Colimator

Da’ cu barza ce-ați avut?

    S-a întors barza. Așa cum era de așteptat, nici gând să se ducă în cuibul metalic pregătit de […]

 

 

S-a întors barza. Așa cum era de așteptat, nici gând să se ducă în cuibul metalic pregătit de deștepții pământului „la deal”! Ea s-a întors la ea acasă, pe stâlpul ei! Mi-a rupt inima văzând-o cum, ciufulită și slabă după ce a zburat mii de km, odată ajunsă acasă, în loc să-și repare cuibul și să cuibărească în liniște, stătea stingheră și tristă în vârful stâlpului de beton, când și când învârtindu-se cu grijă printre țepușele de fier beton, nedumerită de ceea ce s-a întâmplat cu cuibul în care s-a născut și pe care îl știa acolo de o viață!

barza

 

Ce lecție exemplară ne dă Mama Natură! Cum pasărea aia nevinovată nu s-a lăsat păcălită, știind exact care e stâlpul ei – cu cuib, sau fără cuib! – împotriva voinței mărunte a prostălăului ăluia și cu toată prețioasă lui aprobare ministerială, care i-a adus o celebritate televizionistică tristă și penibilă! Că suntem un popor barbar și agresiv, cu minte puțină și proastă, nu sunt explicații care să ne scuze nici măcar în ochii unei berze !

                                                                                                     Roxana ȘTEFĂNESCU

1 Comment

  1. DUSA

    cei care au distrus cuibul vor muri la fel ca si cel care a facut reclamatie la minister. romanii nu mai au respect pentru natura si animale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.