo vandalizare, însă toţi s-au ales cu o spaimă teribilă, mai ales copiii, care nu înţelegeau de ce nişte bipezi cu chip uman au vrut să-i oprească în plină stradă şi mai ales de ce unii oameni au cu ei în maşină astfel de „instrumente”?!
Acum să amintim de promptitudinea Poliţiei. Doamna, care s-a ales cu spaima şi frica pentru copiii ei, a sunat evident  iarăşi la Poliţia Sibiu şi a cerut detalii despre cazul lor. Ofiţerul de serviciu a informat-o că cei din Ocna  nu au reuşit să identifice pasagerii  Daciei cu numărul SB 38 SEA, că de fapt nu era nicio maşină cu acest număr prin zonă şi… asta e!!!
Acum vin eu şi întreb: dacă doamna a dat numărul maşinii, cum nu poate Poliţia să identifice proprietarul? Sau poate, fiind duminică, ce şi-a zis poliţistul: asta e , nu a avut loc nici o crimă, nici un picior rupt, nici un cap spart, la ce să mă obosesc eu, ofiţer de serviciu la Poliţia Ocna Sibiului, să identific nişte huligani în stare de orice, că tot nu rezolvăm nimic de obicei iar oamenii uită repede, aşa că…
Ca să vedeţi cât de prompţi sunt oamenii legii cand vine vorba să aplice legea, domnii poliţai nici până astăzi, miercuri, 19 mai, nu au fost în stare să dea un răspuns cu privire la golanii cu capsa pusă. Am sunat, personal, să verific informaţia însă ofiţerul de la Ocna nu ştia nimic despre aşa ceva. Cică, să revin mâine cînd e şeful acolo, că doar el le ştie pe toate! Mda, cam aşa stau lucrurile la 20 de kilometri de aşa-zisa capitală a bunelor maniere!

Ş. S.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.