Colimator

Cu ce se ocupă S.R.I. Sibiu?

O  ocupaţie picantă este curvăsăria. Despre scandalul sexual de la S.R.I. Sibiu am aflat din presa centrală, că ziariștii locali […]

O  ocupaţie picantă este curvăsăria. Despre scandalul sexual de la S.R.I. Sibiu am aflat din presa centrală, că ziariștii locali nu au „trâmbiţat” nimic despre cei doi ofiţeri care-i trăgeau clopotele unei colege „puţin” măritate, până când căpitanul îndrăgostit, însurat şi el, l-a strâns de gât pe amorezul colonel. Chestia s-a lăsat cu zile de spitalizare pentru colonel şi judecată la Tribunalul Militar Cluj, urmată de condamnare şi daune de plătit pentru căpitan. Până la urmă, ofiţereasa şi căpitanul au divorţat de „jumătăţile” lor şi s-au căsătorit.

Presa locală a scris totuşi despre accidentul de circulaţie al fostului şef al S.R.I., Valentin Giupană, urmat de părăsirea locului accidentului, care s-a soldat cu trei răniţi. Accidentul s-a produs din vina ofiţerului, care nu a acordat prioritate unui taximetru, iar după aceea a dispărut pur şi simplu, după ce l-a sunat pe şeful poliţiei să-l anunţe că el merge să se spele… pe mâini probabil, precum Pilat din Pont. La fel de bine putea să-l anunţe că merge la dame sau la pescuit, că tot aia era!

Deci, cam acestea sunt „faptele de vitejie” ale S.R.I. Sibiu, evenimente care au fost făcute publice prin intermediul presei. Nu vrem să auzim şabloanele cu „luptători pe frontul nevăzut”, că suntem sătui de aburelile despre spionaj din romanele lui Haralamb Zincă şi ne-am scârbit şi de filmele cu James Bond. Că ascultă telefoanele noastre, ale jurnaliştilor, o ştim şi de aceea când  telefonez cuiva mă adresez astfel: „Bună ziua, dumneavoastră şi ascultătorilor noştri!” Dar altceva, ceva util pentru societate şi pentru statul român, de la care încasează solde generoase, fac oare ofiţerii S.R.I.?

În preajma Zilei Naţionale, pe site-urile a două publicaţii sibiene se postau într-o veselie mesaje anti-româneşti şi îndemnuri la secesiune. Mesajele pline de venin au culminat pe 1 Decembrie,  când diverşi indivizi, lipsiţi de un minimum de cunoştinţe istorice, dar şi de bun-simţ, povesteau ce bine le mergea ardelenilor în Imperiul Austro – Ungar şi îndemnau la scindarea Transilvaniei de România. Deoarece există o grămadă de pro-grame pe internet pentru a localiza I.P.-urile utilizatorilor, nu ne-a fost greu să descoperim că majoritatea acelor mesaje defetiste erau postate din Germania şi doar câteva din România. Periodic, unii şi aceiaşi utilizatori de internet înjură românii din alte zone ale ţării pe motiv că sunt inferiori sibienilor. Termeni ca: „rogojini”, „mitici”, sârme” apar frecvent în contextul unor fraze insultătoare la adresa românilor în general. Doar idioţii cred că locul în care te-ai născut te poate face altfel, mai deştept sau mai frumos! Naşterea este întâmplătoare, ea poate avea loc în avion, pe vapor sau chiar în tanc – au fost cazuri! – , aşa că ce mai contează localitatea? Credeţi că la Berlin sau Viena nu se nasc viitori criminali sau retardaţi mintali? Scopul acestor mesaje insultătoare este de a crea zâzanie şi de a învrăjbi românii pe criterii zonale.

Celor care nu cunosc limbajul „internauţilor”, trebuie să le spunem că I.P.-ul este un număr, ca şi cel de telefon, care reprezintă identitatea utilizatorului unui calculator în reţea-ua internet. Datorită sistemelor performante GPS, utilizatorul poate să fie identificat pe hartă cu mare precizie, aflând prin intermediul unor progra-me, care sunt la îndemâna oricui, strada şi chiar imobilul de unde se trimit mesaje online. Faptul că cele două publicaţii sibiene afișează I.P.-urile celor care comentează articolele publicate reprezintă o încălcare a legii, deoarece este vorba de date cu caracter personal, aidoma C.N.P.-urilor. Practica aceasta se întâlneşte doar la Sibiu, dovadă clară că trăim într-un oraş poliţienesc!

Cu aşa ceva considerăm ca ar trebui să se ocupe S.R.I. Sibiu, cu depistarea celor care îndeamnă la aşa-zisa „autonomie”, atentând la integritatea statală şi a celor care postează mesaje injurioase, şovine, rasiste la adresa cetăţenilor români. Acesta trebuie să fie rolul principalului serviciu secret din România: protecţia statului şi a cetăţenilor! Pentru aceasta nu este necesară afişarea abuzivă a I.P.-urilor de către publicaţiile sibiene, deoarece o instituţie a statului poate să le obţină direct de la redacţie, chiar dacă ele nu apar online şi nu sunt făcute publice pentru utilizatorii obişnuiţi.

                                                                                                                        Doina DAMIAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.