Suntem cu ochii pe voi!

CEI DOI WERNERI CARE AU TERMINAT FOTBALUL SI STADIONUL MUNICIPAL SIBIAN

Iar Chat-ul a funcţionat până în martie 2007, când probabil că Sibiul Capitală Culturală Europeană i-a atras pe cei doi […]

Iar Chat-ul a funcţionat până în martie 2007, când probabil că Sibiul Capitală Culturală Europeană i-a atras pe cei doi Werneri, conducători ai clubului de fotbal sibian, spre alte interese mai mult sau mai puţin…culturale (a se citi „băneşti”), fiindcă de fotbal, nici nu a mai putut fi vorba!

Cum a început această ştiinţifico-fantastică poveste? Înainte de alegerile din 2004, sfătuit bine să-şi atragă electoral microbiştii sibieni, Klaus Werner Iohannis a lansat proiectul Asociaţiei Sportive Sibiu, cu promisiunea că echipa FC Sibiu urma să readucă spiritul lui Inter sub tabela Stadionului Municipal, acesta fiind dat în folosinţă gratuită, asociaţiei. Au urmat meciuri cu primarul în tribună, cu cetăţenii sibieni trup şi suflet alături, cu entuziasm şi speranţe pentru Divizia A. Dar, pe măsură ce s-a înscăunat mai bine, Iohannis nu s-a mai dus la meciuri. Au căzut promisiunile cu divizia A, s-a dus şi divizia B…pe apa murdară a Cibinului…

La începutul lui noiembrie 2007, Werner Keul, cu acordul lui K.Werner Iohannis, a retras echipa de fotbal FC Sibiu din campionatul Ligii a III-a şi a desfiinţat clubul, însă a continuat să ocupe abuziv birourile stadionului, unde se afla sediul propriei firme, “WK Group”.

Vestea că Municipalul a ramas din nou fără echipă prin retragerea echipei CS Sibiu, l-a şocat pe Viorel Hizo, cel mai titrat antrenor sibian de fotbal din ultimii 20 de ani. Vorbind în exclusivitate pentru publicaţia “Prosport” despre fotbalul sibian, în luna ianuarie 2008, acesta i-a atacat atât pe Werner Keul, cât si pe K.Werner Iohannis: „Este o traumă pentru Sibiu. Faptul că supravieţuieşte doar baschetul, e ceva grav. Noi am avut rugbi, fotbal si multe alte sporturi si acum nu mai avem nimic. Atât de mult s-a degradat totul încât sportul a devenit, de mult timp, o bilă neagră. Este şocant ca o capitală culturală să nu aibă o echipă de fotbal care să reprezinte oraşul. Este inadmisibil şi stau şi mă întreb cum municipaliltatea a fost de acord să lase destinele acestei echipe pe mâinile acestui Werner Keul, care nu reprezintă nimic pentru Sibiu.”

Experimentatul Viorel Hizo a continuat: “Ca să poţi să obţii performanţe cu un club, trebuie să alegi un conducător competent, care nu trebuie pus pe relaţii de prietenie sau pe relaţii de afaceri sau pe relaţii extrafotbalistice… “

Nu ştim de unde cunoaşte dl.Hizo preferinţele primarului Iohannis dar a afirmat cu necaz: “Dacă lui  nu-i place sportul, nu înseamnă că un oraş ca Sibiul, care a dat sportivi celebri, trebuie să fie neglijat total. Primarul Iohannis a lăsat sportul pe ultimul loc. De altfel, cred că pe agenda dânsului, sportul nici nu există”.

Viorel Hizo a mai spus cu amărăciune, preocupat de soarta tinerilor care nu mai fac sport: “O să avem un număr foarte mare de copii bolnavi, pentru că aceşti copii nu mai au unde sa meargă să facă sport. Ce facem cu aceşti copii? Îi trimitem în discoteci? Unde îi îndrumăm? Unde îi trimitem? Ce facem cu fetele noastre? Le trimitem în Italia, să le facem… nu mai zic ce…”

În paralel cu necazurile sibienilor care se văd în continuare lipsiţi de satisfacţia de a avea o echipă de fotbal bine cotată, ba chiar au rămas fără echipă şi au asistat neputincioşi şi la degradarea stadionului municipal, Braşovul va avea în maximum doi ani de zile un stadion care se va ridica la cele mai înalte standarde UEFA şi FIFA. Noua arenă va fi construită pe amplasamentul vechiului Stadion Municipal, care a început deja să fie demolat. Primăria Braşov va investi 30 de milioane de euro în Stadionul Municipal, urmând ca în anul 2010 acesta să fie transformat într-un stadion de cinci stele, având o capacitate de 23.000 de locuri, cu tribuna acoperită, cu nocturnă, cu gazon încălzit, pentru a nu fi probleme în perioada rece a anului. În plus sunt prevăzute spaţii comerciale şi de alimentaţie publică, săli de conferinţă, spaţii expoziţionale, birouri, parcări sub si supra-terane, cu aproximativ 4.000 de locuri. Noul stadion va fi realizat de Primăria Braşov în colaborare cu FC Braşov.

Iar noi ne întrebăm (retoric , din păcate) : De ce la ei se poate ?

D.F.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.