Cultura

Filmul “La limita de jos a cerului” participă la Festivalul de Film de la Karlovy Vary

Filmul “La limita de jos a cerului” regizat de Igor Cobileanski şi produs de Saga Film a fost selectat în […]

Filmul “La limita de jos a cerului” regizat de Igor Cobileanski şi produs de Saga Film a fost selectat în competiţia East of the West a celei de-a 48-a ediţii a Festivalului de Film de la Karlovy Vary, Cehia, unde îşi va face premiera mondială. Festivalul de la Karlovy Vary este unul dintre cele mai importante festivaluri de film din Europa şi prezintă în fiecare an peste 200 de producţii din toată lumea, care se remarcă prin stiluri regizorale spectaculoase şi subiecte impresionante.

 

La limita de jos a cerului

Sinopsis:  Viorel, un traficant mărunt de droguri care trăieşte într-un orăşel uitat de lume din Republica Moldova. Cel mai bun prieten al său îl târăşte după el în visul lui nebun de a zbura cu un deltaplan stricat, mama sa îl bate la cap să îşi găsească un serviciu, iar femeia pe care o iubeşte urmează să plece cu iubitul care trebuie să iasă din arest preventiv. Viorel decide să îşi schimbe viaţa în bine, se angajează la o cantină ca ajutor de bucătar şi încearcă să o salveze pe Maria de relaţia distructivă pe care o are cu Motanu’. Curând, însă, realizează că binele e o chestiune relativă.

Anul producţiei: 2012
Ţara de origine: Romania, Moldova
Durata: 82 min.
35 mm    color    1:2,35    Dolby Digital

Un film de Igor Cobileanski.

Debut în lung metraj al regizorului moldovean Igor  Cobileanski, care este cunoscut mai ales pentru scurtmetrajele sale „Plictis şi inspiraţie, „Când se stinge luminaşi „Saşa, Grişa şi Ion”.Premiera naţională a filmului va avea loc în toamna acestui an.

Cu: Igor Babiac, Sergiu Voloc, Ela Ionescu, Igor Caras-Romanov, Angela Ciobanu

Imagine: Oleg Mutu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.