Coruptie

Porr minte cu spor pentru nașul Iohannis

    Paul Jurgen Porr, unul din finii lui Klaus Iohannis, cel care a preluat și fotoliul de președinte al […]

 

 

Paul Jurgen Porr, unul din finii lui Klaus Iohannis, cel care a preluat și fotoliul de președinte al Forumului Democrat al Germanilor (FDGR) după dezertarea nașului la PNL în februarie 2013, a făcut mai multe declarații azi, 18 aprilie 2016, consemnate conștiincios  de Agerpres.

„Întrebat dacă problema cu casa lui Klaus Iohannis va influența la alegeri scorul FDGR, Paul Porr a declarat luni, într-o conferință de presă: «Nu are nicio legătură. (…) Deci este o problemă juridică. Eventual îl afectează pe Iohannis ca imagine. (…) FDGR-ul nu are nicio legătură cu casa respectivă, nici nu a avut, nici nu va avea. Eu când a fost scandalul nici nu știam care este casa.»

Președintele FDGR, candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Sibiu, a precizat că șeful statului a fost «un cumpărător de bună credință» al acestei case de la un bărbat care a pretins că ar fi moștenitorul legal al imobilului și care a decedat între timp în SUA.

«Este vorba de o casă care a fost naționalizată, după 1990 cei care au locuit în casa respectivă de bună credință au cumpărat fiecare locuința lui, nefiind un moștenitor, care a apărut însă după câțiva ani și a putut dovedi că este rudă a aceluia care a fost proprietarul casei. Și potrivit unei hotărâri judecătorești, a primit casa. Bineînțeles că locuitorii de acolo l-au dat în judecată, l-au contestat că nu e veritabil moștenitor. Acesta a vândut casa mai departe lui Klaus Iohannis, pe care el a luat-o de bună credință. Și acum procesul s-a transformat între cei care au locuit acolo, foștii locatari sau și actualii locatari și Iohannis, de 17 ani. Au fost nu știu câte verdicte, verdictul suprem este că a fost un fals, nu e el moștenitorul care ar fi trebuit. Acela între timp a plecat în America și acolo a murit, deci nu avem cum să aflăm de acolo adevărul. Și din câte am înțeles, casa se va reda celor care au câștigat procesul, cei care au locuit sau locuiesc în continuare în acea casă. O parte din presă a spus că și el a știut, că el a semnat. El a semnat actele de cumpărare de la respectivul care nu mai este», a explicat Paul Porr. ” (http://www.agerpres.ro/politica/2016/04/18/presedintele-fdgr-despre-problemele-presedintelui-iohannis-cu-casa-ii-pot-afecta-imaginea-16-25-21)

porr

Mințiți cu nerușinare, domnul Porr! În primul rând mințiți când afirmați „Eu când a fost scandalul nici nu știam care este casa.” Scandalul nu datează doar de acum, așa cum dați de înțeles, nu este recent și dumnevoastră o știți cel mai bine fiindcă ați fost implicat în acest scandal, adică, mai bine spus v-ați implicat singur în anul 2007, când ați sărit repede în apărarea nașului! Vă reamintesc eu dacă stați mai rău cu memoria datorită vârstei… Paul Jurgen Porr, președintele Forumului Democrat al Germanilor din Transilvania la vremea respectivă (anul 2007), a sesizat CNA că în emisiunea „Codul lui Oreste”, difuzată în direct la data de 14 mai 2007, au fost invitaţi jurnaliștii Marius Albin Marinescu şi Silviu Alupei, care au adus, potrivit reclamaţiei, „grave jigniri de tip xenofob saşilor din România” (http://www.justitiarul.ro/dreptul-la-adevar-vs-dreptul-la-imagine-i/). Deci, domnule Porr, din moment ce v-ați plans CNA-ului înseamnă că ați urmărit emisiunea, iar eu în acea emisiune am vorbit foarte mult despre cele două case furate de soții Iohannis prin uz de fals fiindcă sașii jigniți cu adevăruri „au fost” doar unul singur: nașul dumitale, Klaus Iohannis! De fapt, ați și nominalizat pungășia cu casele în plângerea dumneavoastră, numind-o elegant „fraudă imobiliară”. Dacă nu v-ați uitat la emisiune și doar v-a îndemnat nașul, pentru  „reperat onoarea de famelist”, să depuneți plângerea la CNA „pe neve”, înseamnă că ați mințit atunci, în anul 2007 și rezultă că oricum ați coti-o tot prost iese!

În al doilea rând, mințiți nonșalant atunci când afirmați aiureala cu „șeful statului a fost un cumpărător de bună credință”, minciună pe care o repetați, atunci când spuneți despre falsul moștenitor următoarele: „acesta a vândut casa mai departe lui Klaus Iohannis, pe care el a luat-o de bună credință”, ba vă afundați în minciună și mai tare la final: „O parte din presă a spus că și el a știut, că el a semnat. El a semnat actele de cumpărare de la respectivul care nu mai este”!!! Nu nu a vândut-o „mai departe”, ci foarte aproape, adică în aceeași zi (1 iunie 1999) în care a fost eliberat CERTIFICATUL DE MOȘTENITOR    –  cel întocmit pe bază de documente false și declarat nul de justiție încă din anul 2005 – unde FALSUL MOȘTENITOR, Ioan Baștea era COLEG DE CERTIFICAT cu la fel de FALSELE MOȘTENITOARE Carmen Georgeta Iohannis și maică-sa, Georgeta Lăzurca!!! Deci Klaus Iohannis și Carmen Iohannis știau ce cumpără, din moment ce numai cu câteva minute înainte doamna Carmen Georgeta Iohannis tocmai fusese declarată moștenitoare, împreună cu maică-sa și complicele Baștea Ioan, pe actul care a stat la baza următorului act eliberat, cel de vânzare-cumpărare!

Cert.-mostenitorCert-2.-OKjpgContr.-v-cContr.-c-v-2

Certificatul de moștenitor și contractul de vânzare-cumpărare, ambele documente având aceiași participanți, au fost eliberate în aceeași zi, 1 iunie 1999, de către notarul corupt Bucșa Radu Gabriel, al cărui nume apare în mai toate fraudele în care este implicată mafia imobiliară sibiană. Recapitulez pe scurt povestea, nu pentru domnul Porr care o știe foarte bine de la nașii lui de cununie, soții Iohannis, ci pentru cititori.

Un trio format din trei escroci (Baștea Ioan, Iohannis Carmen Georgeta și Lăzurca Georgeta) au obținut prin instigare la fals și uz de fals două imobile masive în centrul Sibiului în anul 1999, după ce eșuaseră într-o altă tentativă, din anul 1997, cu un testament olograf declarat fals la expertiza grafologică. În anul 2005 s-a pronunțat definitiv și irevocabil sentința la procesul declanșat, în anul 1999, de locatarii imobilului situat în Sibiu, str. G-ral Magheru, nr. 35 (prima casă furată) și s-a anulat Certificatul de moștenitor (cel din facsimilul de mai sus) prin care cei trei escroci, prin uz de acte false, au pus labele lor jegoase pe casa în cauză, mare cât un bloc și situată în buricul târgului! Atunci, în anul 2005, proprietarii impostori Carmen Georgeta Iohannis, Georgeta Lăzurca (mama lui Carmen G. Iohannis) și Baștea Ioan au pierdut prima casa. Ulterior trebuia să se aplice „puterea lucrului judecat” și actele subsecvente Certificatului de mostenitor, ANULAT în 2005, inclusiv Contractul de vânzare-cumpărare a unei jumătăți din imobilul situat în Sibiu str. N. Bălcescu, nr. 29 (a doua casă furată), aflat și el pe același Certificat de moștenitor declarat nul, anulate. La imobilul aceasta, al doilea pierdut de escroci, cel situat pe strada N. Bălcescu la nr. 29, a trebuit să fie anulat și contractul de vânzare-cumpărare fiindcă, spre deosebire de prima casă pierdută în anul 2005 în instanță, unde apăreau ca proprietari întregul trio de escroci (Iohannis Carmen, Lăzurcă Georgeta și Baștea Ioan), aici figura ca proprietar în Certificatul de moștenitor doar escrocul Baștea, complicele sotilor Iohannis. Acesta a vandut fictiv, la un pret de dumping, jumătate din imobil colegei lui de Certificat de moștenitor fals, Carmen Iohannis, plus bărbatu-său, ca să regleze cota de 50 % cu care Ioan Baștea i-a atras în acest jaf imobiliar pe soții Iohannis și pe mama-soacră a lui dom’ președinte. Nu am să mai reproduc întreaga poveste cu jaful imobiliar și planurile de împărțire ale prăzii, fiindcă am scris-o cu lux de amănunte în 21 mai 2014, la cald, imediat după ce hoții de case pierduseră procesul la Tribunalul Brașov. Fiind respins recursul de la Curtea de Apel Brașov, nu s-a schimbat nimic din cele scrise atunci, sentința devenind DEFINITIVĂ ȘI IREVOCABILĂ. Aici puteți să lecturați articolul, acesta fiind însoțit de dovezi incontestabile: Klaus Iohannis a pierdut în instanţă al doilea imobil obţinut prin uz de fals

Pentru acest ultim imobil, locatarii, proprietari de drept în același timp, s-au mai judecat încă 10 ani fiindcă escrocii au susținut că au fost cumpărători de bună credință. Acum instanța nu numai că a demonstrat că soții Iohannis nu au fost cumpărători de buna credință, dar chiar a subliniat acest aspect în sentința definitivă: „În ceea ce priveşte fondul cauzei, analiza acestuia trebuie să pornească de la cele constatate cu putere de lucru judecat prin decizia civilă nr 33/2005 a Tribunalului Brașov şi anume la împrejurarea că certificatul de moştenitor nr 90/1999 a fost declarat NUL ABSOLUT pe motiv că este fondat pe o cauză ILICITĂ şi s-a emis PRIN FRAUDAREA LEGII. (…) CAUZA ILICITĂ izvorâtă din FRAUDAREA LEGII ce a invalidat certificatul de moștenitor se extinde şi asupra contractului de vânzare-cumpărare subsecvent, terţii, în speţă doar pârâtul KLAUS WERNER JOHANNIS NEFIIND APĂRAT DE PREZUMŢIA DE BUNĂ CREDINŢĂ, faţă de AMPLOAREA OPERAŢIUNII ILICITE rezultată din hotărârile judecătoreşti definitive pronunţate (…) Actul juridic subsecvent, întemeindu-se pe un act juridic INCHEIAT PRIN FRAUDAREA LEGII SI FONDAT PE O CAUZA ILICITA, nu ar putea fi validat prin simpla invocare a bunei credinţe a terţului, mai ales că ACESTA ESTE SOŢUL celeilalte părţi contractante care la rândul său a participat la întocmirea actului nul iniţial.

Extras din decizia Tribunalului Brașov, pronunțată în mai 2014, prin care se dispune anularea titlului de proprietate al familiei Iohannis asupra clădirii de pe Strada Nicolae Bălcescu nr. 29.

Extras din decizia Tribunalului Brașov, pronunțată în mai 2014, prin care se dispune anularea titlului de proprietate al familiei Iohannis asupra clădirii de pe Strada Nicolae Bălcescu nr. 29.

Domnule Porr, Tribunalul Brașov a explicat clar, în motivare, CĂ IOHANNIS KLAUS WERNER NU A FOST CUMPĂRĂTOR DE BUNĂ CREDINȚĂ, deci dumneavoastră, Herr Paul Jurgen Porr, ați mințit cu nerușinare! Instanța a scris negru pe alb în decizia definitivă a Tribunalului Brașov, consfințită ca irevocabilă prin sentința Curții de Apel Brașov, care nu-i convine președintelui, că soții Iohannis au obținut imobilul printr-o operațiune ilicită de amploare, deci sunt escroci amândoi, el și nevastă-sa. Soacra, Lăzurca Georgeta, a fost arătată ca escroacă, împreună cu fiică-sa, Iohannis Carmen Georgeta , la celălalt proces, din anul 2005, când s-a pierdut primul imobil, cel din str. G-ral Magheru, nr. 35.

În rest, domnul Paul Jurgen Porr a dovedit că știe amănunte până și despre răposatul din SUA, Baștea Ioan. Păi, nu v-ați cunoscut domnule Porr, până să dea ortul popii? Oamenii de prin Viștea de Sus, de unde era familia Baștea, spun că și aceștia s-au făcut cumetri cu Klaus Iohannis, care, cică, i-ar fi botezat  copilul uneia dintre fetele lor. Așa-i place nașului Iohannis, să cunune sași mai tomnatici atunci când se căsătoresc cu românce tinere, cum a făcut și cu finul celălalt, Andreas Huber. Dar fiindcă sașii rămași pe aici sunt cam purii și nu prea mai fac copii, la fel ca nașul, Herr Iohannis a trebuit să boteze copii de români, ca în cazul finului Vecerdea, ăla cu tenisul și viloacele de pe la Miami, de zicea Băsescu că ar fi ale nașului…

Nicu Borzea, ginerele lui Ioan Baștea, în biroul președintelui de la  Palatul Cotroceni.

Nicu Borzea, ginerele lui Ioan Baștea, în biroul președintelui de la Palatul Cotroceni.

Nici pe soțul fiicei lui Baștea din America, Nicu Borzea, nu-l cunoașteți, nu v-ați frecat unul de altul la recepția de instalare ca președinte a nașului Klaus Werner Iohannis, atunci când soțul fetei lui Baștea s-a fotografiat la biroul prezidențial din Palatul Cotroceni?

Domnule Porr, cred că era mai bine să vă fi eschivat, inteligent și elegant, spunând că nu știți amănunte despre cazul în speță, fiind problema personală a domnului Iohannis, fără să aibă legătură cu FDGR-ul, nici cu alegerile locale și cu asta, basta! Domnule Porr, nu mai mințiți, por favor!

                                                                                                    Marius Albin MARINESCU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.