Pamflet

Disprețul corect

  Am aflat și ce avea Klaus Iohannis în plasa aia pe care o târa după el prin Germania la […]

 

Am aflat și ce avea Klaus Iohannis în plasa aia pe care o târa după el prin Germania la începutul concediului: își cumpărase la reduceri un zâmbet tâmp de James Bond refuzat pentru rol.

Cu acel zâmbet pe față s-a prezentat președintele în fața poporului.

Părea să spună: „Ăă, ce faceți, măi, copii? Am înțeles că sunteți supărați, am înțeles că iar v-ați înveninat, am înțeles că iar vă mușcați unii pe alții, am auzit că din nou nu vedeți nimic frumos pe lumea asta! Mai lăsați-o dracului de politică, măi, românilor, măi, nu vedeți că v-a mâncat inima, v-a ros din creier, v-a distrus viața?”.

Iohannis a pozat în câștigătorul la Loto care, după o croazieră în jurul lumii, chiar nu mai înțelege frământările prietenilor lui fără bani și fără viitor. Viața e frumoasă, există hoteluri de 5 stele pe lumea asta, există shopping, există spa și room service, există salate cu capere și fâșii de carne de vită argentiniană caramelizată, există siesta, somnul de prânz și bucătari cu stele Michelin…

Ăsta a fost președintele nostru. Ba chiar mai mult de atât: nu se uită la TV, nu citește presa, n-a avut „curiozitatea” să asculte înregistrările cu Portocală și cu Onea.

Rar am văzut în ultimii 15 ani jurnaliști cu întrebări mai bune și jurnaliști mai enervați de atitudinea omului din fața lor. Îl durea în fund de toate, doar că nu le-a spus jurnaliștilor că își pierd timpul și viața cu căcaturi.

Mecla președintelui după ce a încasat primele întrebări a fost una nedumerită în care s-au pus și două lingurițe de teamă: „Wow, sar băștinașii pe mine! Carmen, împachetează, fată, și zi-le la băieți să pornească avionul, asta nu e țară de trăit!”. Cam asta ne transmitea președintele. Îmi amintea de mirarea lui Bute când Carl Froch îi rabata cabina la fiecare lovitură. Privirea copilului care crede că merge să se dea în mașinuțe la bâlci, dar nimerește la Olimpiada internațională de matematică.

Președintele nostru doar nu ne-a zis că, pentru el, presa, știrile, televizorul sunt o mare pierdere de timp. Că el stă pe Netflix, mai citește o carte, face mișcare în aer liber, dar în nici un caz nu își pierde timpul cu prostiile presei.

                                                                                                                                                  Mihai RADU

Sursa: http://www.catavencii.ro/dispretul-corect/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.