Editorial

Dictatura lui Iohannis, începutul sfârsitului!

Asta pentru că Iohannis, care este afectat profund de cultul personalităţii – boală dobândită cu sprijinul larg al presei sibiene […]
Asta pentru că Iohannis, care este afectat profund de cultul personalităţii – boală dobândită cu sprijinul larg al presei sibiene ! – nu mai tolerează alte  iniţiative, contrare deciziilor sale. Această atitudine este veche, dar unii nu au observat-o decât acum. Dacă vă aduceţi aminte de viceprimarul GheorgheTuluc, din primul mandat iohannisian, acesta a fost îndepărtat tocmai pentru că avea prea multe iniţiative personale şi, astfel, ciobea  imaginea Führeului, care, de atunci, dorea să fie perceput ca omul căruia îi aparţin toate meritele legate de dezvoltarea oraşului şi să culeagă toate apluzele. El trebuia să apară în faţa sibienilor ca un “Salvatore della Patria”, cârmaciul de neânlocuit şi tătucul care munceşte permanent pentru binele “sărăntocilor”. A reuşit, graţie alianţei cu P.S.D.-ul care guverna în acea perioadă şi datorită unei opoziţii firave, care se gudura pe lângă stăpânul sas, ca să prindă şi ea un oscior de ros. Dar poziţia de dictator autentic a fost conturată clar doar în mandatul următor (2004-2008), cînd prin votul ciudat al sibienilor a obţinut majoritatea pentru F.D.G.R. în Consiliul Local. Şedinţele acestui consiliu au devenit pur şi simplu penibile. Toate proiectele de hotărâri aparţinând în exclusivitate primarului, iar votul în unanimitate fiind un fel de ritual de aprobare exersat de o maşină de vot programată pentru docilitate şi susţinere totală.  Dictatura s-a extins la nivel judeţean, deoarece şi în Consiliul Judeţean saşii fac legea, iar preşedintele Bottesch, subordonat pe linie de O.N.G. lui Iohannis, preşedinte al F.D.G.R., execută ca o marionetă tot ce-i dictează acesta din urmă.
    Reacţia la dictatura acestui personaj infatuat, care nu are timp să acorde audienţe oamenilor ce l-au ales, a venit de unde se aştepta mai puţin, chiar din parte O.N.G.-ului care l-a transformat, dintr-un umil profesor de fizică, în ditamai personalitate europeană – umflată cu pompa de o presă slugarnică – şi în unul dintre cei mai mai bogaţi primari din România. Primul semnal a fost dat de răsmeriţa consilierului local Kurt Klemens, care i-a spus răspicat primarului, în plină şedinţă : “Mi-e şi rusine să mai spun că sunt consilier local. Ne facem de tot c***tul. Şi dumneavoastră şi consilierii şi toată primăria” . Acestea se întâmplau în luna februarie, iar rezultatul se vede acum, când domnul Klemens a cules “roadele” acelei nesupuneri de moment, fiind “recompensat” cu radierea sa de pe lista cu candidaţi ai F.D.G.R. O atitudine tipic dictatorială: pusul pumnului în gură şi înlăturarea opozanţilor sau a celor care-şi permit să critice, chiar dacă fac parte din aceeaşi tabăra! Surse interne din FDGR vorbeau, în urmă cu o lună de unele disensiuni, pe teme  privind dezvoltarea orasului. Or fi saşii o etnie minoritară, deci unită, dar nici toti nu pot fi luaţi de proşti sau consideraţi simplă masă de manevra, cum s-a întâmplat cu românii la alegerile trecute. Normal ca personalităţile lor să-şi fac simţită şi ele prezenţa, cum ar fi  firesc, chiar dacă într-un târziu. Sunt unii mult mai culţi şi mai implicaţi direct în viaţa etniei lor, decât Herr Burgermeister, iar aceştia merită să se exprime ca atare, că doar nu numai preşedintele este capabil să  gândească şi să se exprime coerent, ceilalţi fiind obligaţi să stea drepţi,  pe post de ficuşi, cactuşi sau alte plante ornamentale.            
(va urma)
Justiţiarul sibian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.