Observator

Ca la Radio „Erevan”: Tovarășul Traian Băsescu întreabă, ascultătorii răspund!

             Ipocritul Băsescu întreabă, eu am răspuns Traian Băsescu a luat la rost televiziunile pentru […]

 

           Ipocritul Băsescu întreabă, eu am răspuns

Traian Băsescu a luat la rost televiziunile pentru faptul că se ocupă de afacerile lui şi ale familiei sale. La un moment dat pune întrebarea: „Oare ce v-a deranjat atât de mult în cei zece ani de mandat?”

1) „Poate condamnarea comunismului ca fiind un regim ilegitim şi criminal?” Am să vă răspund eu în locul televiziunilor. Aveţi dreptate, aţi condamnat comunismul. Aţi fost precum un ateu care se închină când trece prin faţa unei Biserici, numai pentru a nu fi blamat de enoriaşi. Nu îmi amintesc ca în cei 38 de ani trăiţi în perioada comunist să fi făcut opoziţie sistemului. Chiar aţi profitat din plin de regimul comunist şi de serviciile de securitate, pentru a avea o carieră profesională bună şi pentru a vă rotunji veniturile cu banii proveniţi din contrabandă. Pe timpul comunismului, pe care spuneţi că l-aţi condamnat, aţi fost un carierist şi un contrabandist, nici vorbă să vă luptati cu regimul ilegitim şi criminal.

2) „Poate predarea la CNSAS a celor peste 3 milioane de dosare ale fostei securităţi?” Este adevărat, aţi ordonat predarea acestor dosare, mai puţin unul ! Tocmai dosarul dvs. nu a fost predat, oare de ce? Nu cumva acolo erau documente care puteau compromite un comunist curat? Nu cumva în acel dosar erau scrieri de-ale dvs. despre diverşi? Nimeni nu putea pleca în afara Ţării, fără să treacă pe la securitate pentru instructaj. Mai ales că dvs. chiar aţi lucrat în afara Ţării, la Anvers. Aţi făcut treaba pentru a-i condamna pe alţii şi a vă proteja pe dvs. Chiar credeţi că noi suntem naivi şi nu ştim că aţi făcut poliţie politică? Bine, nefiind dosar nu putem demonstra, dar asta deja este o altă poveste.

3) „Poate curajul, ce-i drept plătit foarte scump, de a trece Ţara repede prin criză?” Aici se poate discuta mult. Voi spune numai atât: în timp ce unii sufereau din cauza tăierilor din salarii, din pensii, ajutoare sociale, cei de la putere se înfruptau din banii publici. Exemplele sunt destule, iar dacă nu mă credeţi pe mine, întrebaţi-o pe pupila dvs., politică, Elena Udrea.Dacă nici ea nu ştie, poate ştiu Cocoş, Pinalti, Horia Georgescu, Alina Bica… şi exemplele pot continua. Nici acum după atâtea devoalări nu înţelegeţi măcar să vă ţineţi gura? Pe cine credeţi că mai prostiţi, cei câţiva lingăi care mai speră că va mai fi carne pe os? Nu, domnule Băsescu, trebuie să înţelegeţi că împrumutul de 20 de miliarde de euro şi tăierile din 2010, au fost pentru umplerea buzunarelor voastre, nicidecum pentru ieşirea din criză.

4) „Poate curajul de a înfrunta deschis Moscova?” Nu am ce comenta, este adevărat că aţi făcut câteva gafe diplomatice monumentale faţă de Moscova, noroc că Putin şi Lavrov nu v-au luat în seamă.

5) „Poate readucerea în Ţară a lui Omar Hayssam, când mulţi au răsuflat uşuraţi aflând că a dispărut?” Nici cu asta nu sunt de acord, cât a fost fugit din Ţară, Hayssam a tot vorbit, ba pe la o televiziune, ba cu un procuror. Vă neliniştea chestiunea asta, mai ales că acolo se vorbea despre un „Profesor”. Cine să fie acest profesor? Sincer să fiu, am crezut că l-aţi adus tocmai pentru a afla cine este acest profesor şi cum a reuşit să fugă din Ţară.M-am înşelat, l-aţi adus pentru a-l ţine sub observaţie şi a nu mai putea vorbi. Cine ştie, poate se mai desecretizează câte ceva, ori va vorbi Hayssam în somn? În locul dvs. nu aş dormi liniştit.

6) „Poate faptul că am semnat tratatul de aderare la UE?” Ţineti minte că vroiaţi să renegociaţi toate capitolele de aderare, abia după ce aţi fost apostrofat, aţi semnat tratatul cu UE. Mare lucru nu aţi mai avut de făcut, capitolele de negociere fuseseră închise de guvernul Năstase. De altfel tot ce mai trebuia să se facă a fost făcut de guvernul Tăriceanu, nu de Preşedinte.

7) „Poate izolarea justiţiei de influenţa politicului?” Aţi atins un punct nevralgic, aveţi dreptate, în afară de dvs. nimeni nu a mai putut interveni în justiţie. În sprijinul celor afirmate de mine, aduc sutele de dosare care au stat zăvorâte prin sertarele procurorilor. Abia după ce aţi plecat de la Cotroceni au început să apară dosarele. Acum sunt atât de multe şi se apropie aşa de repede de dvs. că aţi început să vă alarmaţi şi chiar să strigaţi împotriva celor care nu vor să vă mai asculte, procuratura şi Instanţele de Juddecată. Abia acum se observă că justiţia a început să fie liberă.

8) „Ţine-ţi minte, au trebuit să treacă aproape 10 ani, pentru ca cea mai mare parte a populaţiei să înţeleagă importanţa independenţei justiţiei?” Aveţi dreptate, oamenii nu înţelegeau cum este cu independenţa justiţiei, atâta vreme cât hoţii din jurul dvs. erau protejaţi, iar anchetaţi şi judecaţi erau numai duşmanii dvs. Ei bine, acum , după 10 ani ca presedinte , mai precis după plecarea lui Traian Basescu de la Cotroceni, dintr-o dată justiţia a devenit liberă. Abia acum, când arestul poliţiei este plin cu apropiaţii lui Băsescu, oamenii au înțeles cum este cu libertatea justiţiei.

Ştiţi, domnule Băsescu, ce nu înţelege poporul? Faptul că dvs. nu sunteţi de acord cu procuratura şi cu instanţele de judecată. Oamenii nu înţeleg cum dracu’ din apărătorul justiţiei aţi devenit dintr-o data cel mai mare duşman al ei. Stim ca aveţi o durere în suflet cauzată de arestarea lui Udrea. Spuneaţi că alegeţi justiţia, acum vedem că o alegeţi pe Udrea în detrimentul procuraturii. Dumnezeu să vă înţeleagă!

Vă întreb direct: vă este teamă ? Auziți ceva zornăind în jurul dvs? Cine ştie, poate Bica, poate Udrea, poate Cocoş, ori toţi la un loc au ceva de spus despre aranjamentele financiare şi despre alte matrapazlâcuri făcute de dvs. împreuna cu ei. Dacă nu aţi făcut hoţii, staţi liniştit ! Dar dacă ați făcut, aveți motive serioase sa fiți neliniștit!

                                                                         

                                                                                                                     Ionel CÂRSTEA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.