Cap limpede

Circul lui Iohannis

     10 noiembrie 2015, ora 17. Preşedintele României pune capăt circului pe care l-a gestionat timp de o săptămână. […]

     10 noiembrie 2015, ora 17. Preşedintele României pune capăt circului pe care l-a gestionat timp de o săptămână. A fost un simulacru de consultări cu partidele politice şi cică societatea civilă. Iohannis a reuşit să aducă la lumină ceea ce toată lumea bănuia, adică faptul că România este un stat care şi-a pierdut suveranitatea şi este condus de la Bruxelles, Berlin, sau Washington, de oriunde, numai de la Bucureşti nu.
Aduc în susţinerea celor scrise de mine, site-ul Euroactiv de la Bruxelles, care publicase, încă din 5 noiembrie, numele premierului ce urma a fi desemnat: Dacian Cioloş. Mai mult, „Evenimentul zilei”, citând o sursă foarte „serioasă” și apropiată președintelui, jurnalistul Rareș Bogdan, scria în data de 22 octombrie că Dacian Cioloș o să fie viitorul premier (http://www.evz.ro/dacian-ciolos-un-premier-anuntat-acum-trei-saptamani.html). Încă nu se întâmplase tragedia de la clubul „Colectiv”!
dr klaus
Pentru a simula democraţia, deşi ştia bine cine va fi desemnat, Iohannis, în calitatea lui de Preşedinte, a avut chiar două runde de consultări cu reprezentanţii partidelor politice. A fost o bătaie de joc pentru PSD şi ALDE. PNL şi UNPR sunt un fel de alter-ego al preşedintelui şi nu contează. Singurul partid care a făcut o propunere pentru desemnarea unui premier, a fost PSD-ul, dar nu ştiu nici aceștia cât de serioşi au fost.
Părerea mea este că lui Liviu Dragnea, PSD-ului în ansamblu, le convine intrarea în opoziţie.
PNL-ul va fi vioara întâi în susţinerea viitorului guvern, dar va putea oricând să se eschiveze de la anumite acţiuni nepopulare ale guvernului. Acesta a fost şi motivul pentru care nu a lăsat să fie nominalizat prim-ministrul liberal din umbră, Cătălin Predoiu.
    Iohannis şi-a bătut joc de partide, de „stradă”, de noi toţi, nepronunţând numele lui Cioloş ca Premier desemnat, încă de acum cinci – șase zile, când i se comunicase de la Bruxelles, numele candidatului.
Un teatru ieftin, un circ la care au asistat 20 de milioane de oameni. Ruşine dom’ Iohannis!
Klaus Werner Iohannis, acum ai guvernul tău, fă lucrurile bine, adică rupe pisica în două şi spune cu subiect şi predicat ce deja se vede: „Nu pot lua nici o hotărâre fără aprobarea Berlinului, până la urmă Merkel conduce UE, eu trebuie să mă prefac că noi decidem aici, în România, dar, de fapt, ordinele le primesc în plic din afară”.
robo
Liberalii sunt o gaşcă, ce nu face altceva decât ce spune sau arată prin semne Iohannis, nu au personalitate, au fugit de răspundere şi se vor ascunde în spatele unui guvern tehnocrat.
Apropo, alt circar, Traian Băsescu, anunța deja, în urmă cu câteva zile, numele lui Cioloş. O dovadă că PPE-ul făcuse nominalizarea.
Acum s-a văzut clar că România este un stat ce nu mai are independenţă și aşa-zisa noastră conducere a Ţării este formată din nişte păpuşi ce sunt mânuite de păpuşari externi. Atunci când fac declaraţii, aceste marionete sunt purtătoarele de vorbe ai celor ce stăpânesc de fapt România. A stabili cu exactitate cine anume este stăpânul, nu pot decât să speculez. Spun aceasta pentru că însăşi marii lideri ai lumii sunt nişte marionete în mâinile puternicilor păpuşari, ce stau bine ascunşi în spatele cortinei.
Dumnezeu să ne apere, că noi nu suntem în stare! Până la urmă manifestaţiile de cine au fost pornite? Cine a rostit mesajul cheie „Corupția ucide!”, care a scos lumea în stradă și a  declanșat căderea guvernului Ponta? Ce nu reușise DNA-ul lui Kovesi, care se ocupă de corupție, prin șicanarea lui Ponta, a reușit strada și iată că acum Iohannis are „guvernul meu”
    Cioloş tu pe cine slujeşti?

 

                                                                                                               Ionel CÂRSTEA

3 Comments

  1. nana

    Ce sa facem? Ne-am vandut U.E si americanilor,,,,si acum ca si COLONIE,ca Stat nu mai suntem de mult,,,,trebuie sa stam cu capul plecat,sa ascultam de ,,Stapani,, din Berlin,Bruxelles,din America,,,,ne meritam soarta.

  2. georgescu viorel

    o tara de vanduti , de secaturi deprinsi a se prosterna la inalta poarta….

  3. NICOLAE PROTOPOPESCU

    Crede-ti ca putea sa faca altceva,un presedinte hot si corrupt ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.