Observator

Festivalul International de Teatru Sibiu 2008 – trambulina electorala pentru Klaus Iohannis si PNL

Şi dacă Iohannis tot îi dă pentru festivalul privat 20 de miliarde de lei vechi,  Costică, zis şi Nilă, se […]

Şi dacă Iohannis tot îi dă pentru festivalul privat 20 de miliarde de lei vechi,  Costică, zis şi Nilă, se revanşează şi îi va asigura şefului său trambulina electorală, vreau să zic scena  din Piaţa Mare a Sibiului, să îşi facă praf electoratul sibian şi…concurenţa, că tot ne aflăm în timpul campaniei electorale ! Mai nou a apărut şi pnl-istul ministru al culturii şi cultelor, Adrian Iorgulescu, cu o susţinere de încă 21 miliarde de lei vechi a festivalului chiriacesc, evident urmând să fie şi el prezent pe…scenă în nobil scop electoral, că doar P.N.L. Sibiu îl susţine pe Iohannis în alegeri.

Iar Chiriac declară pentru cine-l crede – adică naivii cetăţeni plătitori de taxe şi impozite, că bugetul festivalului e atât de mare, de 5,2 milioane euro adică aproximativ 190 de miliarde de lei vechi (!!!), pentru că zilnic, timp de 11 zile, vor fi prezenţi 60.000 de spectatori. De unde-i scoate şi unde-i pune numai el ştie! Din moment ce s-au pus în vânzare 13.000 de bilete, asta înseamnă circa 200 de spectatori pe zi, la care dacă adăugăm invitaţii, obţinem cam 2-3.000 de spectatori în total, care se rotesc pe la toate spectacolele într-o zi. Diferenţa neacoperită de 57.000 până la cifra umflată de Chiriac rămâne…un mister. Ciudat e că  şi numărul de evenimente e acelaşi cu cel declarat în anul trecut, deşi am numărat şi noi evenimentele anunţate pe site-ul festivalului din 2008  şi am ajuns abia la 188 (!) din care multe se repetă şi multe sunt producţii din anii precedenţi ale Teatrului Naţional “Radu Stanca”, deci nu au de ce să implice costuri suplimentare.

Aşadar, domnule primar Klaus Iohannis şi domnule ministru al culturii şi cultelor Adrian Iorgulescu, aşteptăm să explicaţi cetăţenilor, pe ce şi unde se vor duce cele 190 de miliarde cheltuieli totale ale FITS 2008, şi mai cu seamă, cele 41 de miliarde de lei vechi aprobate de domniile voastre din banii publici ai Sibiului şi ai României? Iar pe domnul actor – director Chiriac, proprietar al festivalului, aşteptăm cu interes şi nerăbdare să îl întrebe DNA-ul !

T.B.

 

Trackbacks / Pings

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.