Editorial

Campanie electorală inertă, desfăşurată sub sloganul: „Să votăm schimbarea, dar să nu se schimbe nimic!”

Aceiaşi bani aruncaţi inutil pe aşa-zisul Festival Internaţional de Teatru Sibiu, în fond circ stradal ieftin, dar executat pe bani […]

Aceiaşi bani aruncaţi inutil pe aşa-zisul Festival Internaţional de Teatru Sibiu, în fond circ stradal ieftin, dar executat pe bani mulţi, ca să aibă de unde se înfrupta şi organizatorii, un adevărat afront adus teatrului de calitate şi culturii, în general.
Ne tot întrebăm, an de an, cât o să mai reziste impostura acestui individ, pe nume Constantin Chiriac, care a mai fost cercetat şi găsit vinovat de delapidarea banilor publici pe vremea când era director al casei de Cultură a Studenţilor şi în loc să ajungă la puşcărie a fost „pedepsit” prin promovarea în funcţia de director al teatrului sibian, că acolo era bugetul mai mare şi mai mulţi bani de furat!  La fiecare patru ani, aceste spectacole de bâlci provincial reprezintă şi campanie electorală, pe bani publici, pentru Klaus Iohannis şi FDGR. Anul acesta festivalul a fost programat special mai târziu, faţă de anii trecuţi, tocmai pentru a se desfăşura cât mai aproape de data de 10 iunie, ziua alegerilor locale!
Toate partidele au primit dispoziţii de la conducerile naţionale să nu atace FDGR-ul şi pe candidaţii acestuia, ca să nu supărăm cumva, Doamne fereşte!,  Ger­mania care conduce Europa.  Aceasta şi-a stabilit un cap de pod la Sibiu, unde a realizat o recolonizare absurdă, fără colonişti, doar cu o mână de conducători etnici germani, autocraţi, care conduc o turmă de români docili, buni de exploatat ca forţă de muncă ieftină şi ascultătoare. Totuşi, deputatul Cornel Ştirbeţ, care avusese şi în trecut unele ieşiri din front cu atacuri la adresa Führer-ului Klaus Iohannis, a enumerat, la  ultima conferinţă de presă,  eşecurile lui  Martin Bottesch în cei opt ani în care a ocupat degeaba funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu, post pentru care candidează şi domnul Ştirbeţ.
Despre marioneta preferată a lui Iohannis se poate scrie un roman sau chiar mai multe. O dovadă este cartea cu 387 de pagini, fără anexele publicate la final, intitulată „Afacerea ‹‹Aeroportul Sibiu›› (2006 – 2011)”, lan­sată recent de domnul profesor doctor Corneliu Bucur, fost consilier judeţean şi combatant activ împotriva corupţiei din administraţia sibiană locală şi judeţeană. Se puteau scrie şi alte cărţi despre „bu­bele” din capul lui Bottesch , cu titluri sugestive, ca de exemplu: „Sibiu, ju­deţul handica­paţilor”, Direcția de asistență socială, cea care a dat cu uşurinţă certificate pentru dizabilităţi unor persoane perfect sănătoase şi a declanşat un scandal la nivel naţional,  fiind subordonată Consiliului Judeţean sau „Şoseaua Sibiu – Agnita, cea mai lungă pistă pentru biciclişti din România”, fiindcă doar bicicliştii se pot depăşi între ei, pentru două maşini fiind destul de dificil, datorită îngustimii drumului „ctitorit” de bravul profesor de matematică. Probabil de aceea au şi ales fedegeriştii să-şi facă o inedită campanie electorală pe biciclete, ca să fie siguri că se vor putea deplasa şi pe drumul Sibiu – Agnita cu uşurinţă.
Celălalt profesor, Klaus Werner Iohannis, care a ajuns primar în urmă cu 12 ani doar datorită marelui „merit” de a aparţine unei minorităţi naţionale, se consideră deja învingător, privind cu aroganţă din turnul său de fildeş spre „muritorii” care au îndrăznit să râvnească la fotoliului său de Bürgermeister . Scaunul „baroc” – ca să fim în pas cu ultima găselniţă de deturnat bani publici sub pretexte culturale, care a fost botezată neaoş, curat româneşte: „Sibiu Baroc update 2012″ – nu este transmisibil către etnia majoritară a românilor, fiind moştenire de familie de la Frau mumă-sa şi Herr tată-său. Şi, pentru ca „treaba să meargă ceas”, maşina de propagandă germană îşi face datoria pe Internet, înjurând toţi contracandidaţii, indiferent de partidul pe care-l reprezintă, deoarece au marea vină de a se fi născut români. Nimic nou sub soare, care şi el s-a ascuns zilele acestea după nori, ruşinat de mascarada care se desfăşoară în aşa-zisa campanie electorală sibiană.

Justiţiarul sibian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.