Coruptie

Dosarele penale ale primarului Klaus Iohannis, zis Johannis: „uitate” sau „ratacite”, în asteptarea prescrierii

În aceşti nouă ani s-au perindat mai mulţi miniştri la cârma Justiţiei, la fel au trecut meteoric şi procurori generali, […]

În aceşti nouă ani s-au perindat mai mulţi miniştri la cârma Justiţiei, la fel au trecut meteoric şi procurori generali, personaje nefaste, care au şi fost uitate de români. Între timp a apărut şi Parchetul Naţional Anticorupţie (P.N.A.), transformat ulterior în Direcţia naţională Anticorupţie (D.N.A.). Degeaba! Nici măcar un singur infractor notoriu, dintre cei care au devalizat economia naţională, nu a ajuns după gratii, acolo unde ar fi locul multora!!! Mai mult, unii dintre aceştia sunt, în continuare, în funcţii de conducere, numiţi sau „aleşi ai poporului” (manipulat şi îndobitocit prin intermediul televizorului), gratulaţi de o presă mincinoasă şi la fel de coruptă ca aceşti mafioţi cărora le ridică osanale. Sfidător şi strigător la cer, unii ticăloşi cu mâinile pătate de sânge – la propriu! – au ajuns să fie chiar decoraţi aici şi aiurea, la comanda masoneriei internaţionale, singurul „merit” al lor fiind că au predat bogăţiile ţării „la cheie” pe mâna altor ticăloşi din străinătate, după ce şi-au tras şi ei parte, fiind putrezi de bogaţi, datorită unor afaceri frauduloase. Tot ceea ce s-a întâmplat, de douăzeci de ani încoace, prin ruinarea economiei naţionale şi îndatorarea  colectivă pentru mai multe generaţii de aici înainte, a fost  în detrimentul poporului român.

Un astfel de personaj, nefast pentru români, dar, paradoxal, ales  şi adulat de către aceştia, este decoratul primar al Sibiului, Klaus Werner Iohannis pe numele său înscris în cartea de identitate, nu Johannis cum îl super-germanizează mass-media obedientă, în fals. Personaj central în mai multe dosare penale, acesta doarme liniştit – dacă îi permite propria conştiinţă! – ştiindu-se protejat atât de către statul german, ale cărui interese le reprezintă făţiş în România, cât şi de masoneria internaţională. De fapt, el este liantul dintre unele loji masonice nemţeşti şi altele autohtone, obediente primelor. În numele „fraţilor” occidentali l-a şi asigurat de sprijin pe Sorin Oprescu în cursa pentru Palatul Cotroceni, la recenta vizită a acestuia la Sibiu, când a venit la „pupatul papucului” iohannisian. Cum şi americanii, cu „marele licurici” cu tot, şi-au luat mâna de pe Traian Băsescu, Obama dându-i flit la intenţia de a vizita oficial Statele Unite, probabil că acel DA, din 2004, se va transforma anul acesta în PA!

La nivel naţional, Klaus Iohannis este ocrotit chiar de procurorul general al României, doamna Laura Kövesi plecând la post, în octombrie 2006, de pe meleaguri sibiene. Aceasta nu luptă împotriva corupţiei, ci îi protejează pe cei corupţi, tergiversând cercetările din dosarele penale până la împlinirea termenului salvator al prescrierii. Pe această temă – tergiversarea anchetelor şi lipsa vinovaţilor – a şi fost pusă la colţ, ca o şcolăriţă prinsă cu temele nefăcute, de „profesorul” (mai ţineţi minte înregistrarea convorbirii telefonice dintre „teroristul” Hayssam şi procurorul Nastasiu?) Băsescu, momentul penibil fiind vizionat de o ţară întreagă pe micile ecrane în data de 9.09.2009.

Deoarece, pe parcursul a nouă ani am scris despre toate mârşăviile numitului Klaus Werner Iohannis, începînd cu traficul de copii de la începutul anilor ’90 şi terminând cu mafia imobiliară sibiană, a cărui tartor este, am considerat că este de datoria noastră să aflăm în ce stadiu se află dosarele de cercetare penală în care este implicat acesta. Ca atare, revista noastră a depus la DIICOT următoarea solicitare:

Către

Direcţia de Investigare a
Infracţiunilor de Criminalitate

Organizată şi Terorism

În atenţia domnului Codruţ
Olaru, procuror şef  Direcţie

Bulevardul Libertăţii nr. 14, Sector 5, Bucureşti

Domnule procuror şef,

Revista  Justiţiarul, pe care o conduc în calitate de redactor-şef, a publicat mai multe materiale despre implicarea primarului sibian Iohannis Klaus Werner în MAFIA IMOBILIARĂ DIN SIBIU.

La Parchetul de pe lângă  Înalta Curte de Casaţie si Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Bucureşti se află în curs de cercetare dosarul penal nr. 609/P/2007 privind pe Johannis Klaus Werner şi alţii, înaintat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu în data de 21 februarie 2008.

Vă rugăm să ne comunicaţi stadiul în care se află cercetările în acest dosar, reclamant fiind chiar directorul publicaţiilor Justiţiarul, domnul Marius Albin Marinescu, care a fost audiat, depunând probe şi în dosarele 270/P/2006 şi 5/P/2007, ambele aflate la D.N.A., unde apar, pe lângă alţii, aceleaşi personaje implicate în MAFIA IMOBILIARĂ SIBIANĂ.

Menţionăm că această adresă va fi publicată în data de 15 septembrie 2009 în revista Justiţiarul şi sperăm ca până la data respectivă să primim şi răspunsul instituţiei pe care o conduceţi, pentru a putea fi publicat alăturat, tocmai în sprijinul transparenţei şi al liberului acces la informaţiile de interes public, conform Legii 544/2001.

Solicităm ca răspunsul să fie trimis atât pe adresa redacţiei…cât şi pe adresa mea personală:…

6 august 2009

Redactor şef,
revista
Justiţiarul,
Vasile Zărnescu

După cum puteţi observa, în adresă se face referire concretă la dosarul penal nr. 609/P/2007. Acest dosar nu a fost scos „din burtă” de noi, ci el a existat, conform adresei datate 14 mai 2008 şi semnate de prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Ioan Irimie (facsimil 1). În respectivul document scrie, negru pe alb, că „…prin rezoluţia procurorului din data de 21.02.2008, dosarul penal nr. 609/P/2007 privind pe Johannis Klaus Werner (n.n.: numele de familie iarăşi nu corespunde, ca grafie, cu cel real!) şi alţii a fost înaintat spre competentă soluţionare Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Bucureşti.” Cât de „competentă” este soluţionarea celor de la
DIICOT, se vede din răspunsul dânşilor, care neagă că ar avea un astfel de dosar (facsimil 2)!!! La instanţele judecătoreşti, dosarele îşi păstrează numărul de înregistrare, chiar dacă trec de la o instanţă la alta superioară. La fel, în urmărirea penală, dosarele aflate în cercetare la Poliţie, dar şi la Parchet, au acelaşi număr, tocmai pentru a fi mai uşor de identificat şi pentru a se evita „pierderea” lor. Se pare că regula aceasta nu este valabilă şi la „jonglarea” cu dosare între parchete, aşa că să nu mai mire pe nimeni dispariţia unor dosare importante, la care au lucrat ani de zile procurori conştiincioşi şi incoruptibili, cu multă trudă şi pe bani publici, pentru ca, ulterior, alţi procurori (corupţi) să le facă dispărute, adică „rătăcite”…! Chiar dacă în răspunsul DIICOT se pomeneşte de un dosar al mafiei caselor din Sibiu transferat la DNA – atenţie, fără a-i arăta şi numărul, ci doar numărul ordonanţei (296/D/P/2006)! – acel „dosar anonim” nu poate fi cel despre care am cerut noi relaţii, deoarece dosarul trimis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu era din 2007. Probabil că dosarul pasat la DNA este cel cu numărul 270/P/2006, la care facem şi noi referire în solicitarea adresată
DIICOT. Oricum, răspunsul sună ca un „ne doare-n cot”…

Măcar cei de la DIICOT au avut bunul simţ şi au răspuns în termenul de 30 de zile prevăzut de lege. La o adresă similară, înregistrată la DNA în aceeaşi zi cu adresa depusă la
DIICOT (facsimil 3), nu am primit răspuns până la închiderea ediţiei. Aşa că domnule Daniel Morar, când mai „cântaţi” despre combaterea corupţiei la nivelul instituţiei conduse de dumneavoastra, atenţie… „mai uşor cu pianul pe scări”!

 

Marius Albin MARINESCU


Galerie foto:

{gallery}2009/nr5/johannis{/gallery}

 

Trackbacks / Pings

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.