Colimator

Cum zicea Franz, corupția ucide?

    Klaus Iohannis, președintele României, fie numele său în veci lăudat – cum ar exclama chelul efeminat Rareș Bogdan […]

 

 

Klaus Iohannis, președintele României, fie numele său în veci lăudat – cum ar exclama chelul efeminat Rareș Bogdan – , a spus pe Facebook, cu referire la tragedia de la clubul „Colectiv” și neregulile care au dus la dezastru: „Nu mai putem lăsa corupția să se întindă până ucide.” Bravo, profund și adevărat, să strigăm ura de trei ori pentru fostul primar al Sibiului! Ai zice că la Sibiu totul este în regulă și în caz de incendii  în localuri sau alte locuri publice nu o să fie victime. Aiurea! Iată ce tolera Herr Klaus Werner Iohannis pe vremea când era împărat local…

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, Cosmin Balcu, a declarat, ieri, 2 noiembrie 2015, că majoritatea cluburilor şi localurilor din fosta Capitală Culturală Europeană funcţionează ilegal şi prezintă pericol de incendiu. În această situație s-ar afla inclusiv  hala unde se joacă cel mai de succes spectacol de teatru din ultimii opt ani de la Sibiu, „Faust”, regizat de Silviu Purcărete, conform celor afirmate de șeful ISU Sibiu.

Întrebat câte cluburi şi localuri din municipiul Sibiu funcţionează ilegal din punct de vedere al pericolului de incendiu, Cosmin Balcu a răspuns scurt și sec: „majoritatea”.

Potrivit acestuia, inspectorii ISU Sibiu nu pot închide cluburile şi localurile, care nu au autorizaţie de securitate la incendiu, fiindcă nu apărut normele de aplicare ale legii: „Deocamdată nu putem închide niciun local, pentru că nu au apărut normele de aplicare ale legii. Bineînţeles că o să închidem, numai să apară normele de aplicare”, a spus Cosmin Balcu pentru Agerpres.

De asemenea, întrebat dacă este posibil să se repete la Sibiu tragedia de la clubul Colectiv din Bucureşti, şeful ISU Sibiu a răspuns afirmativ: „Răspunsul meu e da convingător. Pentru asta dăm amenzi. De la începutul anului, am făcut peste o sută de controale”.

Multe localuri din centrul istoric al municipiului Sibiu, unde vin majoritatea turiştilor, dar și localnici, sunt amplasate la subsolul unor clădiri vechi, în foste pivniţe, unde există doar o singură intrare-ieșire de acces, ceea ce reprezintă un pericol, potrivit pompierilor. „Singura uşă de acces, asta este o problemă, dar mai sunt şi altele. Unii nu au trecut pe la noi când au deschis, alţii au trecut doar pe la Primărie”, a declarat Cosmin Balcu.

ISU Sibiu a întreprins, la sfârșitul săptămânii trecute, controale la cluburile din municipiul Sibiu şi anunţă că vor urma controale în tot judeţul.

De azi vor începe la Sibiu şi controalele inspectorilor de muncă. Inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Sibiu, Francisc Torok, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că ceea ce s-a întâmplat în clubul Colectiv din Bucureşti este posibil şi la Sibiu. Întrebat de jurnalişti dacă tragedia de la Bucureşti se poate repeta și în judeţul Sibiu, Francisc Torok a răspuns: „Da. Fiindcă există şi hazard, există şi locuri de muncă în asemenea cluburi, care nu sunt bine definite din punct de vedere al riscurilor”.

Cireașa de  pe tort este chiar Primăria care a fost condusă de Klaus Werner Iohannis și care nu are autorizația de Securitate la incendiu. Nu a avut-o nici anul trecut, când Herr-ul era primar! „Sediul Primăriei Sibiu din Piața Mare nu are din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu autorizația de securitate la incendiu. Șeful ISU Sibiu, col. Cosmin Balcu spune că instituția a fost amendată și anul trecut și în acest an din acest motiv. «Primăria nu are această autorizație. Noi am sancționat-o și anul trecut și anul acesta, dar nu au făcut nici un demers. Nu puteam să-i închidem, pentru că nu aveam legea până acum. Acum se va elabora un alt text și atunci putem închide activitatea. Am aplicat legea în vigoare. Amenda e de la 20 de mii de lei, până la 50 de mii de lei, dar asta numai de la la 1 august, anul acesta. Până la 1 august, amenzile au fost puțin mai mici, până la 5.000 de lei», a declarat Cosmin Balcu pentru «Turnul Sfatului». Reprezentanții Primăriei Sibiu încă nu au dat un răspuns cu privire la această problemă. Surse apropiate Primăriei Sibiu susțin că în ilegalitate se află și sediul Primăriei de pe Bulevardul Victoriei, dar și mai grav, că în această situație sunt mai multe licee, școli și grădinițe din municipiu. Aceleași surse spun că probleme la sediul clădirii din Piața Mare ar fi la mansardă, unde mai multe spații nu au geamuri și la subsol, unde în loc de spații de servicii s-a amenajat arhiva instituției.” (http://www.turnulsfatului.ro/2015/11/02/primaria-sibiu-nu-respecta-normele-psi-i-am-amendat-si-anul-trecut-si-anul-acesta/ )

Domnule primar, pardon, președinte, cum facem cu ipocrizia asta a dumneavoastră? Din punct de vedere moral, ucide la fel ca minciuna și corupția…

                                                                                                            Cosmina BARBU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.