Investigatii

Corupţie endemică la Sibiu

                                                   Sarabanda arestărilor       Municipiul de pe Cibin a fost zguduit în 2014 de o serie de evenimente, cauzate […]

                                                   Sarabanda arestărilor

 

    Municipiul de pe Cibin a fost zguduit în 2014 de o serie de evenimente, cauzate de corupţie, care au tulburat liniştea provincială a oraşului medieval. Anul acesta a debutat nefast pentru milionarii locali prin arestarea lui Ilie Carabulea [1], cel care a ocupat o lungă perioadă locul întâi în topul bogătaşilor locali. Arestat pentru mituirea funcţionarilor de la Autoritatea de Supraveghere Financiara, fondatorul imperiului financiar compus din „Atlassib” şi Banca Comercială „Carpatica”, cu toţi sateliţii de firme cu activităţi în sfera transporturilor sau finanţelor, nu este la primul contact cu austeritatea celulei. Ilie Carabulea este recidivist, el eliberându-se din închisoare relativ recent, după o condamnare pentru infracţiuni asimilate actelor de corupţie, adică tot pentru mituire!

   A urmat arestarea, de către DNA Alba Iulia, a  lui Ioan Hămbăşan [2], un individ veros, amestecat în mai multe afaceri necurate, el fiind cel care a lichidat ATCOM Sibiu prin vânzarea tuturor spaţiilor avute de fosta Uniune Judeţeană a Cooperativelor Meşteşugăreşti contra unor comisioane substanţiale. Parvenitul acesta poza într-o vreme în erou local fiindcă adusese echipa de fotbal „Voinţa” în prima ligă, dar nu a rezistat decât un an. Şi acolo au fost suspiciuni de meciuri trucate în care ar fi fost amestecat acest Hămbăşan, personaj aflat permanent la marginea legii din dorinţa lui de îmbogăţire rapidă. Deşi mereu pe lângă lege, Ioan Hămbăşan a fost căsătorit câţiva ani cu o judecătoare, Hămbăşan Bianca-Maria, transferată de la Zalău la Judecătoria Sibiu în anul 2009, ca să fie alături de soţul cel certat cu legea.

    Bianca Hămbăşan este judecătoarea care în data de 31 ianuarie 2012, prin Sentinţa penală nr. 61, la Dosar nr. 10979/306/2001 de la Judecătoria Sibiu, a respins plângerea subsemnatului împotriva rezoluţiilor procurorilor care au îngropat urmărirea penală în cazul declarării organizaţiei etnice Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) ca succesor al organizaţiei naziste Grupul Etnic German (Deutsche Volksgruppe), desfiinţată în toamna anului 1944 prin Convenţia de Armistiţiu din 12 septembrie 1944 şi Decretul – Lege nr. 485 din 7 octombrie 1944, semnat de regele Mihai. Organizaţia nazistă Grupul Etnic German (Deutsche Volksgruppe)a fost reactivată de colega Biancăi Hămbăşan, judecătoarea Maria Morar, care prin iresponsabila Sentinţă civilă nr. 2790 din 28 mai 2007, la Dosar nr. nr. 1672/306/2007, a constat calitatea de succesor în drepturi al FDGR-ului faţă de Grupul Etnic German [3]!

  Instanţa, recte judecătoarea Maria Morar, a admis cererea preşedintelui organizaţiei F.D.G.R. Sibiu, Hans Klein, iar sentinţa civilă nr. 2790 din 28 mai 2007, la dosar nr. 1672/306/2007, nu a fost atacată de nimeni şi a rămas definitivă. Aşa că, în mod oficial, printr-o sentinţă definitivă, Forumul Democrat al Germanilor din România (F.D.G.R.), este succesorul unei organizaţii naziste.
Fapta constituie infracţiune conform  Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 31/2002, publicată în Monitorul Oficial nr. 214 din 28 martie 2002, privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii. S-a încălcat şi Constituţia României, care prevede la art. 11, alin. (1): „Statul român se obligă să îndeplinească întocmai şi cu bună-credinţă obligaţiile ce-i revin din tratatele la care este parte.”Statul român a fost parte semnatară a Convenţiei de Armistiţiu din 12 septembrie 1944 , care prevedea la articolul 15 dizolvarea organizaţiilor pro-hitleriste de pe teritoriul românesc.

  După această paranteză necesară, cu referire la felul în care se face „justiţie” la Sibiu, revenim la arestările din acelaşi oraş, cu menţiunea că toate acestea au fost declanşate de către DNA (structura centrală de la Bucureşti sau Serviciul Teritorial Alba Iulia), cele două parchete locale şi poliţiştii sibieni neavând absolut nici un merit în lupta împotriva corupţiei din „Hermannstadt”!

  Următoarea persoană arestată, după Carabulea şi Hămbăşan, a fost Ioana Daniela Vonica, soţia lui Ilie Vonica, cel care l-a detronat pe celălalt Ilie, Carabulea, în topul milionarilor sibieni. Daniela Vonica a fost implicată în scandalul reţetelor false, participanţii la această jonglerie financiară călcând efectiv pe cadavrele bolnavilor de cancer, în drumul lor spre îmbogăţire rapidă şi ilicită! Bomboana pe colivă, atât la propriu cât şi la figurat, a fost pusă de sinuciderea lui Ilie Vonica care s-a aruncat în gol de pe terasa vilei sale.

  Dacă despre Ilie Carabulea şi Ioan Hămbăşan scrisesem mai multe articole privind potlogăriile lor, chiar pe vremea când pozau în oameni de afaceri cinstiţi, nu acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu soţii Daniela şi Ilie Vonica. Aceştia nu au apărut în paginile revistei noastre, ei fiind percepuţi de noi, ca şi de majoritatea sibienilor, ca persoane oneste care au intrat în topul milionarilor prin afaceri cinstite în domeniul medical. S-a dovedit, o dată în plus, că aparenţele înşeală!

   „Justiţiarul sibian” a fost singura publicaţie locală care a îndrăznit să scrie despre corupţia de la Sibiu şi asta nu de ieri-alaltăieri, ci din luna septembrie a anului 2000, când a apărut pentru prima dată la chioşcurile de difuzarea presei! Restul presei sibiene a tăcut, complice, în toţi aceşti 14 ani fiind obedientă potentaţilor financiari locali. Ziarul „Tribuna”, cel mai vechi şi important cotidian sibian, a fost chiar cumpărat la începutul anilor 2000, la propriu, de magnatul Ilie Carabulea, devenind astfel o armă de atac împotriva duşmanilor personali şi a celor care au încercat să devoaleze afacerile necurate ale patronului.

   Corupţia de la Sibiu a căpătat amploare sub primarul Klaus Werner Iohannis, implicat şi el în mai multe scandaluri privind retrocedările frauduloase, fiind chiar beneficiarul a două imobile obţinute prin fals în acte publice [4]. Cei doi Ilie, Carabulea şi Vonica, au fost parteneri de afaceri cu primarul Klaus Iohannis, fie doar numai prin construcţiile dubioase aprobate de acesta! Iohannis a aprobat distrugerea parcului de la gară ca să fie construit un hotel de către Ilie Vonica , clădire care acuma se părăgineşte, fiind abandonată. La fel, Ilie Vonica a primit aprobare de la Martin Bottesch, fost preşedinte FDGR al Consiliului Judeţean Sibiu şi marionetă docilă a lui Klaus Iohannis, ca să construiască o clinică privată în curtea Spitalului Judeţean! În cel priveşte pe Ilie Carabule, fosta construcţie începută lângă primăria veche, unde trebuia să se finalizeze noul sediu administrativ al municipiului Sibiu, a fost vândută, de Primăria lui Iohannis, lui Ilie Carabulea la un preţ de dumping, cu condiţia ca destinaţia imobilului să fie centru de învăţământ, clauză stipulată în contractul de vânzare-cumpărare prin Hotărâre a Consiliului Local Sibiu. Aiurea, clădirea a fost terminată de magnatul sibian şi adăposteşte acuma hotelul „Ramada”!

                                                              

 

                                                  De ce tace presa locală?

   

   Răspunsul este foarte simplu şi ţine de finanţarea publicaţiilor locale, toate fiind abonate la publicitatea oferită generos de societăţile comerciale subordonate Primăriei Sibiu. De asemenea, se încasează bani frumoşi de către mass-media sibiană pentru promovarea tuturor şuşanelelor, cu pretenţii de evenimente culturale, organizate de aceeaşi Primărie Sibiu şi prin care se sifonează sume enorme de la bugetul local [5]! Contractele de publicitate dintre administraţia sibiană şi presa locală au prevăzută o clauză prin care se stipulează că denigrarea sau criticarea oraşului – prin „oraş” se înţelege imaginea lui Klaus Iohannis, confecţionată de aceeaşi presă obedientă! – duce la anularea contractului de publicitate şi la returnarea sumelor încasate anterior.

    Deşi de ani de zile toate afacerile necurate cu bani publice erau vizibile pentru jurnalişti, nimeni, în afară de noi, nu a mişcat în front! Să exemplificăm printr-un nume de ziarist luat la întâmplare, raportându-ne la anul trecut când corupţia era în floare şi nu se anticipa spargerea buboiului purulent de către DNA. Există un jurnalist în municipiul Sibiu pe nume Dragoş Popescu, foarte prolific în ale scrisului despre „verzi şi uscate”, evenimente pseudo-culturale şi cvasi-sportive de care urbea de pe Cibin nu duce lipsă. Acesta, ca mai tot gazetarul din „burg” – stereotipul acesta îl găsiţi la absolut toţi scribălăii locali –  are şi un blog sau ziar online: „Ora de Sibiu”. Curios este faptul că deşi a oferit tuturor posturilor de televiziune accidentul filmat de el la concursul de motociclism enduro din centrul oraşului de anul trecut, cu un concurent prăbuşit de pe o rampă peste un copil din public, filmuleţul respectiv nu a fost postat pe propriul site. Aici trebuie să existe doar ştiri pozitive!

   Iată ce spunea Dragoş Popescu, tot în urmă cu un an, când cu concurenţa creată artificial dintre Braşov şi Sibiu pentru titlul de capitală regională, într-un articolaş numit pompos „editorial”: „Sibiul nu este, nu a fost și nu va fi niciodată un oraș corupt, așa cum s-a dus renumele Braşovului, invadat din păcate de tot felul de personaje politice și afaceriști care au pătat culoarea unui oraș ce este teoretic şi practic în Ardeal.” („Sibiul sau Brașovul capitală de regiune? NORMAL că Sighiul!”) Dacă putem face abstracţie de faptul că regionalismul  Sighii este scris incorect, în schimb nu putem să trecem cu vederea născocirile din enunţ. Parol, să mori tu, pupincuristule, că „Sibiul nu este, nu a fost şi nu va fi niciodată un oraş corupt”? Gazetarul acesta mediocru ori trăieşte într-o lume paralelă, ori suge şi el de la ţâţa dulce a corupţiei generalizate! Poate să tot fie domnul Popescu mare patriot local, dar asta nu-i o scuză pentru minciuni. Acesta a şters articolul de pe site, anul acesta, probabil ruşinat de neadevărurile conţinute!

     Iată câteva dintre fructele corupţiei de la Sibiu, „recoltate” până în anul 2013, când a apărut articolul lui Popescu privind Sibiul cel incoruptibil: doi foşti primi-procurori ai parchetelor sibiene au fost condamnaţi la pedepse cu închisoarea pentru fapte de corupţie, un ofiţer SRI condamnat şi el împreună cu unul dintre cei doi foşti primi-procurori pentru corupţie, magnatul Sibiului, Ilie Carabulea, a executat şi el câteva luni de puşcărie pentru acte de corupţie în acelaşi dosar cu prim-procurorul şi ofiţerul SRI, un notar arestat alături de cămătari fiindcă împreună au lăsat oameni pe drumuri, Cristian Sima – şeful Bursei de la Sibiu a fugit cu banii clienţilor, scandalul falşilor handicapaţi de la Sibiu peste care „s-a pus batista pe ţambal”, medic şpăgar din comisia de expertiză pentru pensionări prins în flagrant pentru luare de mită şi condamnat la închisoare cu executare! Acestea sunt câteva acte de corupţie dovedite de organele de anchetă şi justiţie, dar câte astfel de infracţiuni nu sunt muşamalizate deoarece „firele” duc la persoane sus-puse?

    Mai mulţi ziarişti au beneficiat de locuinţe ANL, doar ca să tacă din gură. Alţii s-au lipit la sinecuri din bani publici fiind numiţi în Consiliile de administraţie ale unor societăţi subordonate Primăriei Sibiu. Unii gazetari organizează aşa-zise evenimente pe bani publici. La Sibiu, mafia locală din administraţie a fraternizat cu presa!

 

                                             Klaus Iohannis îşi apără corupţii

 

     Credeţi, cumva, că întâmplător cel mai bogat bugetar, conform clasamentului din „Forbes” pe anul 2011, se afla taman la Sibiu? (http://www.forbes.ro/ilie-gradinar-500-miliardari-editia-2011_0_4435-13242 ) Ilie Grădinar, declarat cel mai bogat bugetar din România,  a fost director peste Centrale Termice, pe vremea când Sibiul nici nu mai avea astfel de centrale. Acesta este un bun prieten al lui Iohannis, primarul depunând chiar „efort” ca să-i cunune fiul, deşi nu-i place să facă pe ofiţerul Stării Civile. Deşi s-a desfiinţat S.C. Centrale Termice, Grădinar, supranumit Ilie Gigacalorie, primeşte în continuare bani de la bugetul local pentru firmele sale de construcţii şi instalaţii, „căpuşe” active şi pe vremea când era director bugetar. Se vede treaba că există un prenume predestinat milionarilor sibieni „cu bube-n cap”, Carabulea, Vonica şi Grădinar având acelaşi prenume: Ilie! Dacă o să intre şi Grădinar în colimatorul procuratorilor DNA, atunci sibienii vor putea exclam, după titlul poeziei lui George Coşbuc: „Trei, Doamne, şi toţi trei!”

   Când au apărut datele publicate de „Forbes”, Klaus Iohannis s-a şi grăbit să-i ia apărarea subalternului său (http://citynews.ro/din-oras-10/johannis-despre-gradinar-topul-forbes-niste-aberatii-206651), la fel cum a făcut şi la arestarea magnatului Ilie Carabulea, alt Ilie cu aceeaşi pălărie de apropiat şi partener al primarului sibian în afaceri pe bani publici (http://www.youtube.com/watch?v=c6pGBqTWCvg).

  Mai mult, cu o ipocrizie de-a dreptul greţoasă, Klaus Iohannis se arăta surprins de arestarea amicului său Carabulea: http://citynews.ro/eveniment-29/johannis-surprins-de-arestarea-lui-carabulea-224961

Iată ce scriam noi, în 12 noiembrie 2010, tot despre corupţia cancerigenă de la Sibiu: http://sibiu.justitiarul.ro/coruptie-generalizata-si-institutionalizata-la-sibiu/  De atunci şi până acum nu s-a schimbat nimic, dimpotrivă tumoare s-a întins şi mai tare, paralizând întreaga societate sibiană.

     Reticenţa la schimbare a sibienilor nu trebuie să provină neapărat din orgoliu, ea poate fi şi un efect al solidarităţii de slugă bine hrănită. Trebuie spus că aici individualismul pragmatic şi-a pus amprenta nu numai pe stilul arhitectonic rigid, dar şi pe mentalitatea locuitorilor. O anume suficienţă materială şi prosperitate peste media naţională a dus, pe lângă egoism, la indiferenţa atât faţă de politică, dar mai ales faţa de fenomenul corupţiei locale. De la toleranţă etnică s-a ajuns la toleranţă infracţională. Patriciatul săsesc a fost înlocuit de clasa parveniţilor alcătuită din eşalonul doi al nomenclaturii comuniste şi iliciţii aceloraşi vremuri. Oraşul a fost împărţit între aceşti mafioţi, care nu numai că nu se calcă pe picioare, dar, ca orice minoritate, sunt foarte solidari împotriva „turmei” docile şi uşor manevrabile. Iată că şi egoismul suficienţei poate fi exploatat, iar populaţia alcătuită din astfel de indivizi este la fel de uşor de manevrat ca şi gloata nemulţumiţilor.

    Bişniţarii şi hoţii la cântar de pe vremea „odiosului” sunt acum oameni de afaceri, iar trepăduşii odraslei „sinistrei” au devenit mari politicieni sau cadre universitare. Sibianul de rând se consolează şi îşi motivează indiferenţa – ca să nu-i zicem pe adevăratul nume: laşitatea – prin penibila scuză că „ce contează că „X” a furat şi s-a îmbogăţit pe spinarea Statului, atâta timp cât am mai „ciupit” şi eu şi uite că trăiesc destul de bine”. Mass-media locală, aservită intereselor satrapilor locali, nu mai pridideşte să dezinformeze şi să deformeze, fiind meşteră în crearea de imagini false şi poleieli de suprafaţă. Aşa-zişi ziarişti, fără har, încearcă să inoculeze „turmei” ideea că „Sibiul este un oraş european, condus de un primar european”. Sub cuvertura „oraşului european” se află duhoarea corupţiei instituționalizate. Impostura este la ea acasă, dar şi la loc de cinste în Sibiu. În octombrie 2010, când a fost arestat fostul prim-procuror Florin Apostu, a fost o oarecare panică în rândul corupţilor din Sibiu, dar s-a dovedit doar un foc de paie, înăbuşit ca să nu se ajungă la capii mafiei locale: http://sibiu.justitiarul.ro/protipendada-sibiana-cutremurata-de-arestari-cu-gandul-la-principiul-dominoului/  

  Se bate monedă pe originea germană a lui Iohannis şi pe faptul că saşii sunt mai corecţi decât românii. Aiurea, ăia corecţi au plecat în Germania, aici au rămas bătrânii, leneşii şi lichelele! Ca să vedeţi că nu mai există, în prezent, “corectitudinea şi cinstea germană”, vă invit să citiţi la ce nepotisme de toată jena se pretează Frau Fodor, viceprimar al Sibiului, săsoaică de la FDGR:Viceprimarul Sibiului, Astrid Fodor, o dovadă vie a balcanizării germanilor din România!

 

                                                            Hoţul care strigă: hoţii!

 

       Condus de o ipocrizie strigătoare la cer, Herr Klaus Iohannis zbiera în anul 2013 din toţi bojocii că „ar fi foarte rău dacă USL l-ar ajuta pe președintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea (PSD), aflat sub urmărire penală”. Acesta era acuzat de conflict de interese, deoarece şi-a angajat soţia, pe Amalia Cindrea, în perioada 5 octombrie 2009 – 1 februarie 2011, în cadrul biroului său parlamentar. „Eu cred că nu-l ajută şi bine ar fi să nu-l ajute (guvernarea PSD şi premierul n.r.). Eu, cu toată naivitatea mea, cred într-o justiţie independentă. Ar fi foarte rău dacă faptul că USL guvernează, l-ar ajuta pe domnul Cindrea în rezolvarea dosarului, dar nu cred în aşa ceva”, a declarat Iohannis, citat de Agerpres, referindu-se la situația lui Cindrea. ( http://www.evz.ro/detalii/stiri/johannis-cere-usl-sa-nu-i-ajute-pe-politicienii-cu-dosare-penale-1029156.html#ixzz2YFqqfPEb)  Aşa grăia Klaus Iohannis până nu a fost declarat chiar el incompatibil!

   Iată ce mai declara primarul sibian cu aceeaşi ipocrizie de-a dreptul greţoasă despre Ioan Cindrea liderul PSD de la Sibiu şi preşedintele Consiliului Judeţean, în locul marionetei Martin Bottesch, împinsă de către „păpuşarul” Klaus Iohannis în braţele DNA-ului, dar şi despre senatorul PDL, Ion Ariton:„Aduc prejudicii de imagine certe. Este un lucru prost pentru ei că au ajuns în această situaţie, dacă pe bună dreptate sau nu, vor stabili instanţele. Dar la noi, unde o bună parte din distracţia de la televizor se numeşte telejustiţie, este un lucru foarte prost. Sunt foarte nemulţumit de această chestiune şi le recomand domnilor Cindrea şi Ariton, pentru că la Parchet nu te duci ca preşedinte şi fost preşedinte, te duci ca persoană fizică, le recomand cu căldură şi cu insistenţă să-şi clarifice repede situaţia”( http://www.turnulsfatului.ro/19648/johannis-despre-cazurile-cindrea-si-ariton:-aduc-prejudicii-de-imagine-sibiului.html )  

    Dar porcăriile făcute de tine nu au adus prejudicii de imagine Sibiului, Herr? Sau crezi că absolut toată lumea poate să fie păcălită cu falsa poleială în care te-a scăldat mass-media de 14 ani încoace? Da, porcării pe care chiar tu le recunoşti, deşi încerci să le duci în derizoriu: „Şi eu am avut chiar multe dosare şi la Parchetul General, şi la DNA şi în alte situaţii. Oameni de bine au scris «lăcrămaţii» către poliţie, parchet şi cei de acolo sau apucat să mă cerceteze. Toate s-au finalizat aşa cum ştim, nu s-a găsit nimic în neregulă… Nu le-am numărat, credeţi-mă. Cel puţin zece”http://www.turnulsfatului.ro/19373/johannis-despre-dosarele-sale-penale:-quot-nu-le-am-numarat-cel-putin-zece-quot-.html )

    Ţi-ai găsit, taman tu, să ridici piatra! Tu, „Capo di tutti capi” al mafiei imobiliare de la Sibiu, traficant internaţional de copii, „tătuc” al bugetarilor cu care ai umflat organigrama Primăriei Sibiu – de zece ori! – ca să-ţi asiguri la permanenţă câştigarea alegerilor şi grabnic „vărsătoriu” de bani publici în buzunarele fără fund ale camarilei tale! Dosarele penale la care le-ai pierdut numărul au fost muşamalizate la intervenţia personală a fostului ministru de Interne german, Otto Schily, care te-a şi încoţopenit pe scaunul de primar în primele două mandate, cu sprijinul „nepreţuit” al SRI-ului local. La fel, protecţia ţi-a fost asigurată de premierul Adrian Năstase, concurentul tău în goana după case! Cine se aseamănă, se adună! A continuat să te protejeze şi preşedintele Traian Băsescu prin procurorii săi „incoruptibili”, pentru ca într-un final să-i muşti mâna ocrotitorului şi să te alături celor care doreau să-l înlăture de la putere. Asta spune mult despre caracterul unui sas balcanizat…

 Iată ce spunea, în 2013, satrapul Sibiului despre licitaţiile pe bani publici: „Toată discuţia luată din capăt cu corupţia mi se pare aiurea. Noi avem foarte multe lucrări de valori mici şi avem foarte multe firme în Sibiu. Ştim foarte bine care sunt oameni serioşi, care sunt neserioşi, care lucrează la preţuri bune, care lucrează la preţuri supraevaluate şi ne convine această procedură. Putem simplu, fără o birocraţie exagerată, să dăm lucrarea la firme care ştim că-şi fac lucrarea în condiţii bune” (http://www.romanialibera.ro/politica/institutii/ce-spune-iohannis-despre-smecherii-si-achizitiile-publice-306611) Ia uite cine vorbeşte! Unul care este cercetat acum de Parchetul general pentru conflict de interese, fiind reclamat de ANI pentru că, în calitate de primar, a pompat bani publici în tipografia „Honterus” a FDGR-ului unde tot el era preşedinte! (http://www.hotnews.ro/stiri-politic-16563640-klaus-iohannis-are-numele-sau-sesizare-penala-parchetul-general-pentru-conflict-interese-depusa-agentia-nationala-integritate.htm)

                                           De ce tace Curtea de Conturi?

     Şi Curtea de Conturi a găsit mai multe matrapazlâcuri la Primăria lui Iohannis, dar totul se muşamalizează, nimeni nu are voie să zică ceva rău despre acest bou Apis al politicii românești, ţinut în braţe de Germania:  http://www.realitatea.net/camera-de-conturi-pune-tunurile-pe-klaus-johannis-prejudiciu-enorm-provocat-statului_1105961.html Acestea sunt fleacuri, care transpiră în presa “democrată” ca să vadă fraierii cât sunt de activi cei care trebuie să aibă grije de banul public.

   Dar, de ce este pasiv sau de-a drep­tul indiferent la jaful public sub pretexte culturale, domnul di­rector al Curţii de Conturi, Emil Citrea, deşi are obligaţia profesională de a cerceta des­ti­naţia banilor de la buget, care în niciun caz nu trebuie să aibă ca punct ter­minus conturile bancare ale unor escroci? Răspundem tot noi, în locul domnului director, care este o persoană foarte ocu­pată cu afacerile familiei sale: datorită favorurilor pe care i le-a făcut primarul Klaus Werner Iohannis, în schimbul tăcerii!

   Astfel, fiica domnului Emil Citrea, pe nume Ianina Mihaela Roberts, măritată cu un cetăţean american, a obţinut prin intermediul tatălui un parc de pe domeniul public, pe care l-a distrus, construind pe locul respectiv un hotel, botezat, bine­înţeles, „Roberts”. Deja a de­venit simptomatică lipsa de imaginaţie a „şmecherilor”, aceasta devenind brusc de­bor­dantă doar când e vorba de fen­tat legile. Parcul de pe strada C. Darwin a fost atracţia mai multor generaţii de copii, care au locuit în zona mărginită de şo­seaua Alba Iulia şi râul Cibin. Unii dintre aceşti copii au devenit oameni în toată firea, care, locuind în con­ti­nuare în vecinătatea acestui parc, s-au opus din răsputeri sa­crificării spaţiului verde. Vână­toarea pentru însuşirea do­me­niului public a fost de­clan­şată de Emil Citrea din anul 2004, având concursul -şi ter­menul de „complicitate” este potrivit! – proaspătului primar reales, la vremea aceea, Klaus Ioha­nnis. Acesta din urmă a pre­gă­tit terenul pentru ,,mânăria imo­biliară” ce urma să vină prin emiterea Hotărârii Con­siliului Local nr. 103/ 25.03.2004, iniţiată chiar de el, al cărei articol unic prevede: „Se aprobă scoaterea din in­ven­tarul public al municipiului Sibiu şi trecerea în domeniul privat al municipiului Sibiu a unui imobil-teren cu destinaţia zonă verde, în suparafaţă de 1133 m.p., situat în Sibiu, la intersecţia străzilor Onisifor Ghibu şi C. Darwin”. De re­marcat că, premeditat, nu s-a fă­cut o identificare precisă a te­re­nului, s-a eludat faptul că terenul are destinaţia parc (aşa cum apare în Monitorul Oficial nr. 689 bis/19.09.2002  la Ane­xa nr. 2 – „Inventarul bunurilor care aparţin domeniului public al municipiului Sibiu”, poziţia 161 : „parc C. Darwin”) şi fără să existe o justificare reală a acestei măsuri. Rolul acestei „hotărâri” era crearea con­di­ţii­lor pentru  ocolirea  legii! Lege pe care domnul Emil Citrea are obligaţia să o apere, mai ales când este vorba de bunuri pu­blice, care aparţin Statului Ro­mân. Dar prin toate maşina­ţiu­nile care au urmat pentru a pu­ne mâna pe terenul  acelui parc, cu sprijinul complice al pri­marului, directorul Citrea a demonstrat că prin funcţia pe care o ocupă nu este altceva decât “un lup pus paznic la oi”. Cronologia malversaţiunilor este foarte stufoasă, fiind im­pli­cate mai multe instituţii bu­ge­tare, sensibile şi vulnerabile la funcţia de director al Curţii de Conturi pe care o deţine ta­tăl hotelului „Roberts” (Pri­mă­ria, Agenţia de Protecţia Me­diu­lui Sibiu, Judecătoria şi Tri­bunalul Sibiu), dar o avem şi o putem pune la dispoziţia ori­că­rui organ real de control, nu ca ăsta reprezentat de directorul co­rupt Citrea!

   Această preluare abuzivă a domeniului public nu ar fi fost posibilă fără sprijinul direct al primarului municipiului Sibiu. Aşa se explică de ce con­troa­le­le Curţii de Conturi la Primărie sunt formale sau cum organul de control nu observă modul to­tal nelegal de acordare a lu­crărilor publice, licitaţiile aran­ja­te şi costurile exagerate , mult supraevaluate, ale lu­cră­rilor sau achiziţiilor pe bani publici.

    Tot timpul Sibiul este prezentat la superlativ în presa locală, cu fel şi fel de recorduri ciudate, greu de controlat şi neomologate de nimeni, cum ar fi zecile de mii de spectatori prezenţi zilnic la spectacolele festivalului de teatru. Cifre fantasmagorice sunt  prezentate ca fiind autentice de administraţia locală şi se preiau ca atare de slugarnica presă locală, care mai ciuguleşte şi ea din firimiturile aruncate de primar sau acoliţii acestuia. S-au făcut de râs şi cu numărul record de turişti care, chipurile, au vizitat Sibiul, după ce Institutul de Statistică a arătat concret, cu cifre, că Sibiul nu se află nici măcar în primele cinci oraşe vizitate din România. Cât vor mai suporta sibienii să fie permanent minţiţi, doar spre slava măreţului primar Klaus Iohannis, cel mai desăvârşit primar din Univers, posibil viitor preşedinte corupt şi şantajabil al României?

                                                                                                      Marius Albin MARINESCU

 

[1] Articole despre Ilie Carabulea publicate de noi, înainte de prima condamnare a acestuia:

http://sibiu.justitiarul.ro/legea-lui-carabulea-si-faradelegile-lui-iohannis/

http://sibiu.justitiarul.ro/pomeni-cu-bani-europeni/

http://sibiu.justitiarul.ro/sibiul-s-a-umplut-de-constructiile-ilegale-ale-smecherilor/

http://sibiu.justitiarul.ro/tartorii-carabulea-si-iohannis-au-transformat-sibiul-nostru-in-orasul-lor/

http://sibiu.justitiarul.ro/faptele-imputate-primarilor-arestati-au-fost-savarsite-si-de-klaus-iohannis/

http://sibiu.justitiarul.ro/un-fost-angajat-denuna-abuzurile-din-cadrul-firmei-atlassib/

Şi după:

http://sibiu.justitiarul.ro/legea-lui-ilie-carabulea-protejata-de-parchetul-lui-florin-apostu/

http://sibiu.justitiarul.ro/dictatura-lui-iohannbulea/

http://sibiu.justitiarul.ro/nea-ilie-de-la-scularie-trage-iar-spre-puscarie/

[2] Ioan Hămbăşan:

 http://www.justitiarul.ro/ioan-hambasan-presedintele-atcom-sibiu-s-a-imbogatit-ilicit-prin-spolierea-cooperativelor/

http://sibiu.justitiarul.ro/presedintele-atcom-sibiu-s-a-imbogatit-ilicit-prin-spolierea-cooperativelor-subordonate/

 

[3] Reactivarea unei organizaţii naziste la Sibiu:

http://sibiu.justitiarul.ro/forumul-democrat-al-germanilor-din-romania-fdgr-condus-de-klaus-iohannis-se-declara-oficial-continuatorul-partidului-nazist-din-al-doilea-razboi-mondial/

http://sibiu.justitiarul.ro/justitia-sibiana-la-cheremul-fuehrerului-klaus-iohannis/

http://sibiu.justitiarul.ro/obedienta-fata-de-fdgr-blandul-procuror-blinda-si-solutiile-sale-impaciuitoare/

http://sibiu.justitiarul.ro/jaf-imobiliar-la-sibiu-retrocedari-ilegale-catre-fdgr-succesor-al-organizatiei-naziste-grupul-etnic-german-i/

[4] Cele două imobile enorme şi ultracentrale obţinute de Klaus Iohannis, la Sibiu, prin uz de fals!

http://sibiu.justitiarul.ro/klaus-iohannis-primarul-sibiului-din-nou-la-zidul-rusinii/

http://sibiu.justitiarul.ro/dupa-9-ani-de-la-furtul-imobiliar-a-aparut-si-bastea-ioan-complicele-primarului-sibian-iohannis/

http://sibiu.justitiarul.ro/primarul-sibiului-adauga-noi-file-la-dosarul-sau-penal-pentru-abuz-in-serviciu/

http://sibiu.justitiarul.ro/klaus-iohannis-zis-johannis-tupeu-de-borfas/

http://sibiu.justitiarul.ro/klaus-iohannis-a-pierdut-in-instanta-al-doilea-imobil-obtinut-prin-uz-de-fals/

[5] Pseudo-evenimente culturale, organizate de Primăria Sibiu, prin care se sifonează sume enorme de la bugetul local:

 Festivalul International de Teatru Sibiu 2008 – trambulina electorala pentru Klaus Iohannis si PNL

 CUMETRII LA FESTIVALUL CARE… “SE POATE NUMI FESTIVAL”

InOvatiile lui Chiriac… fara ovatii!

BUGET DE CRIZA LA TEATRUL DIN SIBIU: 3 MILIOANE EURO !

Festivalul International de Teatru de la Sibiu – nimic nou sub soare, hotia si impostura continua

FITS 2013, jefuirea banului public sub pretext cultural

Directorul teatrului naţional “Radu Stanca” din Sibiu, poreclit Nilă, fură fără milă!

ANI, ALICE SI CAPITALA CULTURALA EUROPEANA, IN TARA TUTUROR MINUNILOR

IMBOGATITII CAPITALEI CULTURALE EUROPENE SIBIU 2007

AVERILE SI INTERESELE DE LA PRIMARIA SIBIU

Fantastica fraudare a banilor publici – cortul de circ numit, pompos, „pavilion multifunctional”

Asociaţia Sibiu 1191 şi cei trei crai de la ţepuit

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.