Internet

Decăderea Parisului…

Am fost în weekend cu soția la Paris. Nu vom mai repeta o asemenea greșeală! Ziaristul ceh Martin Kohout a […]

Am fost în weekend cu soția la Paris. Nu vom mai repeta o asemenea greșeală!

Ziaristul ceh Martin Kohout a suferit un adevărat șoc vizitând Parisul într-un weekend. A descris neplăcuta experiență:

„Recent am mers cu soția la Paris pentru weekend. Nu am mai vizitat acest oraș de mai bine de zece ani. Un alt motiv pentru care am decis să ne diversificăm nițel sfârșitul de săptămână a fost și costul extrem de mic al biletelor prin Air France.

Biletul pentru o singură persoană a fost de numai 100 de euro, inclusiv comisioanele și asta trebuia să fie un semnal de alertă, dar, din păcate, nu am considerat nimic dubios în asta.

Zborul spre Paris a decurs normal și ajunși la aeroport, ne-am urcat în trenul care trebuia să ne conducă spre centrul orașului. După sosirea la Gara de Nord, eu și soția mea am avut primul șoc: pretutindeni dezordine și haos și cel mai important: niciun francez alb.

negri

Ne-am urcat în metrou și am mers să vizităm principalele obiective turistice. În timpul unei călătorii cu metroul de la Grand Etoile la muzeul Luvru, ne-am dat seama dintr-odată că din tot vagonul doar 2 persoane erau albe: eu și soția mea. Acțiunea s-a desfășurat în ziua de vineri, la ora 14.00. La intrarea în muzeu nu puteai găsi pe cineva cu cine să poți împărtăși viziunea asupra artei, în schimb peste tot patrulau soldați înarmați până în dinți, cu degetele fixate pe trăgaci. La scurt timp am aflat de la un prieten că Franța se află într-o stare de urgență de acum un an.

militaires-deployes-a-paris-dans-le-cadre-du-plan-vigipirate-11337776fvrcp

Mai târziu, am luat prânzul cu prietenii la câțiva pași de Grands Boulevards, pe strada căruia am întâlnit doar migranți. Seara ne-am îndreptat către Turnul Eiffel, unde, ca de obicei, puteai da de zero turiști și de un duium de solați și jandarmi, care îi percheziționau corporal pe toți turiștii cu excepția femeilor mulsumane acoperite cu straie din cap până-n picioare – probabil că astfel se manifestă egalitatea franceză. În schimb în cartierul Trocadero am trăit iadul pe pământ – pretutindeni ne poticneam de vânzători africani ciudați „de suvenire”, vagabonzi din Africa și hoți de buzunare arabi.

Paris-592x320

Poliția închide ochii la infracțiunile mici. Seara, în apropierea Turnului Eiffel imigranții arabi au violat o tânără franțuzoaică. Firește, la noutăți aceste eveniment s-a menționat în treacăt. Probabil, cele întâmplate reprezintă un fenomen normal în cadrul îmbogățirii culturale…

În dimineața următoare, i-am sunat pe prietenii meu cu propunerea de a ne întâlni la un picnic în centru, ca pe vremurile anilor de studenție. Aceștia mi-au răspuns că e mai sigur să ne întâlnim într-un restaurant pentru că picnicul poate fi foarte periculos. Nu prea am înțeles despre ce era vorba, dar am acceptat invitația și ne-am îndreptat spre Bastille. Aici din nou am dat peste mizerie, murdărie și un cârd de refugiați.

paris 2

Punctul culminant al serii a fost vizita la un bistro mic unde ne-am oprit pentru a savura câte un pahar de vin. Dar un bărbos „francez”, de undeva de prin Algeria, ne-a spus că nu va vinde niciodată alcool, după care i-a înjurat pe blestemații „creștini”. După o asemenea discuție am preferat să revenim cât mai curând la hotel. Era abia sâmbătă, însă noi eram în așteptarea duminicii și plecării acasă. Franța de odinioară a luat aspectul Africii musulmane, în care noi nu mai aveam dorința să revenim!

Paris-Muslims-01

Weekendul la Parisul de azi a fost o experiență cu adevărat teribilă. Nici nu-mi pot imagina ce s-a făcut din orașele Calais și Marseille, unde imigranții au preluat controlul acestora. Franța va trăi fie o dictatură, fie un război civil. Adio, dulce Franța! Noi vom face totul, ca Republica Cehă să nu experimenteze ceea ce suportă actualmente țara modei și a parfumului!”

3 Comments

 1. SS

  Eu am fost acum 1 luna in paris venind din rep. dominica
  Pe culoarul care urmeaza dupa ce iesi din avion ne astepta prima verificare de pasapoarte o femeie si un barbat . Eu trec pe la femeie nevasta-mea pe la barbat.
  Femeia care mai verificase in fata mea inca vreo 20 de insi cu o aruncare de ochi pe pasaport la fiecare care dura vreo 0,2 secunde.
  La mine se opreste si imi spune “Ce cauti in franta , de ce nu Bucharest ? de ce ai venit aici ? ” dupa care se mai uita odata pe pasaport.
  Am ramas blocat psihic nu am stiut ce sa ii zic.
  Am vrut sa fac plangere dar biroul de plangeri era la vreo 3 km in aeroport si eram si pe fuga.
  Urmatoarele 3 zile in Paris mergeam pe strada si ma gandeam ca bou ce replici i as fi dat frantuzoaicei.
  Sa nu mai zic ca in orice discutie intram cu francezii pe strada erau oripilati cand auzeau ca sunt roman plus una la trecerea de pietoni cand a auzit romaneste a sarit in lateral ca la groapa cu nisip vreo 1,5 m cu poseta in mana .
  In concluzie problema Romaneasca e mult mai grava decat o stim noi !

 2. Gruia Novacu

  Mai exact?., ce stiu francezii despre noi și nu știm noi, cu ce amănunte așa disgratioase ne-au asimilat?!… Ura asta viscerală este propagată cu un interes foarte bine mascat, chiar si țiganii, pe care francezii îi consideră gresit ca facand parte din Neamul Românesc , nu pot fi nici pe departe așa periculoși precum arabii!…

 3. Marcu Sabin

  Francezii au ce merita. Au fost tot timpul niste lasi . Le este frica sa ia masuri contra lor in schimb arunca in noi cu noroi . Ma bucur ca e asa sper sa i infecteze si mai mult .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.