Cap limpede

Dacă populația lumii s-ar reduce la un sat cu o sută de oameni…

  Dacă s-ar putea reduce populația lumii la un sat de 100 de persoane, păstrând proporția tuturor popoarelor existente pe […]

 

Dacă s-ar putea reduce populația lumii la un sat de 100 de persoane, păstrând proporția tuturor popoarelor existente pe Terra, acest sat ar fi alcătuit cam așa : 57 asiatici,  21 europeni, 14 americani (Nord, Centru și Sud) și 8 africani.

Ar fi: 52 femei și 48 bărbați, 30 albi și 70 alte rase, 30 creștini și 70 alte religii, 89 heterosexuali și 11 homosexuali.

6 persoane ar avea 59 % din bogăția totală și toți ar fi din SUA. 80 ar trăi în case sărace, 70 ar fi analfabeți, 50 ar suferi de malnutriție. Unul ar fi pe moarte. Unul s-ar naște. Unul ar avea un calculator. Unul, numai unul, ar avea o diplomă universitară.

Dacă luăm Lumea așa, nevoia de toleranță și înțelegere devine evidentă. Dar, haide să luăm în considerare și asta:

Dacă te-ai trezit azi dimineață sănătos, ești mai norocos ca milioane de persoane care nu vor mai prinde săptămână viitoare.

Dacă nu ai fost niciodată în pericol de război, în solitudinea unei închisori, în agonia torturii, în foame, stai mai bine ca 500 de milioane de oameni.

Dacă poți merge la biserică fără teamă de a fi amenințat, torturat sau ucis, ești mai norocos decît 3 miliarde de oameni.

Dacă ai mâncare în frigider, haine pe tine, un acoperiș deasupra capului și un loc unde să dormi, ești mai bogat decît 75 % din locuitorii Terrei.

Dacă în același timp ai bani în bancă, în portofel și ceva mărunțiș în buzunar, faci parte din cei 8 % de privilegiați ai acestei Lumi

Dacă părinții tăi sunt încă vii și încă împreună, ești de-a dreptul o persoană rară. Dacă ai citit aceste acest rânduri, tocmai ai primit o dublă binecuvântare, pentru că ai aflat că sunt alții mult mai necăjiți ca tine și pentru că nu faci parte dintre cei 2 miliarde de oameni care nu știu să citească.

Și atunci, ce-I de făcut? Muncește de parcă n-ai avea nevoie de bani. Iubește de parcă nimeni nu te-a făcut vreodată să suferi. Dansează de parcă nimeni nu te-ar vedea. Cântă de parcă nimeni nu te-ar auzi. Trăiește intens fiecare fiecare zi, de parcă ar fi ultima din viața ta.

                                                                                                          Autor anonim, internet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.