Suntem cu ochii pe voi!

Chinuita de boala si de catre angajatii primariei

După cei cinci ani în care firma şi-a desfăşurat activitatea în tihnă, au început să apară problemele. „Rosilcom” a încercat […]

După cei cinci ani în care firma şi-a desfăşurat activitatea în tihnă, au început să apară problemele. „Rosilcom” a încercat să-şi prelungească contractul, dar Primăria Sibiu a refuzat aceasta pe motiv că, în urma HCL 331, ar urma ca, pe domeniul public, doar chioşcurile de difuzare a presei să îşi mai poată continua activitatea, şi asta în urma unor licitaţii publice. Curios, zilele acestea tocmai am asistat la demontare chioşcului de difuzare a presei de lângă casa Armatei! Altfel spus, chioşcurile ce comercializează alte produse decât cele prevăzute în hotărârea de Consiliu Local trebuie să dispară cât mai curând din Sibiu.
Administratorul firmei, Ranfu Rodica, o femeie cu grave probleme de sănătate (facsimil), a încercat să demonstreze Primăriei că decizia pare discriminatorie, din moment ce în apropierea teatrului Radu Stanca există încă mai multe astfel de chioşcuri. Acestea nu comercializează presă, ci produse alimentare şi diverse alte produse, care, conform hotărârii Consiliului Local, ar fi ilegale. Cum de acestora nu le-a fost pus în vedere acest lucru? Adică, Primăria este „pentru unii mumă, iar pentru alţii ciumă”?
În urma memoriului trimis de administratorul firmei către Preşedintelui României, acesta primeşte ca răspuns că până în luna iulie a acestui an ar urma ca toate chioşcurile amplasate pe domeniul public să dispară din peisajul sibian. Un alt lucru, ce dă de gândit, este faptul că Primăria Sibiu prelungeşte perioada de contract a firmei „Rosilcom” cu condiţia ca administratorul firmei să declare la notar faptul că, după patru luni, va elibera amplasamentul şi va repune terenul în situaţia anterioară.
După alte patru luni spaţiul este eliberat conform înţelegerii din contract, dar în doar câteva zile apare pe acel amplasament un alt comerciant (foto). Moment în care administratorul firmei revine la Primăria Sibiu pentru a lămuri această situaţie. Cum de nu i s-a mai prelungit contractul, din moment ce în acelaşi loc se desfăşoară activităţi comerciale şi în prezent?

Tudor BLAGA