Atitudini

Fundația „Konrad Adenauer” disculpă nazismul Grupului Etnic German?

                                        […]

 

 

                                            SCRISOARE DESCHISĂ

Stimate Domnule Sven Irmer,

La data de 27 ianuarie 2016, Fundatia Konrad Adenauer, pe care o conduceti, a sprijinit organizarea unui eveniment intitulat „Cu fata in spatele sarmei ghimpate”, la Ateneul Roman. Precum stiti, la aceasta data, printr-o rezolutie ONU, se comemoreaza victimele Holocaustului.

Credeti ca alegerea de a comemora etnicii germani deportati in URSS pentru compensarea platilor de razboi, prin intelegerea Aliatilor, pe care tara Dv. le-a pricinuit altui stat, in aceeasi zi cu comemorearea victimelor pe care tot tara Dv. le-a produs, a fost una corecta?

Va rog sa-mi permiteti sa va intreb de ce instrumentalizati in scopuri obscure niste victime pentru a va face agenda de politica externa prin, sau in Romania? Consider ca actiunea Dv. a fost de natura sa contribuie la instabilitatea Romaniei, aducand-o in sfera criticii prin gazduirea unui eveniment cu totul nepotrivit.

Mereu atenta sa atraga atentia asupra problemelor legate de justitie si combaterea coruptiei in Romania, organizatia Dv. nu cred sa fie atat de insensibila incat sa nu fi cunoscut simbolul datei de 27 ianuarie!

Este o incercare subtila de a aduce victimele intr-un pool comun pentru a va exculpa tara de o vina istorica? Ati ales acea data intocmai pentru a preveni oricare critici ale evenimentului argumentand ca aveti si actiuni impotriva antisemitismului?

Organizatia Dv. finanteaza in Romania proiecte de natura sa afecteze grav interesele tarii mele! Pana cand veti continua sa destabilizati Romania?

In evenimentul organizat de Dv. nu ati tinut cont de faptul ca acele victime umane, pentru care am intreaga compasiune, sunt rezultatul unei tragedeii pe care tara Dv. a produs-o!

Cat dispret purtati Romaniei, tratatelor internationale si victimelor Holocaustului daca comemorati intr-o forma plastica sanctiunile impuse unei miscari fasciste precum a fost Grupul Etnic German?

Esta inadmisibil ca organizatia Dv. sa desfasoare pe teritoriul Romaniei activitati atat de ostile tarii gazda si armoniei intre grupurile etnice ale tarii.

Este trist ca, in spatele unei personalitati de talie mondiala precum Konrad Adenauer, care se bucura de simpatia romanilor, se ascunde o agenda atat de toxica!

Va recomand sa va duceti aceasta politica acasa!

Auf Wiedersehen!

                                                                                            Dr. ec. Radu Golban

Nota redacției: Amănunte despre Grupul Etnic German din România și resuscitarea acestei organizații naziste puteți să citiți aici: Forumul Democrat al Germanilor din România (F.D.G.R.), condus de Klaus Iohannis, se declară oficial continuatorul partidului nazist din al Doilea Război Mondial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.