Colimator

Centura Sibiului nu este una de castitate…

Deci, surprinzător  – oare? – a fost preferat executantul cel mai scump, diferenţa fiind de 4,5 milioane de euro! Aici […]

Deci, surprinzător  – oare? – a fost preferat executantul cel mai scump, diferenţa fiind de 4,5 milioane de euro! Aici s-a implicat, contrar legii, Ioha­nnis per­so­nal, acesta semnând, în data de 27 ianuarie 2006, adresa prin care cele două fir­me con­cu­ren­te austriecilor erau înştiinţate că au pierdut licita­ţia, deşi tan­demul „Stra­bag”-„Search” fu­se­se declarat învin­gător încă din 19 ianuarie!!! Rezultatul: Piaţa Gării din Sibiu arată aidoma unui deşert pietrificat, dar nu oricum, ci cu piatră importată taman din China pe bani grei…banii sibienilor! Urâtă şi nefuncţională, această lucrare edilitară este un adevărat eşec, dar care a costat foarte mulţi bani. Este demn de menţionat că majori­tatea lu­cră­rilor de renovare din Sibiu s-au executat cu firme aus­trie­ce sau germane. Cele relatate anterior, cu licitaţia trucată, se întâmplau în anul 2006! De atunci şi până azi nimic nou pe cerul Sibiului, astfel că şi pentru lucrările de la centura ocolitoare au fost desemnate două firme cu rezonanţe germanice în denumire :”Max Bogl” şi „Geiger”. La afacere s-a lipit şi magnatul sibian Ilie Carabulea cu firma proprie „Comtram”. Acelaşi Iohannis, ofertant de sinecuri pentru firme germane şi austriece, afirma nonşalant prin campania electorală de anul trecut că, dacă s-ar fi ocupat el personal de centura ocolitoare a Sibiului, aceasta ar fi fost gata demult. Ce spui, Franz?! Dar cine te-a oprit să te implici, aşa cum a făcut, de exemplu, primarul Piteştiului? De implicat s-a „implicat” el, Klausi, dar pe invers, blocând lucrările firmei italiene „Todini”, fiindcă primise ordin din Vaterland: lucrările trebuie musai executate cu prusaci de-ai noştri, nu cu macaronari. Jawohl, a răspuns micul Führer de pe Cibin şi „Todini” – Kaputt! La aceste lucrări apare din nou şi eterna „Search Corporation”, care este proiectant pe Secţiunea 2, dar, în acelaşi timp, şi consultant pe ambele Secţiuni (1 şi 2). Deci, pe înţelesul tuturor, „Search Corporation” centrează, dă cu capul şi înscrie, duce mingea la centru, dar şi aplaudă din tribune!

Mihai Gheorghe face bani pe centură protejat şi fără riscul de a se contamina cu boli venerice

Fost director la Drumuri Naţionale- Secţia Sibiu, Mihai Gheorghe este şi el un soi de consultant sau „băgător de seamă” pe bani publici la lucrările coordonate de C.N.A.D.N.R. pentru finalizarea centurii ocolitoare de la Sibiu. După ce „a căpuşat” la greu societatea bugetară la care era director prin propria firmă, S.C. Prodial S.R.L. cu sediul în Cisnădie, str. Şelimbărului, nr. 155, acum, pe principiul „dacă nu curge, pică”, se adapă de la centura despre care spuneam în titlu că nu este una neprihănită. Pe vremea când era director la Drumuri Naţionale-Sibiu, domnul Mihai Gheorghe încredinţa lucrări propriei firme. Astfel, el propunea, el aproba şi tot el încasa banii publici prin intermediul „căpuşei” Prodial S.R.L. pe care o administrează şi care are acelaşi obiect de activitate ca şi instituţia bugetară la care Gheorghe vegeta în calitate de director. Chestia respectivă se numeşte concurenţă neloială şi intră sub incidenţa Codului penal! „Marea realizare” a acestui Gheorghe a fost sensul giratoriu de pe DN1, la Mohu, care încurcă straşnic circulaţia şi provoacă accidente, fiind un obstacol imprevizibil, o sugrumare a celei mai importante artere rutiere din România. Acest sens giratoriu aiurea a fost construit „pe felie” cu controversatul primar al comunie Şelimbăr, Maricuţa, pentru un ipotetic parc industrial, care, deocamdată, există doar în imaginaţia celor doi devoratori de bani publici. „Prodial” S.R.L. este mică, dar virilă şi foarte erectilă atunci când este vorba de bani publici în care e rost de vârât! Prezentăm evoluţia acestei firme pe ultimii cinci ani.
Prin relaţiile create pe timpul directoriatului de la Drumuri Naţionale, Mihai Gheorghe are grijă ca propria firmă să aibă permanent contracte, chiar dacă unele dintre acestea sfidează legile. Astfel, firma ,,Prodial” lucrează, la Micăsasa, în antrepriză pentru ,,Geiger”, deşi aceasta din urmă are atribuit un contract direct, care nu permite pasarea lucrărilor altora, fie ei chiar foşti directori şi parteneri de afaceri pe ban publici!

Dan FLORESCU