Pamflet

Drumul asfaltat al securistului de cursă lungă

    Primăria asfaltează pe banii sibienilor aleea de acces la casa lui Emanoil Muscalu, securistul de la Universitatea „Lucian […]

 

 

Primăria asfaltează pe banii sibienilor aleea de acces la casa lui Emanoil Muscalu, securistul de la Universitatea „Lucian Blaga”

Strada Presaca se află în apropierea blocurilor ANL din zona Calea Poplăcii – str. Tilișca, mai precis ea leagă intersecția dintre străzile Tilșca și Islazului de strada Poiana Sibiului, unde se și termină. De aici, de unde se termină strada Presaca, la intersecția cu strada Poiana Sibiului, se ițește calea privată de acces spre vila lui Emanoil Muscalu și un indicator auto ne avertizează că accesul este interzis pentru restul muritorilor de rând (foto 1). Click pe imagini și documente pentru mărire!

Foto 1: Aleea privată de acces la vila Muscalu, înainte de asfaltatarea sa de către Primăria Sibiu.

Foto 1: Aleea privată de acces la vila Muscalu, înainte de asfaltatarea sa de către Primăria Sibiu.

Adresa căsoaiei lui Emanoil Muscalu este str. Presaca, nr. 14, deși este singura casă la capătul unei fundături, la care nu mai au căi de acces alte imobile, fiind o „prelungire” artificială și privată a finalizării străzii Presaca prin intersectarea cu strada Poiana Sibiului. Ca să înțeleagă cititorii cât mai bine, iată o fotografie de pe strada Presaca, la terminarea ei într-o intersecție în formă de „T” cu strada Poiana Sibiului (foto 2). Se vede clar că drumeagul spre casa lui Muscalu este o cale de acces mult mai îngustă decât strada Presaca și situată departe de axul acesteia, fiind făcută ulterior de proprietarul Emanoil Muscalu. Cele două case, care mărginesc drumeagul în parte dreaptă, sunt poziționate cu partea laterală și respectiv cu spatele față de „Aleea Muscalu” având alte căi de acces, din altă stradă.

 

Foto 2: Strada Presaca se termină în intersecția în formă de „T” cu cu strada Poiana Sibiului. Lateral dreapta se vede și calea de aces spre viloaca lui Emanoil Muscalu.

Foto 2: Strada Presaca se termină în intersecția în formă de „T” cu cu strada Poiana Sibiului. Lateral dreapta, lângă stâlpul de electrificare, se vede și calea de aces spre viloaca lui Emanoil Muscalu.

Ne întrebăm care-i chichirezul de primăria l-a dotat pe domnul Emanoil Muscalu cu iluminat public la poartă special pentru el (reptăm: accesul pe „Aleea Muscalu” este interzis prin atenționare cu indicator de circulație!) și acum îi asfaltează, canalizează și drenează aleea personală pe banii sibienilor?

presaca

Culmea, strada Poiana Sibiului, care desparte strada Presaca de aleea personală al lui Emanoil Muscalu, nu este asfaltată, așa cum se poate vedea în fotografia de mai jos, doar „flinticul” de drumeag al securistului a intrat în lumea civilizată!

presaca 1

       Cine-i Emanoil Muscalu, de a căzut cu tronc Primăriei Sibiu?

Cineva acolo sus, în Primăria Sibiu, îl iubește! „Țin” să fie, „țin” să fie? Să fie Astrid Fodor, primărița de la FDGR lăsată de Klaus von Ștrudel de veghe la oala cu sarmalele românilor cât face el pe Kaiserul  european și globalizator pe la București? Aceasta are doi băieţi… Iată ce afirma Frau Astrid Fodor despre cei doi băieţi cucuieţi ai săi: „Unul din fiii mei a terminat Dreptul şi lucrează la Cosmote. Cel mai mic este student. A terminat acum anul trei la Facultatea de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene de la Sibiu. Urmează să îşi ia acum licenţa” (ziarul „Tribuna”, al baronului local Ilie Carabulea zis și Ilie Pușcărie, din 19 iunie 2008, unde tocmai era ridicată în slăvi ca prima femeie viceprimar din Sibiu, după modelul de pupincurism practicat de publicaţia carabuliană, exersat ani de zile, zilnic, cu poponeața ex-primarului Klaus Iohannis: http://www.tribuna.ro/stiri/eveniment/pe-scurt-si-bune-si-rele-22404.html).

Primul băiat, juristul de la Cosmote, Ioan Fodor se bălăceşte acum în apa călduţă din CA de la societatea Apa Canal, subordonată Primăriei Sibiu şi propriei mămici. Să vedem ce s-a întâmplat cu al doilea fecior, studentul… Mai devreme cu o lună de promovarea mamei sale ca viceprimar în anul 2008, Alexandru Fodor susţinuse o dizertaţie cu titlu „Misticism, ocultism şi nazism în timpul celui de-al doilea război mondial”, în  luna mai 2008, la Cea de-a treia sesiune de comunicări ştiinţifice organizată de ULB la Sibiu. Se vede treaba, după titlul lucrării, că pe etnicii saşi nici măcar timpul nu-i eliberează complet de „aspiraţiile” antecesorilor! Acum, Alexandru Fodor este director la Serviciul Public Baia Populară Sibiu, subordonat Primăriei Sibiu și implicit mămițicăi primar. Cred că Frau Fodor este singura mamă care și-a băgat deliberat copiii la apă! Dar doamna primar, ca o săsoaică serioasă, nu a uitat vremurile când înota zglobiu mezinul ei prin apele academice ale universității sibiene, alături de balena albastră Muscalu.

Sibienii, care locuiesc în zonă și ne-au sesizat anomalia, sunt interesați de cheltuirea iresponsabilă a banilor publici împrumutați de la BERD, pe care o să-i plătim cu toții, nu doar Muscalu și protectorii lui din Primăria Sibiu!

investitie str. presaca

Muscalu Emanoil a fost maior de Securitate, şeful Biroului Documente Secrete și probabil că mai deţine și acum dosare ale cadrelor, că doar ele i-au croit drumul în viață. A făcut studii de drept economic-administrativ la FF pe vremea comuniștilor, apoi a devenit în câteva luni doctor în economie şi imediat conferențiar universitar în noile vremuri capitaliste, conform sloganului La timpuri noi, tot noi!.  Până să ajungă profesor universitar economist doctor, Emanoil Muscalu a fost prin ograda universității nou create la Sibiu un bulibaşă de talie măruntă, implicat în tot felul de găinării economice pe bani publici.

cv_muscalu

Directorul general administrativ Muscalu Emanoil a ajuns director  general  fără concurs, un fel de asimilare, cu facultatea „făcută” la FF pe vremea când era şef la Biroul Documente Secrete, așa cum am arătat mai sus. Nu ştim cine avea curajul  să  nu-l  treacă la examenele de la Drept economic administrativ, când era „şeful personalului” de la BDS.

Nea Securilă ăsta, deși este născut în anul 1949, a stat fără „sirvici” și a tot copilărit până în anul 1978, la aproape 30 de ani, când a ajuns direct director economic la Institutul de Învățământ Superior Sibiu, că așa reiese din CV-ul unde nu apar anii trudiți pe ogoarele securității și nici școala pe care a urmat-o ca să devină securist-șef: http://doctorate.ulbsibiu.ro/obj/documents/MuscaluECVeuropean06mai2011.pdf

După „rivoluție”  și după ce și-a făcut damblaua și averea ca director economic la ULB Sibiu în perioada 1978-2004 (în intervalul 1998-2004 cu cumul hrăpăreț de funcții, fiind și lector, iar apoi conferențiar), a urmat o carieră academică fulminantă, Emanoil Muscalu fiind pe rând: doctor în Management (2001), lector la Facultatea de Ştiinţe Economice a Universității „Lucian Blaga“ din Sibiu (1998-2002), conferențiar la aceeași facultate (2002- 2004, imediat după doctoratul luat în 2001)), profesor universitar din 2004 până în prezent la Facultatea de Ştiinţe Economice a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și din  2011 conducător de doctorate.

Soția sa a clacat și a preferat să se călugărească, în timp ce dom’ profesor era ocupat cu o concubină din mediul universitar în care se bălăcea nonșalant.

Averea strângătorului domn Muscalu, blagoslovit cu donații, concesiuni și alte pomeni…

Din declarația de avere a eminentului universitar Emanoil Muscalu rezultă că omul a administrat ULBS, pe vremea când era director general administrativ al universității (perioada 1998-2004), ca pe propria gospodărie…

Căsuțele și terenurile din declarația de avere muscaliană.

Căsuțele și terenurile din declarația de avere muscaliană.

Astfel, găsim oareșce case și acareturi în declarația de avere a parvenitului dom’ profesor.  O casă la curte cumpărată  în anul 2003 și care are suprafața identică (536m.p.) cu un teren intravilan primit prin donație de Muscalu în anul 2006. O altă casă și curte (476 m.p.) primită – măi, să fie! – tot prin donație în anul 2002. Un teren de 1400 m.p. concesionat de statul român aceluiași Muscalu în anul 2002, statul fiind probabil înduioșat de sărăntocul Muscalu, care primea niște biete case și terenuri din donații, de parcă era un cerșetor cu mâna întinsă la colț de stradă!

În întrecerea capitalistă a salariilor, dom’ Muscalu a muncit și s-a antrenat din greu să fie conducător de pluton – defect profesional de pe vremea când purta petlițe albastre.

Salariul lui Muscalu, „il capo dei capi”, în anul 2010.

Salariul lui Muscalu, „il capo dei capi”, în anul 2010.

Să ne trăiți tovarășe maior Emanoil Muscalu, noi, foștii camarazi, suntem mândri de dumneavoastră, cel care ați urcat cu greu, luptând eroic și erotic, cooperativa noastră „Ochiul și timpanul” pe culmile mărețe ale capitalismului universitar de cumetrie!

                                                                                                                                    Plutonier  Manuilă Securilă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.