Coruptie

Faptele imputate primarilor arestati au fost savarsite si de Klaus Iohannis!

Aici nu există absolut nici un fel de opoziţie, acei membri majoritari ai Forumului Democrat al Germanilor din România (F.D.G.R.) […]

Aici nu există absolut nici un fel de opoziţie, acei membri majoritari ai Forumului Democrat al Germanilor din România (F.D.G.R.) – 14 consilieri din totalul de 23, câţi are Consiliul Local Sibiu! – nefiind decât o maşină de vot, care „merge ceas”… Adică Iohannis propune (toate proiectele hotărârilor de Consiliu Local sunt iniţiate în exclusivitate de primar!), ei aprobă fără să crâcnească (în 10 minute se supun la vot câte 40 de proiecte, că te şi miri cum de au timp suficient doar pentru a le citi titlurile, care se votează automat, fără nici un comentariu din parte consilierilor!), iar apoi Iohannis execută ceea ce au vrut muşchii lui de la început, când a şi venit cu propunerea. Astfel, când zici F.D.G.R. spui C.L. şi totodată zici Iohannis, la fel şi în ordine inversă, aşa că autocraţia este clară şi nu poate să o conteste nimeni. La Sibiu doar se mimează democraţia! Din păcate, acest satrap nu conduce doar municipiul, ci întreg judeţul Sibiu, deoarece Martin Bottesch, preşedintele Consiliului Judeţean şi subordonat lui Iohannis pe linie de partid (F.D.G.R.), nu este decât o insignifiantă marionetă în mâinile „marelui cârmaci” sas.
Recent întors din concediul petrecut în Republica Dominicană, pe aceeaşi insulă unde haitienii nu şi-au revenit încă după dezastruosul cutremur, bronzat şi cu minte odihnită, despotul sibian a declarat presei, legat de arestările şi condamnările unor primari, că „nu se simte vânat”. Probabil a dorit să zică „vizat”, nu „vânat” sau poate a apărut o nouă specie de mamifer prădător, „klausul” şi noi nu ştim! Omul acesta minte atât de firesc, încât este posibil ca el să şi creadă că spune adevăruri. Nu a făcut public faptul că în data de 4 decembrie, anul trecut, a primit prin intermediul poştei o citaţie pentru D.N.A. care l-a alarmat întrucâtva. În schimb a lăsat „să transpire” că ar fi primit o scrisoare de ameninţare, exact în aceeaşi perioadă, pozând în victimă, dar într-un mod lamentabil şi penibil. Coincidenţă sau citaţia a fost considerată ca fiind „scrisoarea de ameninţare”? S-a sustras anchetei, motivând că doreşte să-şi angajeze un apărător, după care a inventat o aşa-zisă gripă care, chipurile, l-a ţintuit la pat. Panicat, Iohannis, înainte de a pleca în concediu, i-a adresat preşedintelui Traian Băsescu, prin intermediul presei, invitaţia de a-şi ridica titlul de „cetăţean de onoare al municipiului Sibiu”, acordat în urmă cu trei ani (Hotărârea nr. 353/2007). Cât tupeu, cătă umilinţă, după ce acest „Klaun Ciolanis”, devenit „proiect”, s-a lăsat plimbat, precum femeia cu barbă din iarmaroacele de odinioară, pe la Timişoara şi Bucureşti de către ceilalţi doi foşti pretendenţi la preşedinţia României, Crin Antonescu şi Mircea Geoană, fiind parte din acest triumvirat malefic, pe post de milog politic! Penibil, la fel de jenant ca şi întoarcerea de la Râmnicu Vâlcea din dimineaţa zilei de 7 decembrie, cu coada între picioare, după ce plecase în calitate de „prim-ministru” şi a aflat de la radio, pe drum, că cel cu „Mihaela, dragostea mea”, din seara anterioară, nu a învins, ci a „înfrânt”!
Iohannis a comis infinit mai multe ilegalităţi decât primarii arestaţi (în arhiva publicaţiei noastre există articolul „Dosarele penale ale primarului Klaus Iohannis”, cu probe, numere ale dosarelor penale şi tot „tacâmul”). Iată, totuşi, două dintre isprăvile imputate celor aflaţi după gratii, „mici copii” la capitolul ilegalităţi faţă de Iohannis, fapte comise şi de către „neamţul cinstit de la Sibiu”, cum îl alinta presa naţională cu doar câteva luni în urmă.
1) Una din acuzele ce au dus la arestarea primarului craiovean Antonie Solomon se referă la Primăria şi Consiliul Local Craiova, care au pus la dispoziţia clubului de fotbal, în mod gratuit, Stadionul „Ion Oblemenco”. Păi, Klaus Iohannis, primarul sibian, a comis aceeaşi faptă în favoarea prietenului său, Werner Keul, punând la dispoziţia firmei acestuia, ,,W.K. Group”, stadionul municipal în mod gratuit pentru mai mulţi ani. Întrebat fiind de jurnalişti, care au sesizat ilegalitatea, despotul Sibiului a răspuns cu infatuarea care-l caracterizează: „Unde vreţi să-şi aibă birourile, într-o crîşmă din Sibiu? Keul a finanţat stadionul şi echipa din buzunarul său propriu. Că mai stă acum acolo, nu e treaba voastră şi nici a municipiului Sibiu”. Vă vine să credeţi că vorbele acestea, aruncate cu trufie, aparţin unuia care a fost la un pas de funcţia de premier al României?
2) Primarul din Baia Mare, Cristian Anghel, a fost condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu. Acesta, în calitate de primar, ar fi determinat, cu încălcarea legii, achiziţionarea de către Primăria Baia Mare, la un preţ supraevaluat, a unui imobil situat în aceeaşi localitate, având ca destinaţie locuinţele sociale, prejudiciind bugetul municipiului Baia Mare cu suma de 394.500 de euro. Klaus Iohannis a comis mai multe abuzuri în serviciu, având şi dosarul nr. 5/P/2007 la DNA Bucureşti taman pentru astfel de învinuiri. Ce să mai vorbim despre licitaţii trucate, lucrările pe bani publici fiind oferite preferenţial – contra şpagă, că doar nu pe ochi frumoşi! – tot prin abuz în serviciu, cum s-a întâmplat în cazul licitaţiei pentru reabilitarea Pieţei Gării din Sibiu, mânărie pentru care există documente acuzatoare clare. Şi această lucrare a fost supraevaluată, dar a fost ales taman constructorul care solicita preţul cel mai mare. Au participat trei firme, iar constructorul austriac „Strabag” a fost preferat, în detrimentul societăţii britanice „Scanmoor” deşi oferta acestora din urmă era de 11,2 milioane euro, în timp ce austriecii, în combinaţie cu firma „Search Corporation” (ca proiectant) a controversatului om de afaceri Michael Stanciu, şi-au estimat valoarea lucrărilor la 15,7 milioane euro. Deci, surprinzător  – oare? – a fost preferat executantul cel mai scump, diferenţa fiind de 4,5 milioane de euro! Ulterior, această sumă oricum exagerată, umflată cu pompa ca şi imaginea publică a lui Iohannis, a fost suplimentată! Acesta este doar un singur exemplu, cazurile fiind însă numeroase! Dar primarul Klaus Iohannis a executat o manevră identică cu fapta pentru care primarul din Baia Mare a fost condamnat! Chiar în primul său mandat de primar, în perioada 2000-2004, Iohannis a achiziţionat, de la magnatul Ilie Carabulea, blocul situat în Sibiu, str. Henri Coandă, nr. 57 cu destinaţia locuinţe sociale! Că afacerea a fost una cu scop clar de ciugulire a banului public se poate vedea chiar din cercul vicios, pe circumferinţa căruia s-a învârtit dreptul de proprietate asupra acestui imobil! Iniţial blocul aparţinuse I.T.A., devenită ulterior, după revoluţie, „Transmixt”, cu Ilie Carabulea ajuns acţionar principal. Astfel blocul a trecut din proprietatea statului român în proprietate domnului Carabulea. Acesta a evacuat chiriaşii, a tras o zugrăveală în mare viteză şi cu aceeaşi viteză, ca să nu-şi iasă din mână, a vândut blocul Primărie Sibiu, deci tot statului român, cu o sumă exorbitantă, la mica înţelegere cu Klaus Iohannis. Această tranzacţie a şi reprezentat prima „întâlnire de gradul zero” dintre cei doi şi a creat premisele pentru următoarele afaceri derulate pe bani publici de proaspeţii parteneri.
Dacă Parchetul îşi va face datoria şi va trimite în instanţă dosarele penale ale lui Klaus Iohannis, iar acesta va fi condamnat, o să vedeţi cum vor apărea o grămadă de politicieni „viteji”, care vor declara presei cum au luptat ei, „neicusorule”, cu sistemul corupt şi ticăloşit instituit de primar la Sibiu. Aiurea! Singurul care a adus acuze, probate cu documente, consecvent şi permanent timp de zece ani, a fost cel care semnează şi acest articol. Stimaţi cititori, nu vă cer decât să daţi dovadă de puţină logică. Credeţi că dacă subsemnatul ar fi spus baliverne, timp de un deceniu, pe seama acestui personaj, în fond un impostor slăvit de restul presei, care i-a şi creat un mit, acum mai aveam posibilitatea să mă adresez dumneavoastră în paginile acestei publicaţii? Sau, mai degrabă, aveam posibilitatea să studiez infractorii României chiar din mijlocul lor, devenind coleg de penitenciar cu aceştia? Gândiţi-vă!

Marius Albin MARINESCU

Trackbacks / Pings

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.