Editorial

Diplome, premii, decoratii si multa, multa falsitate

Se găsesc şi diverşi tineri entuziaşti, dar fără prea multă judecată, care să joace baschet non-stop sau să scuipe flăcări […]

Se găsesc şi diverşi tineri entuziaşti, dar fără prea multă judecată, care să joace baschet non-stop sau să scuipe flăcări la distanţă, doar-doar „performanţele” lor vor fi înscrise în anuarul „Guiness book”. Ei cu zdroaba, alţii cu adunatul şi contabilizarea „succesurilor”, vorba lui Băseasca aia mică. Dacă nu primesc diverse pomeni sub formă de distincţii, impostorii se premiază între ei, pe principiul „Şarlatani din toate ţările uniţi-vă”, chit că lozinca iniţială era un îndemn comunist adresat proletarilor.

   „Doctori” în diverse ştiinţe, care nu pot să se exprime corect româneşte, deşi este limba lor maternă. Antiromâni vădiţi, care suspină pentru „ţărişoara” lor, ca să mai obţină câteva voturi la alegeri. Lichele, impostori, de-a valma, se înghesuie la distincţii mai ceva decât se călcau românii la coadă pentru carne pe vremea regimului comunist. Sunt actuale versurile lui Eminescu: „Încât fonfii şi flecarii, găgăuţii şi guşaţii, / Bâlbâiţi cu gura strâmbă sunt stăpânii astei naţii!”

    Până şi poetul nostru naţional, cel din care am citat, a fost batjocorit de către un impostor şi duşman al românilor, pe nume Patapievici, al cărui tată a venit pe tancurile sovietice să ne convertească la comunism. El însuşi un privilegiat al nomenclaturii comuniste, a reuşit să cadă în picioare după evenimentele din decembrie 1989 şi iată-l acum în capul bucatelor, după ce i-a făcut de ocară pe români în aşa-zisele sale scrieri filosofice. Ca răsplată pentru sila declarată faţă de tot ceea ce este românesc, preşedintele Traian Băsescu l-a răsplătit cu o sinecură, încrediţându-i, conducerea Institului Cultural Român, de unde continuă să ne înfăţişeze, pe toate meridianele globului  ca pe un popor de “omuleţi patibulari” (cu feţe bune de spânzurătoare), retardaţi şi ridicoli. Să-l lăsăm tot pe Eminescu, cel numit de impostorul Patapievici “cadavrul din debara” să-i răspundă acestui parvenit şi profitor al tuturor regimurilor perindate de la blestemata sa naştere în România, ţară care l-a crescut ca pe-o viperă la sân: “Şi această ciumă-n lume şi aceste creaturi / Nici ruşine n-au să ieie în smintitele lor guri / Gloria neamului nostru spre-a o face de ocară, /Îndrăznesc ca să rostească pân’ şi numele tău… ţară!”

   Plin de astfel de patapievici şi alte paţachine cu ifose de ’telectuali prin “burgul” nostru, cum le place lor să spună, fiindcă dacă ar zice pe româneşte, oraş sau cetate, s-ar sufoca, deoarece nu ar fi “cool” şi în “trend” cu cosmopolitismul lor forţat şi fals, la fel ca toate premiile cu care se răsplătesc între ei aceşti ipocriţi!

   Presa locală, care s-a vândut, ca Iuda, pentru câţiva arginţi, nu pridideşte în a întreţine aceste imagini false, poleieli aparente, ce ascund mizeria morală din spatele figurilor de ceară care bântuie prin aşa-zisa lume mondenă sibiană. Dar, ce zarvă şi cât tam-tam, prin ziarele de aici, când se acordă diverse distincţii de către “societăţi civile” de aiurea – fiecare ţară cu “patapievicii” ei! – sau Sibiul apare prin diverse publicaţii de peste ocean, chit că cei care scriu articolele respective nu au călcat niciodată pe aici. Autorii materialelor de presă , cu slujba peste mări şi ţări, se rezumă la a culege datele de pe internet, unde au scris, de fapt, tot pupincuriştii locali, aşa că totul revine înapoi, ca un bumerang, iar informaţia unică circulă pe un circuit închis, în timp ce naivii asistă la formarea unui cerc vicios, dar fără să-l sesizeze! În schimb, aceste premii, care valorează cât o frecţie cu spirt la un picior de lemn sau o ceapă degerată, au rolul de a accentua orgoliul local al rataţilor de profesie, a căror infatuare răbufneşte nejustificat împotriva altor români, lipsiţi de marele “merit” – în ochii acestor idioţi! – de a se fi născut în Sibiu. Atenţie, cel care vă spune aceste realităţi crude, nu este un “venetic”, cum îi cataloghează proştii pe alţi români din Oltenia sau Moldova, ci un sibian get-beget, dar care nu a făcut niciodată caz de acest aspect minor! Un om este definit de realizările sale de pe parcursul vieţii, nu de locul în care s-a născut din întâmplare. Hitler s-a născut în Austria. Atunci, dacă am merge pe logica “sibienilor de sibieni”, am concluziona că toţi austriecii sunt criminali şi antisemiţi, ceea ce ar fi o mare tâmpenie! Dar, în viziunea acestor regionalişti posedaţi de un fals patriotism local, ei, şi numai ei, sunt cei mai frumoşi şi cei mai inteligenţi oameni din România, doar pentru simplul motiv că a au fost fătaţi în Sibiu, care, de asemenea, este buricul Universului şi polul de atracţie al Galaxiei! Ori, la astfel de indivizi trebuie să le gâdili permanent orgoliul cu diverse “titluri”, diplome şi decoraţii, care să le întărească propriile convingeri false, croite pe măsura lumii contrafăcute, paralelă cu realitatea, în care trăiesc aceşti homunculi fuduli.


Justiţiarul sibian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.