Investigatii

Criminalii de la REWE sfidează România!

În atenţia DIICOT – Sibiu şi DNA – Serviciul Teritorial Alba Iulia       Până unde se poate ajunge cu indiferenţa […]

În atenţia DIICOT – Sibiu şi DNA – Serviciul Teritorial Alba Iulia

      Până unde se poate ajunge cu indiferenţa criminală faţă de viaţa şi sănătatea angajaţilor, cu ignorarea penală a normelor de securitate şi siguranţă în muncă, în cazul unor mari firme cu ştaif european dar cu apucături KGB-iste, cum ar fi Grupul REWE, primit în România ca un promotor al comerţului european?

         Ministerul Muncii, prin Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Sibiu, şi Ministerul Public, prin Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, trebuie să soluţioneze corect şi rapid dosarul „Criminalii de la REWE”

          Tergiversarea sau, şi mai grav, soluţionarea cu ,,NUP definitiv” ar însemna un precedent ireparabil pentru Justiţia română, care s-ar vedea îngenunchiată de „Criminalii de la REWE”

          G.M. Constantin, din Sibiu, agent al firmei de pază SWAT, a fost ucis de neglijenţa criminală a unor indivizi care nu se tem de legea penală şi nici de Dumnezeu, fiindcă reprezintă Grupul REWE în România

        De fapt, după cum se va vedea din investigaţiile noastre, bazate şi pe mărturii ale unor persoane care au suferit de pe urma mafiei din interiorul Grupului, REWE este un grup criminal, specializat în exploatarea românilor, obligaţi să lucreze în condiţii inumane, chiar mortale

          Date fiind faptele descrise mai jos, solicităm DIICOT – Sibiu (unitate specializată a Ministerului Public, în care a lucrat ca procuror doamna Laura Codruţa Kovesi) să se autosesizeze asupra dezvăluirilor din „Justiţiarul sibian”

Mai solicităm DIICOT – Sibiu să identifice gruparea criminală din interiorul Grupului REWE, să o destructureze şi, printr-un rechizitoriu exemplar, să dea un semnal că statul de drept din România nu este un sat fără câini în materie de respectarea normelor de securitate şi siguranţă în muncă

 

 

Să vedem cum a fost curmată viaţa tânărului agent de pază G.M. Constantin, în seara zilei de 3 februarie 2013. Menţionăm că acest eveniment tragic a fost ţinut sub obroc de o anumită parte a presei sau mediatizat sumar la capitolul „accident de muncă -vinovat: mortul”! Agentul era la postul său de pază, la ora 23,30, la o poartă de acces a autovehiculelor în curtea unui supermarket al Grupului REWE din Sibiu. Un agent comercial tocmai sosise cu maşina la poartă, pentru a se deplasa către un apartament de serviciu din incinta obiectivului de pază.

Agentul de pază G.M. Constantin a încercat să mişte poarta metalică pentru a o deschide, conform fişei postului. Numai că poarta metalică – lungă de opt metri şi grea de 500 de kilograme! –  era defectă de vreo trei ani, fapt cunoscut de conducerea Grupului REWE, care patrona imobilul, curtea şi gardul magazinului.

 

                                               Doar neglijenţă în serviciu?

 

Agentul de pază şi-a făcut datoria şi a început să manipuleze masa de metal, considerată de criminalii de la REWE drept „poartă acces auto”. În fotografiile alăturate se observă detaliile tehnice ale acestei porţi defecte de trei ani. Sunt documente numai bune de investigat de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu şi ai DIICOT – Sibiu, care ar trebui să cerceteze muşamalizarea anchetei ministeriale începută de ITM Sibiu, o instituţie intimidată, probabil,  de colosul REWE şi de ai săi criminali prin neglijenţă în serviciu (acuzaţie lansată în Sibiu de persoane care cunosc multe malversaţiuni penale şi financiare patronate de aceşti făptuitori).

REWE 1jpegREWE 2

 

                                                          Moarte instantanee

 

Încercarea de a manevra „poarta morţii” a durat doar trei secunde! Calea de rulare a porţii de jumătate de tonă de metal era ca şi inexistentă din cauza construcţiei defectuoase şi a uzurii. „Opritorul” porţii era la fel – adică o piesă deteriorată vizibil dar menţinută premeditat pe stâlpul porţii de criminalii de la REWE! Toţi angajaţii magazinului şi cei ai firmei de pază angajaţi de REWE ştiau că poarta este un pericol mortal de cel puţin trei ani.

Agentul de pază G.M. Constantin se afla în serviciu la obiectiv de 24 de ore, fapt cauzat probabil  şi de lipsa de personal a firmei de pază pe care o angajaseră criminalii de la Grupul REWE. Obosit peste măsură, tânărul agent nu a mai avut puterea să sară din „raza de prăbuşire” a porţii ucigaşe! Aceasta a căzut peste el, moartea tânărului agent fiind instantanee! Jumătatea de tonă de metal i-a fost „capac de scriu” la un loc de muncă aflat în curtea magazinului patronat de criminalii de la REWE.

REWE 3REWE 4

 

                                                     Alo, ITM Sibiu?

 

Firma de pază a arătat, în timpul anchetei desfăşurate de ITM Sibiu, că societatea REWE are o culpă exclusivă în producerea acestui accident de muncă mortal. Criminalii de la REWE nu au reuşit să demonstreze, conform legislaţiei specifice, că agentul de pază ar fi fost instruit aşa cum prevăd normele naţionale şi europene de prevenire şi protecţie în materie de securitate şi siguranţă în muncă, de înlăturare sau de diminuare a riscurilor la locul de muncă. ITM Sibiu, dar şi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu şi cei ai DIICOT – Sibiu, trebuie – de urgenţă! –  să verifice dacă acei criminali de la REWE pot proba că s-au efectuat instruiri tematice pentru personal şi dacă există procese verbale de instruire colectivă a lucrătorilor de pe raza magazinului REWE (instruire asupra riscurilor generale la care se expun angajaţii în spaţiile deţinute sau închiriate de REWE).

 

                                                   „Mortul, vinovat”?

 

Procurorii DIICOT – Sibiu şi chiar şi cei ai DNA – Serviciul Teritorial Alba Iulia trebuie  – afirmă persoanele care ne-au sesizat la redacţie – să mai verifice şi dacă o parte din declaraţiile date la ITM Sibiu de către colegii „mortului vinovat” sunt reale, în sensul că agenţii de pază au fost instruiţi şi că ar fi semnat acea fişă de protecţie a muncii, aşa cum cere legislaţia muncii.

Întrebare grea pentru DIICOT – Sibiu şi DNA – Alba Iulia, la care procurorii trebuie să dea un răspuns clar: este adevărat că ar fi existat un şantaj al criminalilor de la REWE asupra colegilor „mortului vinovat” ? Adică un şantaj de genul „Vreţi să mai lucraţi la SWAT şi la REWE? Atunci aveţi grijă ce declaraţi referitor la instruirea de protecţia muncii!”

 

                                  Cine sparge „mafia coloşilor comerciali” ?

 

Mulţi dintre prietenii sau cunoscuţii agentului ucis de „poarta REWE” se întreabă, probabil, ce gândesc cei din conducerea acestui colos de firmă, cu pretenţii occidentale în România, după ce s-a produs această tragedie.

Era de aşteptat cel puţin un comunicat de presă, atunci, a doua zi după tragedie, al criminalilor de la REWE? Daniel Gross, administrator al REWE în România, face parte din grupul criminalilor de la REWE? De ce Gross este supranumit şi „groparul Minimax Discount şi al Mic.Ro.”? Această poreclă poate fi pusă în legătură şi cu îngroparea, la propriu, a angajaţilor şi lucrătorilor de la REWE?

Despre malversaţiunile managerial-directoriale şi despre afacerile dubioase ale lui Daniel Gross s-a scris foarte mult în presa centrală. Un exemplu despre afacerile oneroase ale acestuia: http://www.romaniapress.ro/sutele-de-firme-din-%E2%80%9Ecaracatita-mall-urilor-capusate-de-la-budapesta/ Dar despre grupul criminalilor de la REWE, patronat de Daniel Gross, scrie acum „Justiţiarul sibian”. Şi o ultimă întrebare pentru DIICOT şi DNA: mafia coloşilor comerciali din România îşi poate găsi naşul?

Eduard Daniel Gross

Eduard Daniel Gross

„Justiţiarul sibian” a intrat în posesia documentaţiei prin care criminalii de la SC REWE România SRL sunt acuzaţi la Consiliul Concurenţei de încălcări grave ale legislaţiei naţionale şi europene. Plângerea, înregistrată sub nr. CC/RG/1653/11.02.2013, vizează fapte pedepsite de Legea concurenţei. Adică este vorba de acuzaţii de concurenţă neloială, dosar instrumentat chiar de preşedintele Consiliului Concurenţei, domnul Bogdan Chiriţoiu, prin Ordinul CC nr. 89/27.02.2013. Sunt deja semnale că preşedintele Bogdan Chiriţoiu a spart zidul fricii instituţionale din România şi că vom asista la o decizie exemplară a Consiliului Concurenţei. Domnule Gross, e groassă de tot!

 

 

                                                                                                       Silviu ALUPEI

2 Comments

  1. MIHAIL-SORIN GAIDAU

    CALITATE, REALISM, LUCIDITATE RESPONSABILA: stilul inconfundabil al domnului SILVIU ALUPEI!

  2. cip

    pentru cine nu stie e magazinul penny sau xxl de langa el gringo…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.