Colimator

Calul troian numit GTZ

Acest GTZ este subvenţionat de Ministerul de Interne German, iar misiunea sa în România – pe lângă Sibiu are şi […]

Acest GTZ este subvenţionat de Ministerul de Interne German, iar misiunea sa în România – pe lângă Sibiu are şi un birou la Bucureşti -este destul de nebuloasă. Un lucru este cert: angajaţii acestui ONG au întocmit un studiu care cuprinde istoricul tuturor imobilelor situate în centrul istoric al Sibiului. Ceiopt ani în care s-a aflat Johannis la „cârma” oraşului au fost foarte benefici pentru GTZ, dar şi pentru şeful acestuia, un aşa-zis istoric pe nume Mildner, care şi-a tras şi un SRL personal, după ce-a pus mâna pe un imobil situat în Piaţa Huet. Despre tărăşenia cu scheletul găsit în pivniţa acestui imobil, unde Herr Mildner a amenajat o cramă, noi am scris şi nu s-a luat nici o măsură, chiar dacă osemintele respective au ajuns exact la tomberon. Parchetul şi Poliţia nu s-au implicat, deşi situaţia creată ar fi declanşat, într-o ţară civilizată, sistarea lucrărilor şi anchete declanşate de cele două instituţii.
 

Poliţia sibiană nu prea poate „mişca în front”, deoarece a devenit un fel de sucursală   a   Ministerului   de   Interne german. Edificatoare, în acest sens, sunt cele două vizite ale ministrului german de interne Otto Schilly la Sibiu, dar şi desele vizite ale şefilor poliţiei sibiene în Germania, başca unele cursuri făcute de subalterni tot pe acolo.

Revenind la activitatea GTZ, trebuie spus că nu este real scopul clamat de aceştia, adică consultanţă şi sprijin pentru refacerea zonei istorice, mai ales că a fost motivată, istoric, prin prezenţa colonilor germani (luxemburghezi) aici. Ne întrebăm ce drac de nemţi or fi fost prin Kosovo sau Istanbul, deoarece şi acolo există „birouri” GTZ.

Un lucru s-a reuşit în cei opt ani de activitate GTZ sub protectoratul Johannis: scoaterea pe capete a românilor din centrul istoric al Sibiului, în urma apariţiei subite a unor aşa-zişi revendicatori – moştenitori, creaţi peste noapte în eprubetele GTZ.

Unde nu a ţinut figura s-a mers pe retrocedare prin protocolul semnat între FDGR şi PSD, în data de 13 iunie 2002, personal între cei doi preşedinţi, acelaşi Klaus Iohannis şi Adrian Năstase, premierul României. Cel de-al doilea credem că a fost de bună credinţă când s-a angajat să restituie comunităţii săseşti   imobilele   confiscate   de comunişti. Chestia „simpatică” este că ăstora nu le-au naţionalizat nimic comuniştii, ci regele Mihai, prin decretul din 7 noiembrie 1949 (facsimil), când a şi dizolvat Grupul Etnic German, în fond Coloană a V-a de spionaj şi diversiune a lui Hitler! Deposedarea a fost iniţiată de Curtea Regală şi Consiliul de Miniştrii ca măsură reparatorie a abuzurilor comise împotriva populaţiei româneşti din Transilvania după odiosul Diktat de la Viena din 1940. Din moment ce FDGR şi Biserica Evanghelică revendică nişte bunuri care au aparţinut Grupului Etnic German, fiind luate cu japca imediat după Diktat, înseamnă că aceşti reprezentanţi ai minorităţii săseşti, aia mică, dar cu pretenţii mari, care a mai rămas în România, se consideră urmaşi ai Coloanei a V-a şi deci continuatori ai nazismului?! Da, cu certitudine, din moment ce chiar Iohannis afirma, într-un interviu acordat în luna iulie 2007 revistei „22” : “Forumul este o formaţiune etnică, aşa cum fiecare etnie recunoscută din România are cel puţin o formaţiune de acest tip. Noi nu suntem nici ONG, nici partid, ci suntem reprezentanţii grupurilor etnice germane din România.” Am demonstrat, într-un număr recent al revistei noastre că Iohannis ori minte, ori habar nu are ce conduce, fiindcă Forumul Democrat al Germanilor din România (F.D.G.R.) este O.N.G. şi figurează chiar în catalogul o.n.g.-urilor din judeţul Sibiu!
Atragem atenţia, în modul cel mai serios, că ceea ce s-a întâmplat la Sibiu este un atentat la integritatea statală. Prin dezvăluirile făcute, deşi acestea ar fi ţinut de competenţa altor instituţii, pregătite tocmai pentru a asigura siguranţa şi integritatea naţională, considerăm că efectul normal ar consta în reanalizarea tuturor revendicărilor care s-au făcut către comunitatea germană, samavolnicii care au culminat cu retrocedarea muzeului Brukenthal şi a Sanatoriului din Avrig, pe lângă alte imobile care adăposteau licee, şcoli şi grădiniţe!
A.M.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.