Cap limpede

Cum mi-am revenit eu azi dimineață!

  Am avut o serie de zile foarte proaste în care nu am fost în stare nici să scriu nimic, […]

 

Am avut o serie de zile foarte proaste în care nu am fost în stare nici să scriu nimic, dar nici să rezolv vreuna una dintre multele probleme personale sau gospodărești care se strîng, se tot strîng.

Dimineața de azi nu a ieșit din tipicul obișnuit, o noapte foarte proastă, fără poftă de mîncare, fără putere sau chef să fac ceva. Și totuși, deschizînd leptopul, o declarație a ministresei poliției, Carmen Dan, m-a readus la viață.

În primul rînd („honi soit qui mal y pense”), dacă eu scriu atît de familiar despre Vasilica sau Carmen, asta nu înseamnă că le-am cunoscut vreodată, nici în sens biblic, nici în alt sens. Le-am văzut doar în fotografii de pe internet, întrucît atunci cînd au apărut pe piața politică, eu deja nu mai aveam TV. Îmi permit să mă adresez într-un mod atît de apropiat datorită diferenței mari de vîrstă dintre noi.

Azi am citit că într-o videoconferință cu prefecții, Carmen Dan l-a întrebat pe prefectul de Buzău ce măsuri a luat contra inundațiilor de la Întorsura Buzăului! A trebuit ca prefectul să îi explice că Întorsura Buzăului nu este în județul Buzău, ci în județul Covasna.

Poate că dacă ar fi întrebată unde este Mănăstirea Cetățuia Negru Vodă, va răspunde cu aplomb că în orașul Negru Vodă din județul Constanța, pe unde se trece în Bulgaria prin punctul de frontieră de la Kardam.

Desigur, dacă m-ați întreba pe mine în ce județ se află mii de localități din țară, aș da multe rateuri.

Dar diferă unele aspecte.

În primul rînd faptul că Întorsura Buzăului, numită și Mica Siberie a României, face parte din localitățile cunoscute de toți românii (cu o brumă de cultură generală) denumite „Polul frigului” din România (de la caz la caz, Întorsura Buzăului, Joseni, Miercurea Ciuc, Toplița sau Odorheiu Secuiesc). Toate acestea sînt în HAR-COV, nu în Buzău.

În al doilea rînd, eu nu sînt ministru. Un ministru are consilieri, ceea ce eu nu am. Dar poate Carmen și-a ales consilieri dintre tinerii din discoteci care în campania electorală lipeau postere cu PSD.

După 1 ianuarie 2019, România va prelua conducerea UE. Poate că unii vă îngroziți – adică Vasilica, Carmen, Lia Olguța (nu pot să o omit după pensia pe care mi-a dat-o!) vor conduce Europa. Stați liniștiți, nu vor conduce nimic – precum în România, vor executa, întocmai și la timp, după mintea lor puțină, ordinele primite de la unii care nu sînt nici români, și nici din România.

                                                                                             Dan Cristian IONESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.