Vot uninominal

Eugen Barbu isi doneaza tot salariul de deputat

Suma care urmează să fie investită în aceste proiecte este uriaşă. Un salariu de deputat, pe patru ani de zile, […]

Suma care urmează să fie investită în aceste proiecte este uriaşă. Un salariu de deputat, pe patru ani de zile, poate ajunge şi până la 80.000 de euro. De altfel, Barbu este şi singurul candidat care, în doar câteva luni de zile, a muncit pentru Sibiu mai mult decât au muncit unii parlamentari, în patru ani. În plină campanie electorală, mai mulţi candidaţi la alegerile parlamentare au declarat că îşi vor dona salariul de deputat pe o lună sau pe maxim câteva luni. Declaraţii de campanie. Eugen Barbu, candidatul Partidului Social Democrat la Camera Deputaţior, în colegiul doi va renunţa la întreg salariul de parlamentar în favoarea celor care, într-adevăr, au nevoie de aceşti bani. „Eu nu candidez pentru salariul de deputat. Pe mine mă interesează să rezolv, din punct de vedere legislativ, problemele cu care se confruntă românii şi, mai ales, sibienii. Ca să dovedesc că nu sunt interesat ca banii publici să ajungă în  buzunarul meu, am decis să donez întreg salariul, pe toţi cei patru ani de zile, atât cât durează un mandat de parlamentar“, motivează Barbu. Candidatul a precizat că îşi va dona salariul chiar în ziua în care va afla că a fost ales deputat, în colegiul doi din municipiul Sibiu.

 

{mosimage}Eugen Barbu s-a născut în Sibiu, în data de 6 septembrie 1977. La vârsta de 10 ani a plecat, împreună cu familia, în Statele Unite ale Americii. A absolvit Universitatea de Matematică-Statistică din Minnesota, SUA. A lucrat o perioadă pentru compania Ford, ca manager de dezvoltare, iar din anul 2003 este managerul firmei „ Infinity International Engineering „, SUA, companie specializată în producţia de matriţe şi ştanţe. In 2005, Barbu a deschis, în România, SC Infinity International Engeneerig Rom SRL, unde a dezvoltat partea de producţie şi invenţia înregistrată la OSIM cu numărul A/00393/08.06.2007.

Burse pentru studenţi

Unul din proiectele care va fi finanţat de Eugen Barbu, pe fondul viitorului său salariu de deputat este acordarea a cinci sau şase burse de studii pentru studenţii care merită să înveţe în Statele Unite ale Americii. Cei mai silitori studenţi vor avea ocazia să înveţe la Weinstage University, din Michigan, SUA, pe banii lui Eugen Barbu. Pentru aceste burse, candidatul sibian va aloca în jur de 20.000 de euro. „Aceste burse de studii vor da un imbold creşterii economice. Afacerile se fac altfel în Statele Unite decât se fac aici. În România, după Revoluţie au apărut mulţi oameni bogaţi. S-au îmbogăţit peste noapte, cei mai mulţi dintre ei fără să producă ceva. Trebuie să învăţăm să producem, iar acest lucru se poate învăţa foarte bine în State”, spune Eugen Barbu. Chiar dacă îşi va investi propriile resurse financiare, Barbu spune că singura condiţie pe care trebuie să o îndeplinească tinerii studenţi este să revină în Sibiu şi să pună în aplicare ceea ce au învăţat în America. Prin intermediul fundaţiei Eugen Barbu a fost demarat şi un proiect de sponsorizare a studenţilor de la Facultatea de Arhitectură din Sibiu.

Locuri de joacă

După ce a amenajat locul de joacă pentru copii din parcul Sub Arini, Eugen Barbu va începe lucrările de modernizare a unui părculeţ din cartierul Vasile Aaron, de lângă fostul hipodrom. Eugen Barbu a estimat că va investi în locul de joacă până în 10.000 de euro. Din salariul său de deputat, Barbu va aloca între 20.000 şi 26.000 de euro pentru refacerea a cinci locuri de joacă din cartierele Sibiului. În primă fază, candidatul la Camera Deputaţilor va continua lucrările de modernizare a părculeţelor din Terezian, Guşteriţa, Broscărie, Lazaret, Turnişor şi Ţiglari.

Bani pentru bătrâni

Nu doar copiii şi studenţii vor beneficia de pe urma salariului lui Eugen Barbu. Candidatul sibian şcolit în Statele Unite ale Americii a anunţat că şi bătrânii din toate căminele din Sibiu vor primi o parte din bani. Aproximativ 25.000 de euro vor fi investiţi pentru bunăstarea pensionarilor. „Ca viitor deputat de Sibiu, îmi voi dona salariul nu numai pentru modernizarea locurilor de joacă pentru copii sau pentru burse pe care le voi acorda studenţilor. Atenţia mea este îndreptată şi către căminele de bătrâni. Bătrânii noştri care îşi trăiesc ultimii ani în cămine merită un trai decent. O parte din indemnizaţia mea de deputat va fi investită şi în echipamente medicale performante, care nu trebuie să lipsească din niciun azil de bătrâni. De asemenea, voi avea grijă ca fiecare cămin de bătrâni să aiba personal medical pregătit să intervină în situaţii de urgenţă“, a declarat Eugen Barbu.

Eugen Barbu explică: „Am fost întrebat de ce m-am întors şi, mai ales, de ce candidez, acum, pentru Camera Deputaţilor, din partea Partidului Social Democrat Sibiu. Răspunsul meu este că, de aici, din ţară, e mult mai uşor să mă implic. Să muncesc cu voi şi pentru voi, pentru că numai prin muncă putem să avem ţara pe care o merităm! Încrederea nu este un lucru care se câştigă uşor. Şi, mai ales, nu se câştigă din cuvinte, ci din fapte. Eu nu voi promite nimic. Voi lăsa faptele să vorbească pentru mine!”

Barbu are susţinere

Faptul că un parlamentar se poate lipsi de salariu este evidenţiat şi de politicienii din alte partide. Senatorul Nicolae Neagu a propus eliminarea din start a salariilor parlamentarilor. „Poate ar trebui să modificăm legea, să ne apropiem mai mult de sistemul american. Senatorii şi deputaţii să nu aibă sa-

larii Acolo se consideră că un senator sau deputat este un om responsabil, stăpân pe el şi cu resurse financiare. Ei îşi folosesc funcţia de parlamentar ca mijloc, nu ca scop“, a spus Neagu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.