Colimator

Din ciclul „Minți hodinite”: „Aici începe Europa. Declarația de la Sibiu”

                            Declarația de la Sibiu Cetățeni, e […]

 

                          Declarația de la Sibiu

Cetățeni, e timpul să aflați, dacă ați fost neglijenți sau ocupați și n-ați luat la cunoștință până acum, că după DECLARAȚIA DE INDEPENDENȚĂ din 1776 prin care Statele Unite ale Americii și-au tăiat în chip festiv și hotărât cordonul ombilical și DECLARAȚIA UNIVERSALĂ A DREPTURILOR OMULUI, adoptată în 1948, pe data de 12 decembrie 2018, o altă DECLARAȚIE epocală a zguduit planeta, salvând omenirea șovăielnică de la deruta ideologică în care se bălăcea cam infantilă și cam nepăsătoare. Documentul epocal poartă numele de DECLARAȚIA DE LA SIBIU… așa că să nu fiți surprinși că exact acolo a fost dânsa clocită, în incubatorul lui # VĂ VEDEM DIN SIBIU. Iar noi, muritorii de rând, suntem contemporani cu grandioasa sa eclozare !

DECLARAȚIA este concepută în cinci puncte, căci doar pentru atât au avut suflu inițiatorii. Lucrul este explicabil deoarece niște cetățeni care belesc zilnic ochii în geamurile sediului PSD, fără ca asta să li se pară caraghios din partea lor, nu pot avea prea multă imaginație. Și nici purtătorii de cartoane de la Sibiu pe care stă scris: „JE SUIS AUGUSTIN LAZĂR!” nu-mi par a fi mai fanteziști… Deci, dragilor: cinci puncte, da ‘ tari de tot.

PUNCTUL 1 ne încurajează să protestăm tăcuți și demni „…în stradă, în instituții publice, la locul de muncă” până când „toată România va fi o Zonă liberă de corupție”, așa cum este trotuarul din fața sediului PSD Sibiu unde fac băieții ăștia pârtie zi de zi de un an întreg. Cică acolo începe Europa. Eu n-am știut că Europa începe în fața sediului luʹ CIUMA ROȘIE…

PUNCTUL 2 se ocupă, bineînțeles, de coana Justiția … că să rămână așa cum au construit-o din scobitori și șervețele, la un șpriț … pardon, într-o ședință de analiză temeinică, Băsescu Traian împreună cu colega lui de abstinență bahică, Macovei Monica …

PUNCTUL 3 vrea MERITOCRAȚIE – c-așa-i în Europa aia de începe de pe trotuarul din Sibiu… și m-am gândit că e legitim, deoarece Sibiul a dat deja câțiva MERITOCRAȚI: Klaus… Codruța…

PUNCTUL 4 ne îndeamnă să ne asociem… „Cu fiecare magistrat, cu fiecare profesor, cu fiecare muncitor, cu fiecare antreprenor, cu fiecare pensionar care iese din spațiul lui de confort. Cu fiecare grup de oameni asociați pentru binele public.” N-am înțeles de ce enumerarea începe tot cu magistrații. Deoarece eu mi-am amintit că asocierea acestora, la DNA Ploiești, semăna mai mult a „grup infracțional”…

Pentru PUNCTUL 5 inițiatorii au rămas fără idei și atunci au zis-o pe aia cu 6% pentru educație… că merge .

Și… gata! Nu înainte de a fi asigurați, încă o dată, că „ Aici începe Europa”, pentru ca nu cumva să nu nimerim intrarea. Semnează : # VĂ VEDEM DIN SIBIU.

                                                                                                           Luminița ARHIRE

P.S. Ca la orice intrare serioasă în Europa, pe trotuarul din fața sediului PSD din Sibiu se distribuie binecunoscutele cătușe suprapuse pe tricolor și pe cifra 100… „Utilizatorilor” nu li se pare abjectă această idee de marcare a Centenarului Marii Uniri iar „materialul” de propagandă, inscripționat cu „DECLIC.ro”, este din abundență.

Cineva plătește mizeria asta, care poate fi procurată de la un stand special amenajat… la fel a fost și cu „mânuțele galbene” pe care scria TOȚI PENTRU JUSTIȚIE(despre justiția kovesiană era vorba, desigur…) . Căci, atâta timp cât se vor găsi încrâncenați „utilizatori”, cineva mereu va plăti … Nimeni nu se întreabă cine este cel care plătește.

Nota redacției „Justițiarul sibian”: Iată ce spune ’telectualul  Radu Vancu, un scriitoraș cu pretenții de poet și lider al mișcării care face trotuarul peste drum de sediul PSD Sibiu, despre chinurile facerii, cum s-au scremut el și ceilalți din secta lui câteva luni ca să eclozeze mărgica intitulată „Declarația de la Sibiu”: „Aseară, la împlinirea unui an de proteste neîntrerupte în Zona liberă de corupție, «Vă vedem din Sibiu» a lansat o declarație. Se cheamă «Aici începe Europa. Declarația de la Sibiu» – și e un document la care am muncit cu toții mult, câteva luni, tocmai pentru a reuși ceva scurt & sintetic. Sunt coagulate aici, în cinci fraze, principiile & valorile care ne-au ținut în stradă atâta vreme – și în jurul cărora credem noi că se poate construi România europeană. E vorba, în ordine, despre demnitatea revoltei ca drept inalienabil; despre justiție ca garant al integrității vieții publice; despre meritocrație ca principiu al performanței; despre spirit comunitar ca liant social esențial; și despre educație ca motor al individuației noastre naționale.” (http://www.contributors.ro/editorial/aici-incepe-europa-declara%C8%9Bia-de-la-sibiu/)

Radu Vancu și ciudata lui sectă care face trotuarul.

Ce să mai comentezi? Mama proștilor & infatuaților (musai cu & în loc de „și”, că așa e „poetic” la Radu Vancu) e mereu gravidă la Sibiu…

 

4 Comments

 1. Cine are mintea odihnita, adica nu o foloseste?
  Raspuns…: PROSTUL…
  Uitandu-va in fotografie vedeti cati prosti sunt in Sibiu…
  Oamenii destepti, demni si cinstiti din Sibiu ce fac?
  Pana acum am vazut ca exista doar un singur om destept, demn si cinstit in Sibiu… Oare mai exista si altii sau omul este exceptia care confirma regula: Sibiu = orasul nazistilor si securistilor?

 2. Bosorogu' roman

  Am inteles acuma bancul cu ganditul ardelenilor: astia numai sad”. N’au chef sa gandeasca. Se dau artisti dar, primii care au reactionat la Declaratia emigrantilor americani si declansarea ocupatiei mondiale au fost, in teritori, pana la 1800, tiganii. Toflea-Brahasesti, puterea tarii romanesti! Ion Budai-Deleanu a imortalizat ideea SI INCA IN 12 PUNCTE! Pai, acestia sunt “fruncea”! Nu scursurile nemtesti expulzate de expulzatii nemti austrieci care l-au dat pe Hitler!

 3. lucian

  mai bine ar colinda. poate primesc ceva, ca de la JWK nu stiu…….. chestia cu ciuma rosie e de sorginte fascista. deci, si-o asuma. mai ales ca sint multi germani in zona. istoria nu iarta. grav este, ca nu-si dau seama ca sibiul si sibienii vor fii priviti cu rezerva de acum incolo din cauza acestui presedinte “scoboritor”. ca si clujul cozilor de topor.

 4. Daniel C

  Cel mai tare ma amuza chestia cu “fara penali in functii publice” nici macar nu sunt originali, fiind vorba de o lozinca si strategie comunista. Cta cretinitate !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.