Abuzuri

Cu alai și girofar, președintele navetist indignează pe toată lumea

Din ciclul Filmul bate viața. Azi: Alaiul Prezidențial de tip fanariot pe Bulevardul Iuliu Maniu din București! Marți, 5 aprilie, 2016, sub […]

Din ciclul Filmul bate viața. Azi: Alaiul Prezidențial de tip fanariot pe Bulevardul Iuliu Maniu din București!

Marți, 5 aprilie, 2016, sub titlul Președintele Klaus Iohannis și Suita sa domnească în România încă fanariotă, descriam pe cristoiublog.ro atmosfera venirii în Alai a președintelui Klaus Iohannis la Ședința festivă a Academiei Române prilejuită de aniversarea a 150 de ani de la înființarea Academiei române:
„Poliţişti, cîtă frunză şi iarbă!
Toți dînd din mîini ca niște ceasornice cu limbile stricate.
Toți șuierînd din țignale.
Toţi isterici la gîndul că vreunul din noi, dintre cei care aşteptau pe trotuar, ar fi avut de gînd să traverseze Calea Victoriei, deşi verdele semaforului ne îmbia s-o facem.

Ici-colo, era lesne de dibuit cîte un ins în civil.
Şi deodată, cînd tocmai mă întrebam Cine trece? El sau Ea?, după un obicei dobîndit de pe vremea lui Nicolae Ceauşescu, dinspre Piaţa Victoriei s-a auzit un vaier.
Poliţiştii, să se zvîrcolească de turbare, nu alta!
Turbarea la gîndul că i-ar fi trecut prin cap cuiva să traverseze pe zebră Bulevardul deja pustiit de ţignalele pe care le auzeam răsunînd la cealaltă intersecţie.

Şi deodată au apărut maşini.
Mașini și iar mașini!
Toate negre!
Toate în viteză!
Toate cu aspect de maşini blindate!
Tote aruncînd în dreapta, şi-n stînga așchiile de lumină albastră ale girofarurilor şi punînd în văzduhul Primăverii vaierele sirenelor.

Alaiul a încetinit goana pentru a putea pătrunde pe poarta larg deschisă a Academiei.
O maşină a Poliţiei s-a aşezat de-a curmezişul Bulevardului pentru a nu îngădui nici păsărilor să treacă pe acolo.
Al cui alai era?
Al lui Mohamed al II-lea, Cuceritorul Constantinopolului? Al lui I.V. Stalin, despre care o poezie din epocă spunea Am fost pe Arbat/ L-am văzut pe Dumnezeu trecînd în cinci maşini?
Nu.
Alaiul era al Preşedintelui ţării mele, Klaus Iohannis.
Şi nu ducea Preţiosul Trup la o şedinţă de bilanţ a Armatei, sau a SRI sau la o manevră militară.
Îl ducea la un eveniment cultural:
Şedinţa festivă a Academiei dedicată împlinirii a 150 de ani de la înfiinţare.

De regulă n-am nici un ecou la scrierile mele zilnice și nici la zicerile mele televizionistice din cînd în cînd.
Nu sufăr de asta.
Scriu pentru mine, din nevoia de a-mi consuma aprinderile ivite din scăpărarea unui eveniment de inteligența mea mereu curioasă. De data asta însă, am primit cîteva mesaje de felicitare pentru ceea ce autorii lor numeau forța de a reda tămbălăul de sunete și lumini cu care coboară Klaus Iohannis în Valea românilor muritori din Dealul în care stă EL, Nemuritorul, ca într-un Olimp închiriat pe cinci ani.

Sîmbătă după amiază, accesînd site-ul B24, site nu lipsit de interes pentru mine, deoarece față de altele se preocupă și de scopuri, am dat peste preluarea unui filmuleț postat pe Facebook de Vasile Băescu. Serios cum sunt cînd vine vorba de mers la sursa surselor, am accesat Facebookul lui Vasile Băescu și am aflat astfel că e vorba de un filmuleț făcut de autor în timp de Alaiul de Baiazid Ildârâm al lui Klaus Iohannis străbătea Bulevardul Iuliu Maniu din București, vineri, la prînz, după cum genial zice Vasile Băescu, „grabindu-se spre casa (nu se stie care din ele) din Sibiu! A început weekendul!”.

http://bn24.ro/video-klaus-iohannis-huiduit-de-soferi-pentru-ca-s-a-oprit-circulatia-in-bucuresti-ca-sa-treaca-coloana-prezidentiala/

Am pus acest filmuleț ca să-l văd de mai multe ori, de fiecare dată stăpînit de invidia că el bate la scor la descrierea mea. Nici un prozator din lume nu reușește să întreacă viața. Celor care m-au felicitat pentru proza mea dedicată Alaiului lui Klaus Iohannis le spun să vadă acest film.
Asta da descriere!

Rîndurile mele izvorau din veșnica întrebare pe care mi-o pun cînd văd astfel de alaiuri pompoase, amintind de ieșirile Sultanului în afara Seraiului, cînd muritorii trebuiau să se prăbușească cu capul în țărînă, nedemni cum erau să vadă Fața Măritului Padițah:
De ce e nevoie într-o țară democratică, membră a UE, cu pretenții de a fi modernă, europeană, ca un președinte să apară Poporului care l-a ales, Poporului care-i asigură prin Buget confortul de lux, în mijlocul unor astfel de huruieli valabile pentru Șefii de trib din Papua de vremuri?
Asta ar fi o întrebare pe care mi-o pun din nou după vizionarea filmulețului.

O alta ar fi una ivită dintr-o nedumerire mai degrabă de scriitor decît de jurnalist.
Orice om de pe Pămîntul acesta care orbecăie prin Infinitul cosmic, de la președintele american pînă la cel care caută în coșurile de gunoi se schimbă cît de cît în clipa cînd alții îi spun că nu e bine ce face.
Unora le spun consilierii.
Altora le spun nevestele sau ibovnicele.
Lui Klaus Iohannis îi spune o lume întreagă.
Să renunțe măcar la năravul descinderii cu huruit fanariot în mijlocul românilor, pentru că asta irită, cum se vede din filmuleț.

Și cu toate acestea Klaus Iohannis nu se schimbă nici măcar cu o virgulă.
Nu numai în ce privește Alaiul, dar și în ce privește voiajele în străinătate, tăcerile de bolovan neșlefuit, plecatul de vineri de la prînz în week-end de nu-i mai prinzi la Cotroceni pînă luni la prînz nici umbra, limbajul de lemn activistic al comentariilor sale.
Cum se explică asta?
Nu e și el om?!

                                                                         Ion CRISTOIU (http://www.cristoiublog.ro/)

 

                   Republica de la Sibiu și fătălăii de stat

A nu stiu cata oara, coloana oficiala care-l conduce pe presedintele in frunctie, saptamanal,  la Sibiu, a fost claxonata si huiduita de soferii furiosi. Un internaut a imortalizat ultima dintre aceste treceri oficiale care blocheaza, vineri dupa amiaza, unul dintre cele mai aglomerate bulevarde din Bucuresti. S-au putut cu usurinta numara 8 vehicule in coloana prezidentiala. Ludovic al XIV-lea, Regele Soare, cred ca e ventilator. Si nea Nicu are un „spin” suplimentar care-i creste viteza de rotatie in mormant.

Un nene, vesnic sindicalist al profesorilor, deci breslas de-al lui Klaus, incearca anemic sa ma convinga de la televizor ca soferimea furioasa a claxonat ideea de coloana oficiala si nu pe presedinte, ca n-aveau ei de unde sa stie cine e in masinile alea. 8!

Ba stim, dom profesor! Stiu pana si babele surde din capul satului ca presedintele va implini curand, ca-n Jules Verne, „doi ani de vacanta”. Ca vila de protocol se reamenajeaza in cinstea noului, deja vechi, presedinte cu mare cheltuiala si inca nu e gata. O construi RAPPS-ul vreo piramida inauntru? Deci, bietul Klausi, cumva homeless, se refugiaza la Sibiu la fiecare sfarsit de saptamana, sa puna si el capul pe o perna, ca s-a saturat dormind in zilele lucratoare in sala de asteptare din Gara de Nord. Evident, la Clasa I!

Ce ironie, taman cand avem un presedinte neamtz, pe care-l banuiam ca are in gena ceva austeritate prusaca, acesta se dovedeste mai fanariot, mai plezirist si jemanfishist  decat predecesorii sai valahi. S-a dus dracului si mitul lucrului „nemtesc”, bine facut.

Cine plateste, bre, Klausi, atata amar de benzina, de cazare si mancare pentru suita pe care o tarasti la Sibiu saptamanal? Daca nu stii, iti zis io: prostul de contribuabil care sta tras pe dreapta in timp ce matale treci cu alaiul spre autostrada. Si poate ti-ar ierta si cheltuiala si deranjul, daca in zilele lucratoare ti-ai face cumva treaba. Dar cand e vorba de lucru bine facut, pari etern in vacanta. La orice eveniment care ar reclama o parere a presedintelui apari tarziu, poticnit si cu lectura aia de copil de clasa a doua, virtual corigent la citire. Ai mai pus si bomboana pe coliva, ca de cireasa pe tort nu poate fi vorba, si l-ai pitulat pe Mihalache la Londra, vai, ce-as rade sa-si aminteasca britishii ca a fost una dintre capeteniile puciului din 2012 si sa-i dea reject, ca sa nu zic vorba aia a lu’ Vanghelie. Si povestea cu casa, da, misto, hai sa recuzam, hai sa mai incercam, poate-poate. Si n-am uitat ca mai e inca o casa in aceeasi situatie. Ca si Nastase, mostenesti pe cine vrei. Mai ales in orasul in care esti primar.

Ca ironia sa fie pana la capat, mai e contrastul dintre impresionantul fizic prezidential si restul exercitarii atributiilor. Ezitant si gata sa dispara in cochilie, ca un melc pe care-l atingi pe cornitze. Mama mare avea o vorba pentru d-alde d-astia: fatalau. Si, dupa exemplul cotrocean, s-a umplut scena publica de fatalai care n-au curaj sa ia taurul de coarne si sa transeze problemele zilei si le pun la dospit in comitete si comitzii unde vor rancezi pana la Calendele grecesti. Care isi mananca vorbele, care ezita sa trimita acasa ministri, plagiatori, guru ai urgentei care lasa in spate mormane de cadavre ale unor oameni ce puteau fi salvati. Dupa care va mirati ca e lumea cazuta in admiratie pentru Codruta. Pai da, pentru ca ea pare sa aiba doua perechi din ceea ce voua va lipseste cu desavarsire.

Io stau in sudul orasului, deci sunt slabe sanse sa ne intalnim in trafic vinerea dupa-amiaza. Dar, pentru fiecare trecere, tine minte, ai si de la mine un claxon.

Sursa: https://blogdecainerau.wordpress.com/2016/04/10/republica-de-la-sibiu-si-fatalaii-de-stat/

 

                Ce sfaturi i-am da lui Klaus Iohannis?

 

Vineri, prin Bucureşti, încercând să o ia spre Sibiu, Klaus Iohannis a fost fluierat şi claxonat atât cât să ţină minte. Aşa înjură şoferii. Este pentru a treia oară. O dată a fost claxonat pentru blocarea timp de zeci de minute a traficului pe Valea Oltului. Altădată, tot în Bucureşti. S-ar putea ca alegătorii să-i fi transmis şi pe altundeva acelaşi mesaj. N-a fost subiect public. Acum jurnaliştii s-au socotit datori să difuzeze ştirea. Au înţeles şi ei că preşedintele Iohannis o ţine pe a lui şi că rămâne nepăsător. Cu atât mai mult, ei socot că trebuie să-şi facă datoria. Avem un preşedinte care nu percepe semnalele populaţiei. Nici înjurăturile, nici dispreţul, nici claxonatul, nici chiar sondajele. Sau nu-i pasă. Este el preşedintele României? I se fâlfâie! Face ce vrea până la sfârşitul mandatului!? Tot acolo ajunge!

– Se poate, zic eu, dar pe nervii noştri, pe spinarea noastră şi chiar pe dezamăgirea noastră!

Cum lucrurile nu sunt definitiv pierdute, încă se mai poate face ceva. Ce? Nimic mai simplu. Întâi de toate, Klaus Iohannis ar trebui să nu le mai stea oamenilor în cale şi să le blocheze traficul. Să înveţe ceva măcar din semnalele asurzitoare. Destui au stat destul în calea oamenilor! Şi pe vremea lui Ceauşescu, şi a lui Iliescu şi Năstase, şi a lui Băsescu şi Victor Ponta. Românii s-au săturat de mahărul care le taie calea, îi ţine în rând, îi bagă în şanţ cu sirena şi cu antemergătorii şi îi priveşte înceţoşat de pe bancheta din spate a limuzinei.

Preşedintele României ar trebui să afle că bucuria victoriei sale în alegeri s-a stins destul de repede. Şi este pe cale să dispară total, lăsând în urmă doar cenuşa rece a furiei. Chiar dacă şi-a instalat guvernul său, viaţa românilor nu s-a schimbat cu nimic. Nici felul de a face politică. Doar arestările ce s-au mai înmulţit. În rest, dezbinarea este aceeaşi, proiectul de ţară al lui Klaus Iohannis nu există, priorităţile preşedintelui nu se văd, oamenii săi sunt la fel de tăcuţi şi invizibili ca şi dânsul. Românii sunt dezamăgiți. Preşedintele nu a făcut nici un rău, nu i-a ajutat cu nimic şi nu i-a chemat convingător nicăieri. Şi-a văzut de modernizarea reşedinţei din Primăverii, la care a făcut zeci de deplasări, cam câte făceau alţii pe o platformă industrială, a bătut drumul Sibiului, a plecat în vacanţe şi a fost de acord cu toate solicitările de la armată şi SRI, pornind de la legi şi oameni până la fonduri şi echipamente, de parcă el ar fi fost primul general al serviciilor secrete din România. Klaus Iohannis nu şi-a asumat nici o cauză majoră, cu excepţia celor impuse din străinătate. Nici un pod, nici o reformă, nici o iniţiativă care să-i poarte numele. Şi cu toate acestea, el se mişcă mai important decât regele Franţei sau împăratul Romei. Preşedintele României a ajuns la putere după ce s-a mişcat pas cu pas, dar n-a mai făcut nici un pas important de când a preluat-o!

La PNL, Klaus Iohannis n-a putut aduce nici o personalitate importantă. Din prima zi s-a folosit de cei pe care i-a găsit de prin vechea gardă, i-a folosit în primele secvenţe de instalare iar apoi a adus alţii, mai slabi sau mai cenuşii decât ceilalţi, semn că, la capitolul echipă, preşedintele României nu contează cu adevărat decât pe sine însuşi şi pe soţie. Cum a încropit conducerea PNL, aşa a făcut şi la alcătuirea echipei de consilieri şi în acelaşi stil a supravegheat încropirea guvernului Cioloş.

Ce este de făcut? Singura soluţie este o scuturare zdravănă şi o trezire rapidă, o îndreptare a cocoaşei de mândrie şi un pas înapoi spre popor. De bună seamă, cel mai important lucru în încercarea sa de apropiere de populaţie ar trebuie să fie o desprindere hotărâtă din mrejele SRI, faţă de care nu-i decât un captiv oarecare. Apoi, o importantă schimbare de poziţie. De la partea întunecată aserviciilor secrete, Klaus Iohannis ar trebui să treacă de partea libertăţilor cetăţeneşti şi a drepturilor omului. Adică a românului de rând. Dacă va rămâne rezemat doar de SRI şi DNA, preşedintele nostru este pierdut. Proiectele sale majore vor fi cu grade, justiţia va rămâne la comandă iar dezvoltarea României va continua la întâmplare.

Probabil că singura performanţă a mandatului Iohannis ar putea fi, eventual, finalizarea autostrăzii Bucureşti-Sibiu.

Dar, în stilul acesta, nici modernizarea drumului spre casă nu este sigură!

                                                                                                             Cornel NISTORESCU

Sursa: http://www.cotidianul.ro/ce-sfaturi-i-am-da-lui-klaus-iohannis-279348/

2 Comments

  1. cimpean laurentiu fabian

    Nu prea mai am ce comenta . Ma bate un gand ,pe care am sa-l materializez intr-o cerere catre Administratia Presedintiala prin care am sa cer sa mi se comunice ,cat ne costa pe noi,contribuabilii, “mini-vacanta “de vineri pana luni,a presedintelui . Apoi voi incerca sa ma adresez Justitiei ,pentru a ne spune daca Iohanis abuzeaza de functie si ne cheltuieste banii pe care,prin taxe si impozite ,ii trimitem la Buget si din care platim acest “CIRC” de sfarsit de saptamana,inclusiv salariul “neamtului”
    !

  2. dinut

    SI DACA VA IMAGINATI CA AM VOTAT ASEMENEA SPECIMEN DE OM INDOLENT , DUPA CE AM VAZUT LA REALITATEA CONFRUNTAREA CU PONTA SI CATE A PROMIS PENTRU TARA SI POPOR , DAR NU A FACUT NIMIC ,, AM UN GUST AMAR SI O PARERE DE RAU DE NU VA PUTETI IMAGINA ,,,, OARE NU EXISTA UN VLAD TEPES !!!???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.