Colimator

Cum se îmbogățesc austriecii pe spinarea românilor…

    Privatizarea Petrom a fost „vedeta” guvernării lui Adrian Năstase. Acesta a reuşit „performanţa” de a vinde cea mai […]

 

 

Privatizarea Petrom a fost „vedeta” guvernării lui Adrian Năstase. Acesta a reuşit „performanţa” de a vinde cea mai mare companie românească unei companii mai mici, OMV, mai direct spus, peştele mic l-a înghiţit pe cel mare. Edificator în acest sens este faptul că OMV avea 5.000 de angajaţi în 2004, iar Petrom 60.000! Pentru a putea cumpăra Petrom, OMV s-a împrumutat 550 milioane euro, conform datelor oficiale.

Profitabilitatea Petrom era binecunoscută, iar compania-fanion a României fost darul pe care Năstase l-a oferit Austriei pe un preţ derizoriu. Aşa se face că românii plătesc astăzi un preţ enorm pentru benzină şi motorină în condiţiile în care cotaţiile pe pieţele internaţionale sunt la cel mai scăzut nivel, iar România este PRODUCĂTOARE de ţiţei.

În 2004, reprezentanţii statului român, prin primul ministru Adrian Năstase şi ministrul industriilor Dan Ioan Popescu, cu girul dat într-o zi al Parlamentului, au vândut companiei austriece OMV cea mai importantă companie energetică din România, Petrom (51% din acţiuni), şi ce este mai important, în premieră mondială, cu tot cu resursa energetică naţională deţinută de acesta.

Datele publicate azi de compania austriacă arată cât de mult a pierdut România, o ţară care se scaldă în sărăcie şi unde alocaţia pentru copii este de doar 42 de lei pe lună, acesta fiind doar un singur exemplu al stadiului în care se află ţara noastră.

„Cine controlează Petrom, controlează economia, controlează şi politica.” Cuvintele îi aparţin fostului premier Adrian Năstase şi au fost rostite pe 23 iulie 2004, la doar câteva ore după ce la Palatul Victoria statul român şi-a pus semnătura pe cel mai important contract de privatizare pe care avea să-l facă vreodată. 

Petrom a generat în anul 2014 un profit în valoare de 1,16 miliarde de euro, adică 52% din profitul OMV, faţă de 50% în 2013, mai exact Petrom a adus o contribuţie de 1,16 miliarde de euro la profitul grupului austriac!

„Am obţinut un rezultat solid în 2014, în pofida unui an tumultuos pentru industrie, cu scăderea preţurilor la petrol cu aproximativ 50% în a doua jumătate a anului şi cu situaţia instabilă din Libia şi Yemen. Am reuşit să ne creştem producţia cu 8% în 2014, în principal datoriă contribuţiei activelor deţinute în Norvegia”, a declarat Gerhard Roiss, directorul executiv general al OMV.

                                                                                                                                   Tudor MATEI

Nota redacției „Justițiarul”: Recent, OMV a anunțat că Rafinăria Arpechim Pitești o să fie demolată.  „Arpechim, unica rafinărie din Europa specializată în prelucrarea petrolului din Orient, ajunge o amintire, deşi în ea s-au investit milioane de euro.” (http://stiri.tvr.ro/rafinaria-arpechim-gata-de-demolare-omv-petrom-vrea-sa-faca-un-depozit-de-produse-petroliere_56844.html) Mass-media, mituită cu bani grei prin intermediul reclamelor generoase de la OMV, a trecut sub tăcere știrea sau a plasat-o la „Diverse”. Adrian Năstase trebuia judecat pentru înstrăinarea PETROM-ului, pentru înaltă trădare de țară, nu pentru fleacuri ca gablonzuri aduse din China sau mătușa Tamara!

 

 

1 Comment

  1. negoi florica

    In ziarul profit din jud.Arges a aparut zilele trecute un mic articol in care se vorbeste despre demolarea rafinariei Arpechim din Pitesti Am luat atitudine fata de aceasta actiune pe care mi-e greu sa o cataloghez,dar pe nimeni nu intereseaza iar poporul roman parca e anesteziat ,nu are nici-o reactie vis-a vis de tot ceea ce a dus la distrugerea si la vinderea la fier vechi a industriei romanesti .Vorba lui Petre Tutea:,,Am facut 20 de ani de puscarie pentru un popor de tampiti.”Vedeti bine ca daca opinia publica din Romania a luat pozitie fata de gazele de sonda de la Pungesti ,americanii au renuntat la exploatarea lor .Pana cand mai trebuie sa executam cu ochii inchisi toate directivele U.E.?Germania Franta ,Polonia si alte tari nu se ingramadesc sa-si distruga economia si sa-si demoleze industria Lasa s-o faca prostii de romani ca sa ajungem slugile lor .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.