Cap limpede

Dragă hipsterime, rocărime și alte alea…

  Vezi că ești masa de manevră a celei mai abjecte manipulări de la revoluție încoace! S-a încercat cu polițistul […]

 

Vezi că ești masa de manevră a celei mai abjecte manipulări de la revoluție încoace!
S-a încercat cu polițistul și n-a prea ieșit (cîtă simpatie populară poate aduna un jandarm, fie el și mort, nu?); dacă nu le ieșea cu clubul (de vreme ce incendierea unui azil de bătrîni ar fi rămas doar o știre tristă și atît), atunci încercau ceva cu Simona Halep, cu Hagi, cu vreo Sinagogă (deși poate ar fi fost mult prea…etnic) sau cu vreo grădiniță. Niciodată cu o biserică ortodoxă. De ce? Simplu, pentru că indirect ar fi promovat-o. Și dincolo de asta, maeștrii manipulării știu mai bine decît oricine că, în mod real, ortodocșii reprezintă doar o minoritate; pe cine să emoționeze moartea unor “pupători de cadavre”?

Ca și la Revoluție, grupul țintă a fost cel al tinerilor; singura moarte colectivă care stîrnește emoții intense, care scoate din minți, care poate urni mulțimile.

A fost apoi doar o simplă formalitate utilizarea eficientă a presei mainstream și a internetului. În 1989 a fost mai greu, e drept, dar s-au descurcat binișor. Și-n definitiv ce-i mai ușor decît să speculezi nervii întinși la limită, frustrările, năduful, acumulările unui sfert de secol fără direcție și sens? Mă gîndesc acum că, în fond, în asemenea condiții, orice eveniment putea să detoneze o astfel de încărcătură. Astăzi însă, cînd lumea virtuală e mai reală decît realitatea, nu atît evenimentul în sine declanșează evenimente, cît “comentariul” lui. Abia “comentariul” evenimentelor mișcă mulțimile. Spre ce? Păi spre ce vrea Marele Păpușar: același din Ucraina pînă în Orientul Mijlociu și mai departe. A nimicit deja culturi, economii, suveranități. A fructificat tot ce i-a căzut în mînă. A învățat legea istoriei, nu mai umblă cu brutalități, nu se mai umple el personal de sînge. A găsit metoda prin care victima, din propria-i voință, mișcată de un dibaci “comentariu” al evenimentelor, să iasă din colivia mică și să intre în colivia mare.

revolution-620x350

 

Hoțomanii noștri valahi vor pieri. Vor lua cu ei stilul vulgar de a jefui, manelismul lor, exhibiționismul lor de doi bani. Vor fi înlocuiți cu băieții discreți, stilați, legitimi, trans-naționali, neoconi. Tehnocrații Goldman Sachs, mai știi? Ca în mai toate coloniile. Nu va mai fi nicio corupție. Pentru că nici țară nu va mai fi.

Nu contest sinceritatea și bunele voastre intenții. Dar asta nu-i suficient. Trebuie să fii isteț, corect informat, intuitiv, bine așezat în valorile verificate ale neamului, să știi ce vrei. Dar cînd pui botul la mizerii cusute cu ață albă gen “vrem spitale, nu catedrale”, cînd strigi a dambla “Colectiv, Colectiv, Ole, Ole, Ole”, cînd bravezi cu ce nu-i de bravat d-alde “sunt o mamă satanistă”, cînd scîrbit, pe bună dreptate, de politicieni ceri pur și simplu “schimbarea sistemului” (cu ce, cu dictatură?) iar după aia bîjgui ceva cu “vrem tehonocrați”, adică îi vrei pe cyborgii ăia neo-liberali fără mamă, fără tată, e clar că nu ești nici isteț, nici “înșurubat” în valorile neamului, și nici nu știi ce vrei. Ești pur și simplu PROST. Sau poate doar PROSTIT. Efectele însă sunt aceleași.

Dragă hipsterime, rocărime și alte alea, ești pe cale să ne arunci din dinții plevușcăi autohtone în fălcile rechinilor globali. Sunt de acord cu tine: plevușca asta valahă, zgomotoasă, lacomă și vulgară trebuia înlăturată. Dar ai grijă: nu tu faci sau ai făcut asta, ci DNA-ul. Care numai o instituție românească nu e. Iar DNA-ul ăsta curăță locul de cățeii noștri, pentru a face loc dulăilor lor. Dar tu nu te-ai prins. În timpul cînd trebuia să pui mîna pe carte, tu “o ardeai underground”, n-aveai timp. Te-ai jucat de-a dracu` pînă ai dat de el. Și-acum bocești fără să vrei să pricepi nimic din cele ce ți s-a întîmplat și strigi năuc, la comandă, “jos patriarhul”, de parcă ăla ți-a bătut în cuie ușa bibliotecii și ți-a dat foc în haznaua aia a dracilor botezată de Ana Pauker și ai ei. Dar tu în loc să pleci genunchiul la rugăciune te-ai nărăvit și mai tare.

Prima parte a “montajului” Marilor Păpușari ai isprăvit-o: îl ai pe Iohannis, ți-ai luat țara înapoi. Regia te-a distribuit ca marionetă și-n partea a doua: îl cuplezi acum pe Robocop cu “guvernul lui” de tehnocrați globaliști. Fără să-ți dai seama ai realizat idealul: fuziunea mașină-mașină.

Uite, hop-țop a apărut și eternul FMI cu noi oferte de împrumut. Tocmai ce Ponta anunțase încheierea datoriilor și-l poftise să cînte la altă masă.

Așadar, ce să-ți mai zic…Poate doar că nu-i de ajuns să fii “tînăr” și “frumos”, cum te tot flatează bogdanrareșii televiziunilor, mai trebuie să fii și deștept. Și nu ești.

                                                                                                  Maria F. Palade

PS: Felicitări Serviciilor. Au lucrat perfect!

Nota redacției:

Nu am văzut printre revendicările “revoluționarilor” următoarele cereri cu adevărat revoluționare și în interesul poporului român:
– recâștigarea independenței și suveranității României
– neamestecul ambasadelor în politică internă a României
– excluderea ONG-urilor politice ale lui Soros din viața publică
– naționalizarea resurselor naturale, acestea să fie exploatate doar de statul român, în favoarea poporului român
– naționalizarea băncilor care au fost românești, alungarea cămătarilor internaționali
– țara, președinția, guvernul, serviciile secrete și ministerele să fie conduse de români fiindcă țara noastră se numește ROMÂNIA
– control serios asupra activității serviciilor secrete
– limitarea numărului de serviii secrete la unul singur cu atribuții mixte (intern, extern, antiterorism)
– excluderea masonilor din politică, servicii secrete, armată, poliție și biserică
– răspunderea materială a magistraților pentru erorile săvârșite
Se poate completa…

 

15 Comments

 1. Minca Elena

  1.Mi-a incoltit acest gand in clipa in care am vazut discursul presedintelui la tv,”A fost nevoie sa moara oameni,ca premierul sa-si dea demisia…”,demisia mult clamata de PNL,in principal de Gorghiu,caare facea clabuci mai tare ca o masina de spalat.
  2.Primarul sectorului 4 reprezenta un real candidat la primaria capitalei si drumul lui Busoi trebuia netezit(Oprescu deja anhilat).
  3.Nu vad nicio cerere de demisie legata de DNA,avand in vedere ca nimeni din cei care au condus Romania in ultimii 10 ani,nu este vinovat de distrugerea tarii.
  4.Ponta este cel mai putin comunist(avand in vedere varsta lui) desi este din PSD.
  5.Cu Dragnea sef de partid,PSD-ul a murit,Dragnea are gandire si practica comunista la greu.

 2. Istrate Irina

  Foarte adevarat din pacate…

 3. nartip

  * Cu dragoste ma altur voua.Simt ca gandim la fel in interesul si folosul ROMANIEI!Cu respect,nartip. *

 4. aurora

  Mi se pare ca e cel mai plin de bun simt articol de cand a inceput panarama!Felicitari!

 5. kostas

  Expresia
  A fost nevoie sa moara ……….. Trebuie bine analizata ,nu cumva johanis si serviciile au pus la cale moartea acestor tineri
  Ma intreb. Oare gandesc bine?

  • Carmen Brinzila

   kostas , au fost niste mici verificari dar s-au stins precum focul de paie! Ai gandit bine ! Articol complet si pe gustul multora dintre noi! Felicitari si mai ales pentru nota redactiei!

 6. Foarte bun si la obiect articolul ,mai ales revendicarile. Ar trebui scrise pe pancarte si sa iesim si noi in strada ca sa nu-i lasam sa ne distruga definitiv si ireversibil.

 7. Mitica Nicora

  Ma bucur sa gasesc oameni care mai au creierul la ei in nebunia asta. Subscriu la tot ce-ati afirmat in articol, si as adauga in plus ca se incearca discret sa ni se bage pe gat camarila regala. Cu Respect, Mitica Nicora.

 8. Bunica

  Foarte bun articolul. Felicitari !

  • Dan

   “Păi spre ce vrea Marele Păpușar”

   Zi-i DOAMNA pe nume: SIONISMUL MONDIAL RASIST SI EXTREMIST! Sau:

   Cea mai mare grupare etnica, tribala si rasista de crima organizata de la Cristos incoace! Cei care isi spun de aiurea si “evrei” si “semiti” si “alesii Domnului”! KHAZARII care in romaneste inseamna JIDANII! PUNCT!

   Cei care au inventat comunismul in Rusia si apoi in lume!; cei care au PRODUS cele doua razboaie mondiale, cei care fac politica externa a USA si deci razboaiele din Golf si “primaverile” arabe!; si “maidanele” si mai nou migratiile in UE! Cei care au faurit si UE-ul ca e mai usor de implementat comunismul albastru intr-o singura mare entitate decit in state suverane si nationale…cei care ne scriu acum istorii “alternative” si ne impun legi ANTI-NATIONALE! (ati auzit de sionistul “Florian Alexandru”? si legea lui 217/15? ce nume neaos romanesc si-a tras!!!)
   Sa mai spun!?

 9. virginia

  Vă mulţumesc, stimată doamnă Palade, pt. tot ce aţi scris. Simţeam că înnebunesc că de atîtea zile este atîta manipulare anti-românească şi nu auzeam decît piaţa. Cînd ne mergea şi nouă mai bine, hop incendiu, hop nenorocire (pe morţi Dumnezeu să-i ierte şi pe răniţi să-i ocrotească). Mă tot gîndesc dacă într-adevăr nu a fost provocat sau, vorba dv., tot s-ar fi găsit ceva ca să existe “guvernul meu”. Acum iarăşi o să ne încale FMI, în continuare ambasadorul SUA iar ne va da indicaţii, Codruţa va aresta pe cei indicaţi de ocultă ş.a. Vai mama noastră! Ce or fi avut cu Ponta, mai ales tinerii? Cred că cel mai mult invidia. Mi-e frică ca această piaţă să nu se transforme în maidan. Va fi o “toamnă românească” (ferească Dumnezeu)? Încă o dată vă mulţumesc, doamna Palade. Şi să ne ajute Dumnezeu!

 10. Dan

  “A fost nevoie sa moara ……….. Trebuie bine analizata ,nu cumva johanis si serviciile au pus la cale moartea acestor tineri
  Ma intreb. Oare gandesc bine?”

  Suna cinic, dar si eu m-am gindit la acest scenariu! “Globalizarea khazara” NU sufera aminare!

 11. Un ardelean

  Cata vreme mai exista jurnalisti si, in general, romani, mai ales sibieni, ca dna Palade, mai exista sperante. Ca jurnalist bucurestean plecat din Ardeal(chiar din jud. Sibiu), constat cu bucurie ca “jurnalistii” raresbogdani raman o exceptie in randul jurnalistilor ardeleni. Din pacate, nu se poate spune acelasi lucru despre oamenii politici din Ardeal… Multi, prea multi dintre acestia nu facut altceva decat sa indeseasca padurea de cozi de topor, din Regat si din Moldova, care a acoperit Bucurestii in ultimii 26 de ani.

  PS: Legat de revendicarile strazii, imi permit sa fac si eu doua propuneri, doua modificari ale legii pe care nu le-am vazut/auzit la proteste:
  1. Respectarea Constitutiei privind separarea puterilor in stat- principiu fundamental al democratiei, care la noi se incalca din 1990 pana azi-in sensul ca ministrii-parte a Executivului sa nu mai poata fi si parlamentari- adica membri ai Legislativului.
  2. Pentru judecatori, procurori, politisti si lista poate fi completata, pedepsele pentru fapte penale, inclusiv cele coruptie, sa fie de 10 ori mai mari decat pentru un cetatean obisnuit.
  3. Daca prejudiciul depaseste o anumita suma( de ex 100.000 de euro) pedeapsa complementara sa fie confiscarea totala a averii, pentru orice persoana

 12. R

  una din tehnicile de manipulare e provocarea unui raspuns emotional care copleseste ratiunea (Columbine, 9/11, Sandy Hook, Charlie Hebdo, Colectiv, Bataclan) si se obtine o miscare de genul Occupy, unde bate cu facaletzul in cratite ca nu e bine, dar fara un plan concret de actiune/schimbare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.