Coruptie

CISNĂDIE, ORAŞ LA CHEREMUL MAFIEI

Simplul cetăţean, victimă permanentă Stimată redacţie, mă numesc PLEŞA MIRCEA, sunt din Cisnădie, adresa mea fiind str. Măgura nr. 44. […]

Simplul cetăţean, victimă permanentă

Stimată redacţie, mă numesc PLEŞA MIRCEA, sunt din Cisnădie, adresa mea fiind str. Măgura nr. 44. Citind de mai multe ori ziarul  „Justiţiarul” am constatat că este într-adevăr de atitudine. Eu, având probleme mari cu sistemul corupt din administraţia oraşului Cisnădie, am considerat că este cazul să mă adresez acestei publicaţii, dezvăluind în mod public furturile şi hoţiile din oraşul nostru,  comandate şi susţinute de Mafia din Sibiu, pentru a le face cunoscute opiniei publice.
Această COSA NOSTRA este formată din Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, Guvernul României reprezentat de prefectul Sibiului, Judecătoria şi Tribunalul Sibiu prin toată componenţa sa, ajutaţi de Poliţie şi Jandarmerie (Ministerul de Interne) şi Curtea de Conturi.
Această Mafie Sibiană ne-a făcut viaţa tot mai grea şi de nesuportat inducând o dictatură în tot judeţul pentru a putea fura şi împărţi între ei avuţia oamenilor, patrimoniul acestei naţiuni : terenuri, case, munţi, păduri etc., bugetul public, bugetul local şi tot felul de fonduri externe. Se vede cu ochiul liber cum oamenii trăiesc drama unui faliment creat prin hoţie de cei de sus . Aceştia, deşi au funcţii de slugi în accepţiunea mea, fiind doar slujbaşi în slujba cetăţeanului, bugetari cerşetori de voturi, aceştia trăiesc regeşte şi posedă 2-3 vile, maşini scumpe cu mulţi cai putere şi averi de milioane de euro, efect evident al marii corupţii întreţinută de Statul Român.
Probabil că doriţi să dovedesc cu probe gravele afirmaţii, motiv pentru care vă voi dezvălui o parte din corupţia din Primăria Cisnădie şi legătura pe care o are ea cu Mafia Sibiană, necazurile de care am avut eu parte împreună cu o categorie de concetăţeni (oameni cinstiţi) ai Cisnădiei cu această administraţie coruptă.
La alegerile administrative din anul 2004 în Cisnădie a fost ales ca primar Johan Krech, reprezentant al F.D.G.R. -ului, urmare a unei corupţii anterioare din mandatul 2000 – 2004 în care a fost primar P.D.S.R-istul Bîrzu Dan(…) Astfel, la alegerile din 2004 oamenii din Cisnădie, dezorientaţi, au ales ca primar un sas pentru că nici nu prea aveau pe cine să aleagă,dar mai ales, aşa cum prostia omenească îşi spune cuvântul şi dacă sare cineva în fântână, sare toată lumea după el. Conform modelului de la Sibiu, al „fântânarul” Klaus Iohannis de la şefia F.D.G.R. -ului, în fapt mare constructor de fântâni arteziene, cisnădienii l-au ales şi ei pe subordonatul acestuia, în persoana lui Johan Krech.
Am înţeles şi faptul că românii s-au săturat de atâta hoţie şi prăpăd atât în ţară cât şi în judeţ şi au ales saşii, fără să realizeze ce îi aşteaptă şi că urmează să devină victimele unei noi forme de teroare. Aceştia (saşii), în frunte cu Klaus Iohannis, au transformat judeţul Sibiu în feudă, astfel că acest judeţ nu mai face parte din România. Constituţia României la Sibiu nu mai este valabilă, iar cetăţenii sibieni sunt în pană de drepturi şi libertăţi. Toate dorinţele F. D. G. R.-istului Iohannis fiind îndeplinite de către prefecţi, indiferent cum se numesc, Poliţia şi Justiţia nefiind decât nişte slugi oarbe.
Aşa a ajuns primar în Cisnădie primar Krech care, la o înţelegere cu Consiliul Local, l-a numit viceprimar pe Huja Gheorghe, reprezentant al P. D. -ului. Acesta în campania electorală a facut eforturi financiare mari în speranţa că va deveni primar. A oferit pomeni electorale: orez, făină, zahăr, bere şi un bou fript la un proţap special, în centrul localităţii. S-a supus la tot felul de umilinţe şi lucruri josnice, suportând chel­tuieli pentru beţii, dar nu a câştigat, ieşind pe locul 3 sau 4, ca şi consilier. A fost supus din nou la alte cheltuieli şi se vorbeşte prin târg că ar fi cumpărat pentru suma de 30 milioane lei vechi, votul de la fiecare dintre consilierii noi aleşi în parte (30 milioane de lei pentru fiecare consilier!), ajungând în cele din urmă viceprimar. Astfel s-a format noua echipă deja coruptă, gata să primească ordine. Primul ordin nu a întârziat să vină şi Mafia a cerut să se vândă 105 hectare din păşunatul Cisnădiei, zona Dealul Sibiului – Uzina de apă. Să se poată face aşa ceva trebuiau înfruntaţi cetăţenii Cisnădiei, proprietari legitimi ai terenurilor, crescătorii de vaci din Obştea crescătorilor de vaci din Cisnădie. Acest păşunat este încadrat juridic ca bun imobil privat al Cisnădiei, cu destinaţie legală de păşunat. Tot legal, aceste pă­şunate se folosesc în regim de comodat, adică folosinţă gratuită pentru creşterea vitelor. S-a încercat prin tot felul de oameni şi metode distrugerea şi desființarea acestei activităţi de creştere a vacilor în Cisnădie. Trebuie amintit că în Cisnădie se creşteau în jur de 450 – 500 capete bovine. Acest păşunat are o dimensiune de 320 hectare şi cum este normal se administrează ca obligativitate, nu ca proprietate a primăriei. Au închiriat abuziv păşunatul unor ciobani, pentru ca noi, cei din Cisnădie, să nu mai avem unde paşte vacile, aceştia fiind încurajaţi să ne ia la bătaie pe noi, cei în drept pe acele locuri, cei care nu o dată s-au răsculat pentru păşunea lor.
Dacă această metodă nu a dat rezultatele dorite, primăria a impus taxă de păşunat de 2.500.000 lei vechi pentru cap de vacă şi 1 milion de lei taxă salubritate. Toate aceste abuzuri au fost respinse de către crescătorii de vite. În aceste condiţii şi antrenaţi de pretendenţii la acest teren, Klaus Iohannis şi Ion Ariton, pe atunci prefect al judeţului Sibiu, Consiliul local Cisnădie transformă proiectul iniţiat de J. Krech şi viceprimarul Huja Gheorghe în Hotărârea Consiliului Local Cisnădie nr. 204 / 2004, Hotărârea Consiliului Local 10 / 2005 şi Hotărârea Consiliului Local 30 / 2005, care pe lângă faptul că a ridicat taxa de păşunat la o valoare foarte mare, asemănătoare unui bir, au impus şi interzicerea circulaţiei animalelor pe drumurile de acasă, la păşunat şi invers. Încălcarea acestei hotărâri se pedepsea cu amendă de 5 milioane de lei.
Obştea este o asociaţie de tip Moşneni,eu fiind preşedintele comitetului Obștii. Această formă există de când ne ştim, motiv pentru care am atacat aceste hotărâri abuzive şi nelegale în contencios administrativ. Ordinele feudalului Iohannis au fost ascultate de către Tribunalul Sibiu şi Curtea de Apel Alba – Iulia unde îşi desfăşoară activitatea judecători sibieni, astfel acţiunea ne-a fost respinsă, hotărârea instanţelor devenind irevocabilă. Acest lucru ne-a determinat să ne îndreptăm cu o cerere împotriva Statului Român la Curtea Europeană a drepturilor omului de la Strasbourg.
Pentru aceşti borfaşi, (că oameni nu-i mai pot numi atâta timp cât ei nu mai respectă cetăţeanul contribuabil şi nici legea) faptul că de acuma avem pe rolul Justiţiei externe proces i-a îndârjit parcă şi mai mult şi au mai debitat încă o Hotărâre a Consiliului Local, nr. 117/ 2005, prin care suntem ameninţaţi cu ridicarea animalelor dacă mai continuăm să ducem vacile la păşunat. Deci ne apropiam pas cu pas de desființarea acestei activităţi de creştere a vacilor. Trăiam un paradox, la indicaţiile U. E. , toate vacile din România au fost crotaliate, având număr matricol corespunzător paşapoartelor şi certificatelor de cotă de lapte. În acest timp „fântânarul” Iohannis şi slugile lui din Primăria Cisnădie făceau legile lor mafiote. Tot în această perioadă am fost atacat pe drum de primarul Johan Krech şi fotografiat de către acesta în timp ce eram cu vacile. După o mică altercaţie, i-am smuls acestuia aparatul de fotografiat şi am plecat.
Acesta a alertat poliţia spunând că i-am furat aparatul de fotografiat. După unele verificări, poliţia a înţeles că de fapt eu eram victimă şi de fapt mie mi se violase intimitatea fiind fotografiat fără voia mea . Aparatul de fotografiat a rămas până în ziua de azi la organele de cercetare.
Din banii Obştii a fost construită la marginea localităţii o căsuță, pentru a caza păstorii în timpul sezonului de păşunat. În seara în care am avut altercaţia cu primarul, viceprimarul Gheorghe Huja împreună cu doi poliţişti şi mai mulţi salariaţi ai primăriei, cu un tractor cu remorcă s-au dus la casa ciurdarului, au scos afară din casă ciurdarii, nevestele şi copiii acestora, le-au luat buletinele, i-au ameninţat, motiv pentru care oamenii speriaţi au fost obligaţi să plece.
Huja Gheorghe viceprimarul satisfăcut, a început distrugerea casei. A  scos uşile din ţâţâni, geamurile pe care le-au rupt în bucăţi, au încărcat în tractor mobilierul, soba, au spart şi rupt instalaţia de iluminat,au distrus hornul casei, în aşa fel încât casa să nu mai poată fi folosită. Au dus toate lucrurile la groapa de gunoi. Aşa am rămas şi fără păstori.
Am făcut plângere penală la Poliţia Cisnădie şi iniţial am văzut că şeful poliţiei era hotărât să aplice corect legea şi să întocmească dosar de urmărire penală. A început să se îngroaşe gluma, astfel că cei doi, Krech şi ajutorul său au început să mârâie şi să se plângă fântânarului Iohannis care a dat un ordin scurt în urmă căruia seful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu, Bârgoz Mircea Vasile a luat măsurile de anihilare şi schimbare a şefului poliţiei Cisnădie. Atât biroul de cercetări penale al poliţiei cât şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu au soluţionat dosarul cu soluţia de a nu se începe urmărirea penală împotriva celor doi. Am folosit toate căile legale de atac interne, şi pentru faptul că în România nu ni s-a făcut dreptate, ne-am îndreptat din nou cu o cerere împotriva statului român la Comisia Europeană pentru Drepturile Omului pentru violarea şi încălcarea drepturilor fundamentale, garantate ale omului de funcţionarii statului.
În data de 12. 05. 2006 ora 5,30 în timp ce împreună cu o vecină, duceam vacile la păşunat,ajunşi la un pod  peste o vale, am văzut un camion cu prelată şi un microbuz din care au ieşit o grămadă de jandarmi îmbrăcaţi în uniforme negre, dotaţi cu pistoale, bas­toane şi sprayuri lacrimogene. Mai erau şi doi poliţişti şi câţiva civili necunoscuţi. În total cred că erau vreo 25 de persoane. S-au repezit la mine rapid şi în forţă imobilizându-mă. Am încercat să mă lupt cu ei, dar am fost lovit şi strâns de gât. În acest timp o parte dintre ei au legat vacile cu frânghii şi le-au urcat în camion. Am fost eliberat şi eu, jandarmii s-au urcat împreună cu poliţiştii în microbuz,escortând cele două vaci într-o direcţie necunoscută.
A doua zi am primit o înștiințare de la Primăria Cisnădie prin care mi se aducea la cunoştinţă că vacile au fost predate unei firme, pe baza unui contract. Am reclamat această tâlhărie la Poliţia din Cisnădie, unde mi s-a spus că nu se poate face nimic deoarece acţiunea a fost comandată de la Sibiu, de prefectul Ion Ariton. Am înaintat plângeri la Poliţia Cisnădie, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Sibiu, Prefectura Sibiu şi la Parchetul de pe Lângă Tribunalul Sibiu, competent pentru soluţionarea acestor fapte. Răspunsurile primite de la aceştia m-au determinat să le aduc la cunoştinţa Curţii europene unde aveam pe rol dosarul hotărârilor nelegale ale Consiliului Local Cisnădie. Cu aceste dovezi voiam să demonstrez soluţiile nedrepte date de instanţele judecătoreşti corupte care nu fac decât să-i încurajeze pe barbarii din administraţia locală ale căror acţiuni pot deveni chiar criminale, siguri fiind că în România nu li se poate întâmpla nimic. (…)
Fără nici o frică şi jenă, Consiliul Local Cisnădie a mai debitat Hotărârea nr. 42 / 2006 privind concesionarea prin licitaţie publică a unei suprafeţe de 97,44 ha în zona Delul Sibiului – Uzina de Apă, în vederea amenajării unui teren de golf. În caietul de sarcini preţul vânzării prin licitaţie a fost un eurocent pe metru pătrat . Pentru că cei care trebuiau să cumpere erau bine stabiliţi, la licitaţie nu s-au prezentat alţi ofertanţi, preţul terenului rămânând la 1 eurocent metru pătrat. S-au luat astfel peste 100 metri pătraţi din păşunatul Cisnădiei, a fost schimbată destinaţia din păşunat în fânaţ ca apoi să fie transformat în teren de construcţie. Acest teren, care a fost subevaluat cu ajutorul Mafiei, ajungând să fie cumpărat cu 10.000 euro pentru 100 ha de teren, care beneficiază de toate utilităţile : este situat lângă şoseaua care duce la Sibiu, pe lângă conductele de apă, gaz, reţeaua de iluminat, plus două drumuri de acces spre Răşinari şi Cisnădie. De aceea se duc lupte pentru putere la toate nivelurile pentru ca aceste persoane care nu au nimic de a face cu cinstea, patriotismul sau legea să se poată îmbogăţi, indiferent prin ce metode, folosind funcţiile publice sau relaţiile personale numai să parvină cât mai rapid.
Din păcate instituţiile în drept să se sesizeze cu privire la aceste furturi şi abuzuri, respectiv D. I. C. O. T. -ul sau D. N. A. -ul  sau procurorul general al României trec totul cu vederea , nepăsătoare, ele intră în priză numai când se impune şantajul politic, la ordin. M-am adresat D. N. A. – ului însă au dosit denunţul şi nu s-a luat nici o măsură, drept care România degenerează de la o zi la alta, alegându-se praful de ea. (…)
Stimaţi cititori, după tot ce am arătat, nu-mi plâng de milă pe umărul dumneavoastră, sunt în vârstă de 60 de ani şi am văzut toate relele din România de după război: boli,cutremure, secetă sau inundaţii şi am ajuns la concluzia că în România, pentru omul de rând, niciodată nu va fi bine. În 1989, când oamenii s-au răsculat, am fost bucuros şi entuziasmat, dar foarte repede am fost dezamăgit văzând cum apar securişti cu chip de proletari, de mineri,de alianţă civică,de marinari, iar la noi, la Sibiu, de „fântânari”. Cine spune că Sibiul arată bine, că s-a construit şi renovat, acela nu ştie că Sibiul a fost frumos şi renumit şi acum 50 de ani, poate şi mai bine, cu aerul său de oraş-cetate veche cu tradiţii, cu oameni frumoşi, pedanţi şi civilizaţi pe care i-au distrus însă comuniştii-securişti. Niciodată Sibiul nu va mai fi ce a fost. Acum sub pretext de oraş european sau Capitală Culturală Europeană se smulg fonduri bugetare europene în scopuri mafiote şi a intereselor de grup. Aş dori să ştiu câţi cetăţeni de rând se bucură de infuzia bănească a uniunii europene. Este păcat că efortul financiar european nu ajunge să consolideze democraţia în România.
În ceea ce mă priveşte pe mine, acum, în noua campanie electorală pentru alegerile administrative locale (Nota redacţiei: este vorba despre alegerile din anul 2008, dar oricum nimic nu s-a schimbat!) nu voi mai alege pe nimeni pentru că nimeni nu merită votul unui om normal, votul unui om de rând, iar atunci când dimineaţa mă duc să mă spăl pe faţă la baie, în intimitatea şi singurătatea mea, când mă uit în oglindă, vreau să-mi văd figura mea de om cinstit şi nu figura unui dobitoc din turma de votanţi(…) Nu vreau să învăţ pe nimeni şi nici să instig, dar dacă ţineţi la această ţară şi o doriţi mai frumoasă şi mai bună, puneţi mai presus de orice ONOAREA şi nu vă daţi votul oricui pentru că este păcat.

Mircea PLEŞA, un român din această ţară blestemată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.