Colimator

Geniul raului din spatele lui Klaus Iohannis (premierul propus): Dinu Patriciu

Se ştie că în aceste zile există o mare agitaţie pe scena politică românească, odată cu demiterea guvernului Boc de […]

Se ştie că în aceste zile există o mare agitaţie pe scena politică românească, odată cu demiterea guvernului Boc de către parlamentarii din PSD, PNL şi UDMR. Toată suspiciunea mea a început odată cu faptul că, în numai câteva ore de la căderea guvernului PDL, între 2 partide în care există mari diferenţe doctrinare (PSD şi PNL) s-a ajuns atât de repede la un acord prin care să fie susţinut la şefia viitorului guvern, un “independent”, şi anume primarul actual al Sibiului, Klaus Johannis. Cum de s-au înţeles atât de repede cele 2 mari partide? De dragul interesului naţional? Bineînţeles că nu! “Interesul naţional” e o chestiune care dă bine la public, dar nu mai animă pe nimeni în politica românească de azi. Un Ion Brătianu sau Iuliu Maniu de altădată, politicieni din trecutul României, cu adevărat patrioţi, nu mai găsim deloc în tumultosul univers al politicii dâmboviţene.

Şi atunci, ce le-a făcut pe PSD şi PNL să se înţeleagă atât de bine şi atât de repede? Eu cred că este o mişcare genială, realizată din umbră, de “liberalul” Dinu Patriciu. Am pus liberal între ghilimele, întrucât acest om de afaceri, deşi este membru al PNL, a sponsorizat fără reţineri, şi în 2004 şi în 2008, PSD-ul (a nu se uita cât de mult a fost ajutat omul de afaceri Dinu Patriciu de către PSD, care, prin anii 2001, i-au anulat acestuia datoriile pe care le avea la stat, la Petromidia, companie deţinută de mogulul petrolist). De ce un om de afaceri ar sponsoriza 2 partide (teoretic rivale)? Pentru că doreşte să obţină avantaje de la ambele! E logic. Aşadar, care personaj ar fi putut să le impună celor 2 mari partide, PNL şi PSD, să accepte, atât de repede, un candidat comun la funcţia de premier? Nu-l văd decât pe Dinu Patriciu în această postură. Propunerea pentru Klaus Johannis a fost făcută pentru prima dată de liberali (tabăra pe care Dinu Patriciu o controlează perfect) şi apoi, în mod sigur, a fost impusă şi PSD-ului prin câteva telefoane şi manipulări din umbră. Iar PSD-ul a acceptat, atât datorită influenţei pe care Patriciu o are în PSD, cât şi a demonstraţiei faptului că impunerea unui prim-ministru ca Klaus Johannis ar putea avea efecte negative pentru Traian Băsescu (dacă Băsescu îl acceptă, ar avea imaginea unui învingător; dacă-l respinge, ar avea imaginea unuia care se opune binelui ţării).

Acum, cred că vă puneţi întrebarea de ce ar dori Dinu Patriciu un candidat ca acest Klaus Johannis? Pentru că a intuit că acesta ar avea o imagine publică foarte bună şi este privit ca “independent” (deşi, s-a demonstrat că are clar simpatii liberale). Odată ajuns prim-ministru, Klaus Johannis ar fi uşor manipulat de Dinu Patriciu, aşa cum ar dori el. Plus că ar fi şi “lovitura mortală” aplicată lui Băsescu în apropiatele alegeri prezidenţiale.

Ce l-a dat de gol pe Dinu Patriciu în toată această vâltoare a politicii româneşti? Precum se ştie, magnatul liberal deţine cotidianul “Adevărul”. În ultima vreme, acest cotidian îşi face pe la televiziuni o campanie agresivă în care vrea să convingă cititorii că este “singurul cotidian din România” care nu face politică. Dinu Patriciu a vrut astfel să demonstreze lumii că el nu se mai ocupă de politică, nici în ziarul pe care-l conduce. De ce-a simţit nevoie să facă acest lucru? Nu cumva pentru a avea un “argument forte” că el nu se mai ocupă şi nu mai intervine în politică? Şi de ce? Oare nu pentru că ar avea alte interese ascunse? Oare nu pentru că, cu o aţă, îl manipulează pe Crin Antonescu, preşedintele PNL, şi cu altă aţă, manipulează o parte importantă din PSD? Aşadar, atenţie la Dinu Patriciu!

Preluare:

http://www.lovendal.net/wp52/geniul-raului-din-spatele-lui-klaus-johannis-premierul-propus-dinu-patriciu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.